Április 1-jei Mock Draft

mock

Íme a legfrissebb, áprilisi mock draftunk.

1/1 Houston Texans
Willie Beamen, QB, Miami Sharks

A Texansé az 1/1, és miután eltradelték Mr. Pick Sixet, új irányítóra van szüksége a támadó szellemiségű főedzőnek, Bill O’Briennek. Beamen a draft legtehetségesebb irányítója, azonban egyetemi pályafutása során balhékba keveredett, elfogadott egy 300 dolláros öltönyt egy szponzortól, ami tilos, ezért eredetileg úgy tartották, lecsúszik a hetedik körbe, és csak 3. számú táblatartó lehet. Egyetemi főedzője akarata ellenére cornerbacket játszatott vele, egy szerelés közben megsérült a válla, azóta utálja az edzőket, ami nem jó hír O’Briennek. Nem hallgat rájuk, önkényesen megváltoztatja a playeket, még olyanra is, ami nincs bent a playbookban (70-es csillagpálya), meccs előtti rituáléja az, hogy lehányja csapata logóját. Ezen red flagek ellenére remek prospect, hiszen számára minden héten háború van a futballpályán, Steamin’ Beamen igazi sztárpotenciállal bír, Warren Moon óta nem volt ilyen irányító Houstonban.

1/2 St. Louis Rams
JaMarcus Russell, OT, LSU

JaMarcus Russell már egyszer elkelt a drafton, de azóta felszedett még 50 kilót, ezzel automatikusan újra választhatóvá vált. Jake Long térdszalagszakadása után a támadófal ismét probléma St. Louisban, így nem gondolkoztak sokat, lecsaptak a 200 kilós versenysúlyú játékosra. Probléma azonban a fizetési sapka, hiszen Sam Bradfordnak anno 6 éves, $78 milliós szerződést adtak, amiből egy egész rezervátumot is vehetett volna a családjának, de minőségi teljesítményre mégsem volt képes. Russellnél ilyen gond nem lesz, fizetését KFC-utalványokban fogja kapni, figyeltek arra, hogy ne helyezzen terhet a fizetési sapkára. Az igazolás adminisztrációs részével azonban támadtak problémák, mert a szerződést tartalmazó papírokat Russell megette.

manziel1

1/3 Jacksonville Jaguars
Marcus Heit, LS, Kansas State

A Jaguars remekül igazolt a szabadügynök-piacon (például Ziggy Hood 4 évre, $16 millióért), most pedig a drafton begyűjtenek egy olyan játékost, aki a posztján egyértelműen a legjobb: az elit long snapper prospectnek tartott Marcus Heitet. Csalódásra adott okot, hogy a Russell Wilson előtt választott punterük, Bryan Anger nem vezeti a ligát puntátlagban, így ideje ezen változtatni, hiszen ahogy köztudott, a special team nyeri a bajnokságot. Heit, a Kansas State LS-e átlag 0,6 másodperc alatt végzi el a long snapet, míg a ligaátlag 0,7! Ezáltal sokkal több ideje lesz majd Angernek, hogy kivitelezze a tökéletes puntot, így végre a run, run & punt támadófilozófia is sokkal sikeresebb lehet majd. A második körben jöhet a legjobb gunner prospect, szintén a special team izmosítása végett, illetve egy toxikológus, hogy kezelésbe vegye az ismételten merev részeg Justin Blackmont.

1/4 Cleveland Browns
Charley Trippi, QB

A Browns draftfilozófiája szerint az irányítók olyanok, mint a bor: az idő csak tökéletesíti őket. Éppen ezért nem meglepő, hogy a zöldfülű 30 éves Brandon Weeden bust lett, nála tapasztaltabb QB-kre van szükség. Brett Favre a maga 44 évével reach lenne, így Ray Farmer, a Browns új general managere úgy dönt, hogy nem követi el azt a hibát, mint elődei, hogy túl óvatos, inkább rögtön kiválasztja a világ legidősebb élő quarterbackjét, a 92 éves Charley Trippit, aki 1947 – 1955 között volt a Chicago Cardinals irányítója. Előnye a többi QB prospecttel szemben, hogy a játéka érett, megfelelően tapasztalt, kész az NFL-re, nem kell tartani a fiatal játékosokra jellemző rookie hibákról. Ha pedig mégsem válik be, kivágják, és leigazolja a Cowboys.

