Szabadügynök-piaci értékelő – AFC South

free-agent-review_afcsouthAz NFL talán leggyengébb csoportja volt tavaly az AFC South, úgyhogy van hova fejlődni itt mindenkinek. Van, aki erősített, de van, aki semmit sem csinált, majd a drafton megoldja a problémáit. 

Indianapolis Colts
Osztályzat: B+

D’Qwell Jackson túlfizetésével kezdték a tevékenységüket, de ezután sokkal jobb döntéseket hoztak. Megtartották Vontae Davist, aki fontos láncszeme a secondarynek, majd érkezett Arthur Jones, aki a védőfalat hivatott erősíteni.

A támadóknál elengedték Donald Brownt, de újraigazolták Ahmad Bradshawt, hogy legyen valaki Richardson mellett. Érkezett Hakeem Nicks, aki nálam az egyik legtúlértékeltebb WR a ligában, viszont olcsón szerezték meg egy évre, így jó az üzlet és ha egészséges tud maradni (nem fog), akkor elég jó elkapó triója lesz Lucknak (Wayne, Hilton, Nicks).

Végül is nem volt rossz a piaci szereplésük, de azért kiemelkedőnek se mondanám, így egy B+-t kapnak.

dm_140321_nfl_steinberg_irsay

Jim Irsaynek voltak gondjai az üzleten kívül is…

Tennessee Titans
Osztályzat:C

A Titans nem lavírozott jól a szabadügynökök vizein, hiszen elvesztették Vernert, Fitzpatrickot drágábban cserélték le egy gyengébb Whitehurstre, túlfizették Ohert és Woodyard sem feltétlen illik jól a titánok védelmi rendszerébe. Dexter McCluster is inkább visszahordóként funkcionál jól, mintsem elkapóként. A pass rush erősítésére érkezett Shaun Phillips még.

Okosabban is elkölthették volna a pénzüket és nem igazán erősödtek, így C-t kapnak csak. A drfton érkezhet egy corner (Fuller/Gilbert) vagy egy pass rusher (Barr) az első körben, aztán a másodikban egy futó CJ2K helyére.

CJ2K már nem fogja évente kétszer lenyomni a Texans védőit

CJ2K már nem fogja évente kétszer lenyomni a Texans védőit

Jacksonville Jaguars
Osztályzat: B

Sok új embert igazoltak, és vegyes érzelmeim vannak ezekkel kapcsolatban. Kezdjük a pozitívumokkal. Az, hogy kaptak valamit Gabbertért cserébe kész csoda. Gus Bradley elcsábította Bryantet és Clemonst Seattle-ből, mindkettő jó igazolás volt. Megpróbálták elhappolni a liga egyik legjobb centerét, Alex Mackot, de szerencsétlenségükre a Brownsnak is sok pénze volt még, de legalább őket megszívatta a Jaguars, hiszen így sokkal többet kell fizetnie a clevelandi csapatnak Mackért. A Beadles-igazolással vagyok bajban, mert nem tudom, hogy ő mennyire köszönheti a sikerét és nyilvánosságát Peyton Manningnek, mintsem magának. Ezt majd csak az idő dönti el, de vannak kétségeim.

A negatívumok közé sorolható, hogy egy rakás pénzt adtak Ziggy Hoodnak, aki biztos nem érdemelt ennyit, hiszen elég nagy bust. Mondjuk rossz rendszerben játszott, de akkor is, szerintem sokkal, de sokkal olcsóbban el lehetett volna hozni. Toby Gerhart leigazolása sem igazán tetszett, mivel szerintem nem egy jó futó, nála jobbak voltak a piacon és még túl is fizették. Többen, köztük npetii is úgy gondolja, hogy Gerhart jó játékos és csak Peterson mögött tűnt gyengének, de szerintem amúgy sem egy első számú futó.

Mindent összevetve nem volt ez rossz munka a Jaguars részéről, de azért nagyon jó se, így egy B mellett maradok. A drafton jöhet Khalil Mack vagy Sammy Watkins az első körben, másodikban pedig egy irányító, Garoppolo vagy McCarron, amelyik marad a Texans választása után. Vagy fel lehet trade-elni, hogy megelőzzék őket és akár a Brownst is 1/26-on, hogy a top4 irányító egyikét elvigyék.

Gerhart tényleg kezdő szintű futó?

Gerhart tényleg kezdő szintű futó?

Houston Texans
Osztályzat: B

Elcserélték Schaubot, ez király, helyette jött Fitzpatrick vagy backupnak, vagy 1 évig az újonc irányító elé, mentornak. Ben Tate-et nem tartották meg, de jött Foster cseréjének Andre Brown, tehát ezt is megoldották. Daniel Manninget Chris Clemonsra cserélték safety poszton, végül is ez sem rossz lépés. Owen Daniels távozott TE posztról, de ide újraigazolták Grahamet.

Nagy dolgok nem történtek a Texansnál, inkább a draftra helyezik a hangsúlyt. 1/1-en jöhet Clowney, 2/1-en pedig mondjuk Garoppolo, McCarron vagy Mettenberger irányítani.

Clowney már repül is Houston felé

Clowney már repül is Houston felé