Johnny Manziel, a gyökér?

-61b6ebcd11d700daLegalábbis nagyon sokan ezt gondolják, mondják róla. Egy köteg pénzzel telefonál, Justin Bieberrel bulizik, zöld hasút sodor a WC-n. Ilyen lenne a jövő nagy irányítója? Ilyen egy példakép? Egy elkényeztetett, túlhype-olt idióta, aki nem érdemli meg, hogy az NFL-ben lehessen? Vagy ez az egész nem számít?

Ha az idiotizmus meggátolná a játékosokat, hogy klasszis szinten tudjanak teljesíteni, soha nem ismertük volna meg Josh Gordon nevét. De vannak olyan példaképeink is, mint a reptéren bombával riogató Aldon Smith, a menyasszonyát a liftben kiütő Ray Rice, vagy a kilöttyent whiskyért gyilkoló Aaron Hernandez. Meg persze vannak kispályások is, mint a gyereknemzéshez tiltott szereket használó Robert Mathis, a magát rasszistára ivó Riley Cooper, a gigaszerződést követően kutyaviadalokat rendező Michael Vick, vagy a krónikus fogházhiányban szenvedő Adam „Pacman” Jones. És még lehetne a neveket sorolni.

10406417_10152129229011431_5445569937059519975_nAz, hogy Manziel éli az életét, az nem baj. Gondolom az olvasóink többsége is volt már buliban, találkozott ellenszenves alakokkal, került illuminált állapotba, amit a józanabb barátai nemes egyszerűséggel megosztottak a világgal. Persze lehetne mindenki olyan, mint Watt, Manning vagy Peterson, akik éjt nappallá téve edzenek és készülnek a szezonra, de nyilván nincs így. Engem egyébként nem zavar Manziel életvitele, hisz ez egyelőre nem látszik meg a játékán. Sőt, még nem is láttuk a pályán. Ennél fogva egy (vagy több) felestől még nem lesz valaki Bust, bár a megítélésén tényleg nem sokat javít. A gondok ott kezdődnek, ha valaki annyira az éj gyermeke, hogy akkor sem bír leállni, ha rászólnak. Egy életre szóló eltiltást nem fognak eltörölni csak azért, mert valaki több yardot szerzett, mint Megatron.

Lehet, Johnny az a fajta ember, aki előbb felpróbál 50 nőt, mielőtt megállapodik az igazival. Az, hogy a magán életben mit csinál, mit sem számít, ha ezzel nem tesz kárt a csapatának. Ha a szezonkezdetre absztinenciát fogad, ő érkezik elsőként az edzésre és ő hagyja el utoljára azt, akkor nem mindegy, hogy kivel bulizott a nyáron? Elviekben egy céltudatos, ambiciózus játékos. Adjuk meg neki az esélyt a bizonyításra és csak azután ekézzük, miután nyilvánosan kudarcot vallott.