1/5 Oakland Raiders
Aaron Hernandez, TE, Bristol County House of Corrections

A fosztogatók szurkolói nagy felháborodással vették tudomásul, hogy a keretben nincs igazi old school Raiders játékos, mióta kivágták a mutatós bűnlajstrommal rendelkező Rolando McClaint. A másik probléma az, hogy épkézláb tight end sincs a csapatban, mióta Zach Miller távozott Seattle-be, ezért most két legyet üthetnek egy csapásra: Aaron Hernandezt választják a Bristol megyei fegyház futballcsapatából, akit hosszú távú befektetésnek tekint a general manager Reggie McKenzie, hiszen lehet, hogy csak 20 év múlva tud a csapat rendelkezésére állni. Csak menjen át az orvosin…

1/6 Atlanta Falcons
A pass rusher seprű, Texas A&M

A Falcons gondban van a passzsiettetést illetően, mióta John Abraham távozott, tavaly csak a Bears és a Jaguars szerzett kevesebb sacket náluk. Johnny Manziel Pro Day-én azonban megmutatta magát az egyik idei top defensive end prospect, az irányítók rémálma, a kíméletet nem ismerő pass rusher seprű, akinek érkezését nagy médiafelhajtás kíséri, hiszen a draftolása sporttörténelmi jelentőségű esemény lesz, ő lesz az első nyíltan aszexuális játékos az NFL-ben.

manziel1

1/7 Tampa Bay Buccaneers
Tim Tebow, QB, Moszkva Black Storm

A Buccaneers irányító poszton nem áll annyira rosszul, hiszen Mike “Alfahím” Glennon mellé megszerezték a veterán Josh McCownt is. Ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy a csapatot tavaly megtizedelte az MRSA-fertőzés, húsevő baktériumok emésztették a játékosokat. Carl Nicks, Lawrence Tynes és Johnthan Banks is megfertőződött tavaly, ez pedig nem fordulhat elő többet, hiszen kulcsjátékosokról van szó. A Buccanersnél ezek után a specialistákban már nem bíznak, itt már a földhözragadt orvostudomány nem segíthet, magasabb szintről várják a segítséget. Így hát tökéletes választás Tim Tebow, aki kézrátétellel gyógyította csapattársait, amíg a Broncos irányítója volt, jelenleg Moszkvában gyakorolja ezen képességét, de korábban állítólag még Peyton Manning nyakát is ő hozta rendbe. Ezt mondjuk azóta is átkozza.

1/8 Minnesota Vikings
Lindsey Duke, GF

A Vikingsnél a draft előtt interjúra hívták Blake Bortlest, amire eljött a barátnője is, Lindsey Duke. Bortles azonban nem tudta meggyőzni a Vikings scoutjait, hiszen a játéka nyers, lábmunkája hagy némi kívánnivalót maga után, hosszú passzai pedig kacsáznak, mint gólyafos a levegőben, nem értik tehát, hogy mitől lenne jobb, mint Christian Ponder. Ráadásul kérdések merülnek fel a jellemét illetően, hiszen állandóan csak Bort les (Galla Miklós FTW!). A barátnőjével, Lindsey Duke-kal azonban nincs semmi ilyen gond, minden téren meggyőzte a scoutokat, így őt fogják választani. A draft után rögtön el is hívták egy hajókirándulásra a Minnetonka-tóra.

1/9 Buffalo Bills
Jimmy Dix, QB, Los Angeles Stallions

A Billsnél tavaly bejöttek a színesbőrű irányítók, mint E.J. Manuel és Thad Lewis, előbbi azonban sokat volt sérült, így új irányítóra van szüksége a Billsnek. Jimmy Dix a Stallions QB-je volt, karjának értékét egymillió dollárra taksálták, de kirúgták a csapatból hazárdjáték miatt. Tovább növeli a kockázatokat vele kapcsolatban az, hogy szétcseszték a térdét, ezért először demerolt, aztán kodeint kellett szednie. Ennek ellenére megéri draftolni, hiszen bármikor képes arra, hogy az ellenfél védelmét cirkumveniálja.

1/10 Detroit Lions
Dombi Tibor, K, Debreceni VSC

Nem ritka az első körben választott kicker, a Raiders is ilyentájt hozta a lengyel Sebastian Janikowskit anno, és jól is jártak vele. A Lions is próbálkozott európai rúgóval, miután Jason Hanson 21 szezon után visszavonult, tavaly leigazolták a norvég Havard Ruglandot, de ez nagyon nem jött be, ami érthető is, hiszen a norvég gurulós futball messze nincs azon a szinten, mint a magyar mennyei liga, ahonnan a Lions scoutjainak egyből feltűnt Dombi Tibor elnyűhetetlen játéka. A magyar rúgó képes arra, hogy több évet töltsön náluk, mint Hanson, annak ellenére, hogy idén 41 éves, még 30 szezon simán benne van, és mivel gyorsabban futja a 40 yardot, mint Calvin Johnson, ezért a szélen is bevethető. Ez a választás az amerikai Zombori Sándor, Mel Kiper Jr. szerint A+, hiszen a Hortobágy gepárdjával hosszú évekre betömött egy hiányposztot a general manager, Martin Mayhew.

