Eagles Draft

0ap2000000338445_video_cpEagles-szurkolóként nagyon idegesít, hogy fogalmam sincs, hogy kit fogunk draftolni. De tényleg, egyszerűen nem tudom kitalálni mi foroghat Chip Kelly és Howie Roseman fejében. Persze, tudom mik a főbb hiányposztjai a csapatnak, de hogy az első körben kire eshet a választásunk nem tudom megjósolni.  A folytatás után egy elemzést olvashattok, hogy milyen opciói vannak a csapatnak és a végére talán én is rájövök, hogy ki lenne az ideális pick.

Safety

Kezdjük azzal, hogy ha esetleg a két top safety közül az egyik bent lenne, akkor rohanhatnánk is a pódiumra Goodellhez. Azonban szerintem HaHa Clinton-Dix és Calvin Pryor is kimegy az Eagles előtt, hiszen sok csapatnak van szüksége safety-re. Ilyen a Rams, a Bears, a Cowboys, a Ravens, a Packers és a Cardinals. Jelenleg a Ramshez és a Ravenshez írnék safety-t, de ebből a hat csapatból kettő biztosan kiválasztja HaHát is Pryort is. A Ward-Bucannon-Brooks-Bailey kvartettből pedig nem biztos hogy akár egy is bent lesz a csapat második körös választásánál, így ez a draftpozíció nem mondható épp szerencsésnek. Így első körben ha safety-t választ a csapat, akkor vagy fel kell trade-elni Pryorért (nem tartom jó lépésnek, mert nagyon jó az idei class úgy általánosságban, ezért az a jó, ha minél több pickje van egy csapatnak), vagy kiválaszt a második körre taksáltak közül valakit, ami viszont nagy reach, úgyhogy szerintem nem valószínű a safety-pick.

Elkapó

D-Jax távozásával egyértelmű need lett az elkapó poszt. DeSean Washingtonba költözése több aspektusból is rosszat tett a csapatnak. Nincs egy olyan biztos elkapónk, aki szét tudja nyújtani vertikálisan a pályát és akire két embernek kellene figyelnie sok játékban. Emellett ebből fakadóan ha a pályán volt Jackson, akkor futásokból 2 yarddal többet átlagoltunk, mint amikor nem volt pályán. Kérdés, hogy Chip Kelly Maclinben látja-e ezt a játékost, vagy sem. Ha nem, akkor kell egy D-Jaxhez hasonló WR, aki az első körben Odell Beckham vagy Brandin Cooks lehet, szerintem az egyik bent is lesz 1/22-n. Én Beckhamet szeretem jobban, de ő hamarabb is fog elkelni valószínűleg, mint Cooks.

Viszont ha Chip mester Maclint szánja egy az egyben DeSean helyére, akkor jöhetne egy nagydarab elkapó, mint Kelvin Benjamin. Én egyszerűen oda vagyok ezért a srácért és a potenciáljáért. Majd’ két méter és 110 kiló, szinte pontosan Megatron méreteivel rendelkezik. Vannak néha könnyű dropjai, de azok egy kis plusz koncentrációval megoldhatók, viszont egy ilyen termetű játékost elég nehéz levédekezni. Akár korábban is kimehet, de ha nem, akkor mindenképp fontolóra kellene venni a draftolását. A második körben Jordan Matthews lehet hasonló játékos, de ő azért kisebb Benajminnál (191 cm, 96 kg).

USATSI_7658070_220956_lowres

Cornerback

Nálam ez kevésbé need, mint a többi, a postban szereplő pozíció, viszont sokan írnak cornert a sasokhoz az első körben. Ez azért lehet így, mivel jó értéket képviselnek. A négy top cornerből (Gilbert, Fuller, Dennard és Roby) kettő már nem lesz valószínűleg a táblán, de így kettő bent lehet, egy pedig biztosan elérhető lesz még. Egyértelműen lehetne fejleszteni a CB poszton az Eaglesnél, de szerintem nem első körös szükséglet ez. A második körben McGill vagy Jean-Baptiste lehet opció, akik magas cornerek, amit Kelly szeretne a csapatában tudni.

Pass rusher

Na ez egy nagyon érdekes dolog, mivel nem sok jó 3-4 OLB van ebben a classban. Khalil Mack és Anthony Barr már rég nem lesz bent, utánuk pedig van egy kisebb szakadék. Vannak viszont olyan játékosok akikről nehezen eldönthető, hogy 3-4 OLB-t tudnak-e jól játszani, mivel egyetemen 4-3 DE volt a posztjuk. Ilyen Kony Ealy vagy Dee Ford az első körre jósolt játékosok közül. Mindketten jó pass rusherek, azonban egy 3-4 OLB-nek tudnia kell visszalépni coverage-be, ők pedig nem sok ilyet csináltak az egyetemen. Mivel alig van kifejezett 3-4 OLB a drafton, így a 4-3 rendszerben DE-t játszó prospectekről kell eldönteni, hogy tudnak-e coverage-ben tevékenykedni. Egyébként Fordot jobban el tudom képzelni OLB-ként, mint Ealy-t, utóbbit nem is nagyon választanám.

Jeremiah Attaochu lehetne még jó opció és többen jobbnak tartják Fordnál, többen viszont a második körre jósolják, akár az Eagleshöz is. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy bent lesz 2/22-n, így megint mondhatjuk, hogy rossz ez a draftpozíció. Vannak még hasonló játékosok, akik második körben jók lehetnek, persze csak ha nem mennek ki korábban és mivel a pass rusher-class elég sovány, így többen fognak a jobbakért reachelni.