Rams Draft

rams draftNem lesz ebből rendszer, de miután elgondolkodtam az Eagles draftján, most kedvem támadt a Ramsén elmélkedni. Érdekes helyzetben vannak, hiszen még van egy plusz első körös pickjük az RGIII-cseréből (1/2), amit akár megint elárverezhetnek, és ezzel együtt két pickjük van a top13-ban.

Kezdjük azzal, amikor nincs csere-lehetőég, tehát senki se akar feljönni 1/2-re:

Elkapó

1/2-n egyértelműen csak Sammy Watkins van játékban, ezt talán nem is kell ragozni. 1/13-on viszont valószínűleg senki se (Evans már kiment, a többiek reach), így ha első körben elkapó kell, akkor az Watkins lesz. Persze mély a class, szóval a második körben is simán találnak jó elkapót.

Tackle

Ez már érdekesebb, hiszen 1/2-n húzhatják Greg Robinson vagy Jake Matthewst is. 1/13-on már érdekesebb a helyzet, hiszen ott csak Taylor Lewan jöhet szóba, persze csak ha bent lesz, ami egyáltalán nem biztos, hiszen több csapatnak is szüksége van a tackle-ökre (Browns, Raiders, Falcons, Bills, Giants), tehát ha biztosra akarnak menni, akkor ide is az első választási jogukkal kell húzni. Na de nézzük meg, hogy Robinson vagy Matthews lenne a jobb választás. Robinson az atletikusabb, a magasabb upside-dal rendelkező játékos, míg Matthews már most egy kiváló játékos, tökéletes a technikája, viszont nincs olyan adottságokkal megáldva, mint Robinson. Nem mintha ő gyenge lenne atletikusság szempontjából.

Legtöbben úgy gondolják, hogy Robinson fog előbb elkelni, viszont Fishernek nagyon jó a kapcsolata a Matthews-családdal, Jake-et is már kisgyerek kora óta ismeri, így könnyen lehet, hogy inkább őt választaná. Feltéve persze, hogy tackle-t akarnak húzni. Egyébként a második körben is vannak egész jó tackle prospectek (Moses, Kouandjio, Bitonio, James), persze csak akkor ha nem lesz tackle-rush az első körben, ami szintén megtörténhet, hiszen fontos pozícióról beszélünk.

Talán a legbiztonságosabb pick a draton, Jake Matthews

Talán a legbiztonságosabb pick a draton, Jake Matthews

Safety

A safety-vel bezárólag ez a három legnagyobb hiányposztjuk. Természetesen safety-t nem fognak 1/2-n húzni, viszont 1/13-on én ezt tartom a legvalószínűbbnek (ha Lewan már nincs bent). Alapvetően HaHa Clinton-Dix a legjobb ebben a classban, de benne van a pakliban, hogy például a Lions elviszi. Akkor is megmarad a kosoknak Pryor, de talán valószínűbb az, hogy HaHa is elérhető lesz, és akkor őt fogják kiválasztani. A Draft második napján is lesz elérhető safety a választásukkor, ilyen lehet Ward, Bucannon, Bailey vagy Brooks, akik rögtön kezdő potenciállal bírnak.

Khalil Mack

Nem hiányposzt, de akár Macket is elvihetik és állítólag erősen érdeklődnek iránta. Mack inkább 3-4-es rendszerbe való OLB-nek, így nem illeszkedne olyan jól a rendszerbe, viszont egy kiváló játékos és biztos megtalálnák a módját, hogy kihozzák belőle a maximumot (ahogy a Texans Clowneyból). Olvastam olyan riportokat, hogy ha nem tudnak trade-elni, akkor Mack vagy Watkins lehet a választottjuk.

Sose lehet elég pass rushered

Sose lehet elég pass rushered

Trade

Na és akkor nézzük meg, hogy milyen lehetőségek merülnek fel, ha kiárusítják az 1/2-es picket, amitől biztos nem zárkóznak el. 1-1 szcenáriót nézzünk meg attól függően, hogy a Texans elviszi-e Clowneyt.

1)Texans viszi Clowneyt, a Vikings feltrade-el Bortlesért

Állítólag a vikingek szeretnék megszerezni Bortlest, és ezért hajlandóak is lehetnek felmenni akár 1/2-ig, de kicsit várni akarnak és bíznak a többiekben, akkor elég lehet 1/5-ig is nekik a Raiders helyére. A Rams 1/8-on könnyedén vihet tackle-t, majd 1/13-on safetyt, így nagyban nem változik a stratégiájuk. A kérdés csak az, hogy 1 (Lewan) vagy 2 (Lewan és Matthews) marad bent. Ha kettő, akkor járnak a legjobban, hiszen szerintem 1/2-n is Matthewst célozták volna, így extra pickekért megkapták volna ugyanazt a játékost.

2) Texans QB-t választ, a Falcons feltrade-el Clowney-ért

Nem tartom valószínűnek, hogy a Texans irányítót húzzon, inkább ők maguk fogják árulni az 1/1-et és Clowneyt, de csak úgy, hogy a top5-ben maradjanak. De azért gondolkozzunk el ezen is. Ebben az esetben a Falcons minden követ megmozgatna, hogy cseréljen a Rams-szel. Így a Rams akár egy jövő évi első kört is kaphat meg még egy idei másodikat például, ezzel nagyon parádésan járnának. 1/6-on az egy vagy kettő tackle-n kívül még Mike Evans is bent lehet, így kicsit bővül a lehetőségek tárháza.

Wild-case scenario: Johnny Manziel

Manzielt direkt csak a trade-ek után írtam, mert nem tartom valószínűnek, azonban olvasható volt néhány olyan riport, ami szerint első körben választhatnak irányítót, akár Manzielt. Szerintem ez inkább akkor lehetséges, ha 1/13-on bent van még Mr. Football, illetve a három tackle és HaHa is kiment már korábban. Akár padozhat Bradford mögött egy évet, de nem tartom kizártnak, hogy első héttől ő kezdene ebben az esetben. Ugyan ezt nem tartom valószínűnek, viszont a harmadik körben hoznak egy irányítót, aki ha jól teljesít, Bradford szerződésének lejártával akár kezdhet is majd.

Johnny-Manziel

Valószínűtlen, hogy a Ramshez kerül, de mi lenne, ha…?