FK! Mock Draft, Round 2

fkmock3.0katonadaniA tegnap lezajlott első kör annyira felspannolt és mivel tanulni sem volt kedvem, így elkészítettem egy második körös mock draftot. Trade-eket már nem alkalmaztam, azt lehetetlen lenne megjósolni, tegnap se ment, de állítólag a Texans ismét árulja az első választás jogát. Na de nézzük is, hogy szerintem ki kit választ ma hajnali 1-től.

2/1 Houston Texans
Louis Nix
NT, USC

Nagyon kétlem, hogy Carrt fogják húzni, hiszen elég szarul mutatna még egy Carr fiú David után a városban, ebből semmi jó nem sülne ki, a Vikings jól kibabrált velük a Bridewater-húzással. Jöhetne most futó, esetleg egy másik irányító, de gondoljunk bele, hogy nézne ki a front seven Nix-szel kiegészülve. A nose tackle egyértelmű need Houstonban és nincs jobb ezen a poszton az idei classban. A Watt-Nix-Clowney trió elég félelmetesnek hangzik.

2/2 Washington Redskins
Morgan Moses
OT, Virginia

RGIII-nek kell egy kis protekció, a Skins pedig állítólag szereti Mosest, így jó választás lehet.

2/3 Cleveland Browns
Joel Bitonio
OG/OT, Nevada

Clevelandbe tackle és guard is kell, Bitonio pedig mindkettőt tud játszani. Elkapóban (Lee) és futóban (Hyde) is gondolkodhatnak, de szerintem ez lenne a jobb döntés. Vagy tackle-nek még Kouandjio akár.

2/4 Oakland Raiders
Marqise Lee
WR, LSU

Carr lehet itt nagyon csábító, hiszen állítólag nagyon szeretik és már az első körben is elvitték volna, ha letrade-eltek volna, így itt nagyon megfontolandó. Viszont mivel van már egy Schaub-juk és “win-now” módban vannak, így inkább hoznak egy elkapót, aki kicsúszott az első körből. Nekik úgy sincs kint a szélen senki, Lee meg  egy playmaker.

2/5 Atlanta Falcons
Kony Ealy
DE, Missouri

A Falcons itt szerzi be a pass rusherét, amit az első körben nem tudott. Ealy ezután majd azon izgulhat, hogy volt csapattársa, Michael Sam mikor kel el és hova kerül.

2/6 Tampa Bay Buccaneers
Derek Carr
QB, Fresno State

A Buccaneers behúzza Carrt, az utolsó irányítót, akit első körre jósoltak. Tanulhat egy vagy két évet McCown mögött, jót tenne neki. De ha beugrik a mély vízbe, akkor lesz két klón elkapója (Vincent Jackson – Mike Evans).

2/7 Jacksonville Jaguars
DeMarcus Lawrence
OLB, Boise State

Már első körre is pass rushert (Macket) jósoltam ide, de akkor megleptek Bortles-szal, aki a franchise QB-juk lesz évekig. Most akkor választhatnak egy linebackert, aki betölti a LEO posztot.

TRADE 2/8 Seattle Seahawks
Xavier Su'a-Filo
OG, UCLA

Ez a pick a Vikingstól vándorolt a Seahawkshoz tegnap a Bridgewater-üzlet keretein belül és tegnap is majdnem ide írtam Su’a-Filót, így most itt behúzhatják a legjobb guardot a classban.

2/9 Buffalo Bills
Austin Seferian-Jenkins
TE, Washington

Watkins után hoznak még egy fegyvert Manuelnek, el lesz kényeztetve a srác. Egy tackle könnyen játékban lehet itt.

2/10 Tennessee Titans
Jeremy Hill
RB, LSU

CJ2K elhagyta Tennessee-t, jöhet helyette egy másik futó, Hill. Van már három tackle-je (Roos, Oher, Lewan), akik közül valaki be fog vándorolni guardba, de az biztos, hogy van, aki blokkoljon Hillnek.

2/11 New York Giants
Cyrus Kouandjio
OT, Alabama

Tegnapra is támadó falembert írtam nekik, erre kihúzták Beckhamet. Eli elé kell fal, nincs mese. Ha nem OT, akkor tight end vagy defensive tackle jöhet.

2/12 St. Louis Rams
Davante Adams
WR, Fresno State

Derek Carr kedvenc célpontja kerülhet  Ramshez (vagy más WR), feltéve, hogy nem safety-t húznak, de azokért a safety-kért, akik itt jó értéken lennének, kihúzták az első körben (Bucannon, Ward).

2/13 Detroit Lions
Stanley Jean-Baptiste
CB, Nebraska

Hatalmas corner, Seahawks-minta. Elég nyers még, de a méretei miatt hamar el fog kelni. A Lions szurkolók meg abbahagyhatják a nyafogást, hogy az első körben a védelmet kellett volna megerősíteni.

2/14 Pittsburgh Steelers
Stephon Tuitt
DT/DE, Notre Dame

Tuitt jó lehet 3-4 DE-nek a Steelershöz, de a corner poszt felé is kacsingathatnak. Mondjuk a Shazier-pick is meglepő volt, szóval itt is lehet valami érdekes.

