Kinek mennyire kemény? – AFC South

nfc southFolytatjuk a “kinek mennyire kemény?” sorozatunkat azzal a csoporttal, akinek a legpetyhüdtebb az a bizonyos az egész ligában. Lássuk be, azért Trent Richarsonnak vagy épp a fél Jaguarsnak és Titansnak nem ártana egy kis potenciálnövelő, hogy versenyben tudjanak maradni az NFL többi versenyzőjével.

Az AFC South négy csapatának a legkönnyebb a sorsolása, ami nagyrészt annak tudható be, hogy közülük három csapat is top11-ben draftolt. Emellett az NFC East csapataival találkoznak, ahol megtalálható az 1/2-es Redskins és az 1/12-es Giants is. Emellett a csoport az AFC North-tal találkozik idén, ott is csak egy csapat jutott a playoffba. A sorsolás erőssége nyilván a tavalyi mérlegek alapján kerül kiszámolásra, és a Texans például sokat fog javulni, habár például a Titans szerintem körülbelül az ő helyükre vissza is esik. A tényleges erősséget majd csak az idény végén tudjuk meg, hogy mennyire is volt igazán kemény ez a sorsolás.

Indianapolis Colts
sorsolás erőssége: 0.430

@Broncos, Eagles, @Jaguars, Titans, Ravens, @Texans, Bengals, @Steelers, @Giants, BYE, Patriots, Jaguars, Redskins, @Browns, Texans, @Cowboys, @Titans

Tavaly a Colts nyerte a csoportot, szerintem ez idén is így lesz (sorry, lelőttem a poént). Az elején elég nagy erekciójuk lesz, hiszen a konferencia-győzteshez látogatnak, majd az NFC East legjobb gárdáját fogadják otthon, így Robert Mathis nélkül két zakó is kinéz nekik. Utána viszont kompenzálnak, hiszen a Jaguars és a Titans is a könnyen verhető kategóriába esik. A következő 5 meccs a Bye-weekig hullámzó lesz a számukra, hol jön a merevedés, hol nem. Szerintem három meccset nyernek ebből, így 5-4-gyel mennek pihenőre.

colts

Rákészülhetnek a hazafiak elleni meccsre és szerintem meg is verik őket kisebb meglepetésre, ahogy a jaguárokat is ismét. Az utolsó 5 meccsből pedig hármat behúznak, így 10-6-os mérleggel, csoportelsőként léphetnek majd pályára a wild card körben. Igen ott, mert szerintem ez nem lesz elég a kiemeléshez.

Tennessee Titans
sorsolás erőssége: 0.438

@Chiefs, Cowboys, @Bengals, @Colts, Browns, Jaguars, @Redskins, Texans, BYE, @Ravens, Steelers, @Eagles, @Texans, Giants, Jets, @Jaguars, Colts

A Titans számomra az 1/1 egyik nagy várományosa, de a top5 pickjükre mindenképp fogadni mernék. Igazából 3-nál több győzelemnél többet nem látok ebben a csapatban. A Jaguarst egyszer mondjuk megverik és elkapható mondjuk a Cowboys-Browns-Giants-Jets négyes, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyiket verik, csak a felét. Ennek a csapatnak van egy jó támadófala, de kis túlzással ennyi. 3-13-as mérleget, a csoport utolsó helyét és egy top3-as draftcetlit jósolok nekik.

2014titans_schedule2560x1440

Jacksonville Jaguars
sorsolás erőssége: 0.453

@Eagles, @Redskins, Colts, @Chargers, Steelers, @Titans, Browns, Dolphins, @Bengals, Cowboys, BYE, @Colts, Giants, Texans, @Ravens, Titans, @Texans

A Jaguarsról még nem igazán tudom, hogy mennyire lesz jó idén. Gus Bradley egyelőre jó head coach-nak bizonyul az én szememben, kérdés, hogy ezt az összekukázott védelmet hogy fogja tudni egységgé kovácsolni. Illetve az is nagy kérdés, hogy Chad Henne, majd Blake Bortles mit fog tudni csinálni a gyenge fal mögött, viszont fiatal, tehetséges elkapókkal. Ezek lesznek a kulcstényezők Jacksonville-ben. Nem kezdik bíztatóan az évet, hiszen 5 nehéz meccsük lesz az elején, fel kell kötni a gatyát. Az ötből és 2 győzelmet megelőlegzek nekik, majd a Titanstől kikapnak, ahogy azt már korábban írtam (ezt nyerhetik simán, csak egy győzelmet akartam adni a titánoknak is). A Brows-Dolphins-Bengals-Cowboys kvartettből a pihenőhét előtt kettőt be fognak húzni szerintem, amiből az egyik a londoni Dallas elleni találkozó lesz.

20131024-schedule

A Bye week után már nem lesz egyszerű dolguk a Titans elleni találkozót kivéve, de én még egy “meglepetés-győzelmet” prognosztizálok nekik. Így összesen 6 győzelmet jegyezhetünk fel náluk, ami nem tudom mennyire pozitív vagy negatív a Jaguars szurkolóinak körében.

Houston Texans
sorsolás erőssége: 0.441

Redskins, @Raiders, @Giants, Bills, @Cowboys, Colts, @Steelers, @Titans, Eagles, BYE, @Browns, Bengals, Titans, @Jaguars, @Colts, Ravens, Jaguars

A Texans szerintem jó lesz már idén is, de a teljesítményük nagyban fog múlni Fitzmagic-en. A front7 bivalyerős, a secondary gyenge. Az biztos, hogy a futójátékra fogják helyezni a hangsúlyt, hiszen a támadófal kiváló, egy egészséges Foster sokat lendíthet a támadójátékukon. Véleményem szerint a tavalyi Chiefshez lehet majd őket hasonlítani és a sorsolásuk alapján akár sokáig veretlenek is maradhatnak az elején, amennyiben meg tudják verni a nyitóhétvégén a rézbőrűeket. Benne van a pakliban, azonban én ez ellen teszek le a voksom most, utána viszont 4 győzelmet is beírhatunk nekik. Ezután a pihenőhét előtti 4 meccsen még kettőt bezsebelnek, így 6-3-mal vonulhatnak a megérdemelt egyhetes szabadságukra.

1902913_10152045140066314_7398233241475852352_n

A következő  találkozóból hármat megint hoznak, csak a Bengalstól kapnak ki, az utolsó háromból viszont csak a Jaguarst fogják ütni, így egy 10-6-os mérleget sikerül nekik összehozni, és így a post végére elbizonytalanodtam a Coltsnál tett kijelentésemben, miszerint ők nyerik a csoportot. Hát akkor ez egyáltalán nem biztos, de nagyon szoros lesz a versenyfutás a két gárda között.