2/15 Dallas Cowboys
Timmy Jernigan
DT, Florida State

Donaldról lemaradtak, jöhet Jernigan a védőfalba. Jernigan sokáig első körösként volt nyilvántartva, de aztán esett az értéke, főleg pályán kívüli problémák miatt.

2/16 Baltimore Ravens
Cody Latimer
WR, Indiana

Annyira nem tartom neednek a WR posztot, de valószínűleg fog érkezni ide is valaki és mivel nincs jó értéken safety vgy tackle bent, így akár most is eljöhet a pillanat. Latimer az utóbbi hetekben kezdett el felmászni a boardokon és gyorsan a második kör közepén találta magát.

2/17 New York Jets
Jordan Matthews
WR, Vanderbilt

A Jets az első körben a védelembe húzott, mostmár jöhet a támadó oldal. Matthews jó kis célpont lehet Genónak.

2/18 Miami Dolphins
Chris Borland
ILB, Wisconsin

Most nincs ilyen belsős infóm, mint tegnap JaWuan James-re volt, de a középső linebacker poszton lehet fejleszteni, így ide képzeltem el Borlandet.

2/19 Chicago Bears
Ra'Shede Hageman
DT, Minnesota

Donaldról ők is lecsúsztak az első körben, most jöhet Hageman a védőfalba, ahova minden segítség elkel.

2/20 Arizona Cardinals
Zack Mettenberger
QB, LSU

Tegnapra is irányítót prognosztizáltam, akkor nem jött be, most folytatom. Mettenbergernek még inkább kell padoznia pár évet, mint Bortlesnek, úgyhogy jó hely lehet ez neki. Az egészségével vannak problémák, de talán kinövi.

2/21 Green Bay Packers
Jace Amaro
TE, Texas Tech

Finley már nincs, így kell tight end Green Baybe, Amaro pedig jó választás lehet.

2/22 Philadelphia Eagles
Martavis Bryant
WR, Clemson

A flyeagles.hu draft játékán Marcus Smith-t tippeltem az Eagleshöz ide, a második körre, erre kivisszük az elsőben. Most már jöhet egy nagy elkapó, Sammy Watkins túloldaláról. Bryant remek méretekkel rendelkezik, kíváncsi lennék Kelly mit tud kihozni belőle, mivel még nyers a játéka.

2/23 Cincinnati Bengals
Scott Crichton
DE, Oregon State

Mivel Michael Johnson távozott, így be kell tölteni a helyét.

2/24 San Francisco 49ers
Keith McGill
CB, Utah

Két pickjük is van a második körben, ezt a Chiefstől szerezték Alex Smith-ért cserébe. Itt jöhet egy magas, Seahawks-típus corner a nagy riválishoz, akik gyengén állnak a secondaryben. Pass rusher is jöhetne Aldon Smith pótlására.

2/25 San Diego Chargers
Jeremiah Attaochu
OLB, Georgia Tech

A Chargers ügyesen oldotta meg a corner-problmát az első körben,de még erősítenie kell a pass rusht, erre a furcsa nevű Attaochu nyújthat segítséget.

2/26 New Orleans Saints
Marcus Martin
C, USC

A Saintsnek kell egy center és választhatnak Martin és Richburg között, hogy melyiket szeretnék elvinni. Nálam Martin van előrébb.

2/27 Indianapolis Colts
Lamarcus Joyner
CB/S, Florida State

A Colts első pickje az idei drafton. Joyner játszhat cornert és safety-t is, még jó, hogy a Coltnska mindkettőre szüksége van. Guard jöhet még akár.

2/28 Carolina Panthers
Jack Mewhort
OT, Ohio State

Tegnapra is tackle-t jósoltam és mivel ez sem jött be, viszem tovább. Nagy a visszaesés az első kör végén elvhető és az itt rendelkezésre álló OT-k között, kisebb, mint az elkapóknál, ezért gondolom, hogy jobb lett volna tegnap behúzni valakit a támadófalba.

2/29 New England Patriots
Troy Niklas
TE, Notre Dame

Kell egy tight end a hazafiaknak, a második körben pedig sokkal okosabb, mint ha az elsőben tették volna ezt.

2/30 San Francisco 49ers
Donte Moncrief
WR, Ole Miss

A 9ersnek jól jönne még egy elkapó, ez lehet Moncrief. Fogalmam sincs melyik elkapót szeretik, de meglepne, ha a második napon nem húznának egyet.

2/31 Denver Broncos
Weston Richburg
C, Colorado State

Tegnap okosan kihúzták Robyt, most jöhetne egy belső linebacker, de abból kevés van és gyengék ebben a classban már, úgyhogy legyen támadófal, méghozzá center a szomszédból.

2/32 Seattle Seahawks
Ego Ferguson
DT, LSU

A bajnoknak erősítenie kell a védőfalat, mert fontos láncszemeket vesztettek ebből az egységből.