1/11 Tennessee Titans
O.J. Simpson, RB, Lovelock Correctional Center

A Titansnél pár jó szezon után elegük lett Chris Johnsonból, aki ahelyett, hogy lehajtaná a fejét, és törné az utat előre, táncol a line of scrimmage-n, mint egy balerina, és alig szerez pár yardot. Felmerült a csapatnál, hogy CJ2YPC-t eltradelik, de nem kellett senkinek, így hát itt az idő, hogy kivágják. Szomorúak azonban, hogy elvesztették Kenny Brittet, aki integráns részét képezte az öltöző kultúrájának, ő volt az a játékos, aki utol tudta volna érni Pacman Jonest, hiszen csak egy letartóztatással maradt le a ligát e kategóriában vezető Bengals játékostól, de azonnal vissza tudnák venni a vezetést, ha megszereznék O.J. Simpsont, a jelenleg 33 éves börtönbüntetését töltő egykori futót. Nem tisztázott, hogy Simpson mikor szabadul, de ez nem lehet gond, kegyelmet kért Obamától, akitől elvárják, hogy megadja, hiszen Amerika a második esély országa. Ha ez megvan, egy kérdés maradt hátra: mennyi maradt az idén 66 éves RB tankjában? Simpson erre azt válaszolta: “Bőven tudok még játszani. Nézd meg a Colts kezdő futóját, azt a szintet most is hozom.”

1/12 New York Giants
Online Sportáruház

A Giants irányítója tavaly 27 pickkel ajándékozta meg ellenfeleit, ami kiakasztotta a blogunkon az interception-számlálót. A Giants general managere, Jerry Reese is látja, hogy itt valami nincs rendben, de ő nem pánikol, próbálja a legtöbbet kihozni a dologból, egy webshopot nyitott, amitől máris retteg a konkurencia, ugyanis Eli Manning több labdát ad el, mint a Wilson sportszergyár.

1/13 St. Louis Rams
Brandon Meriweather, FS, Miami

Gregg Williams, a Rams új védőkoordinátora csalódott amiatt, hogy nincs olyan safety a csapatban, aki megfelelne játékfilozófiájának (“Kill the head and the body will die“). A Saints bounty-korszakának DC-je úgy gondolja, hogy az ideális játékos erre a posztra Brandon Meriweather, mert nála több agyrázkódást senki sem okozott az NFL-ben az utóbbi években. A kópé játékos szállítja a kiütéseket hétről hétre, az ellenfeleinek, a csapattársainak, és saját magának is. Még akkor is összejön ez neki, amikor épp nem tervezi, igazi Midász király e téren.

manziel1

1/14 Chicago Bears
Jabba the Hutt, DT

A Bears védelme tavaly átjáróház volt, csak az nem futott ellenük meccsenként 200 yardot, aki nem akart, vagy passzrekordot kívánt dönteni. A szabadügynök-piacon azért erősítették meg a pass rusht (Jared Allen, Lamarr Houston) mert előre tudták, hogy a drafton majd kihúznak valakit, aki a futás megállításában elévülhetetlen érdemekkel bír. Ő pedig nem más, mint Jabba, aki remek NFL-vérvonallal rendelkezik, hiszen ikertestvére JaMarcus Russellnek. A hutt nose tackle hatalmas termetével leparkol a line of scrimmage-en és nincs az a támadófal, amely őt onnan elmozdítaná. További erénye, hogy nem csak széltében, magasságra is hatalmas darab, így a középső passzok teljesen esélytelenek ellene, ki lehet küldeni mindenkit a szélre védekezni.

1/15 Pittsburgh Steelers
Egy kiálló szög a gyepből

Omar Epps, a Steelers főedzője merényletet követett el a csoportrivális Ravens játékosával, Jacoby Jonesszal szemben tavaly egy visszahordás során, amiért $100,000-os közlekedési bírságban részesült. Ezt a kohászok mestere még egyszer nem csinálhatja meg, hiszen akkor levennék a képernyőről, illetve draftpickeket is elvennének a Steelerstől, ezért más módszert talált ki a returnerek semlegesítésére, egy távirányítóval működtethető szöget helyezett el a Heinz Field gyepében, a játékmező szélére, amely kézi vezérléssel fel-le mozgatható, valahányszor az ellenfél visszahordója arra bóklászik. Epps a special team teljesítményének feljavulását várja ettől a választástól, de azt elismerte, hogy ez a módszer csak hazai pályán működik, idegenben nem, ezért a draftszakértők nagy reach-nek tartják ezt a picket az első kör közepe felé. “Nem oldhatunk meg minden problémát azonnal, Harlem sem egy nap alatt épült fel” – magyarázta a HC az sajtótájékoztatón. Ilyenről van szó:

manziel1

1/16 Dallas Cowboys
Jerry Jones, GM/QB/HC/OC/DC, Arkansas

A tulajdonos / general manager Jerry Jones megunta azt az inkompetenciát, amely zsinórban három 8-8-as szezonhoz vezette a Dallas Cowboyst, ezért úgy döntött, hogy a draft első körében Jerry Jonest, vagyis saját magát draftolja. Ez költséghatékony megoldás, hiszen így nem kell az első körben draftoltnak fizetést adni, de ez financiálisan sajnos nem menti meg a Cowboyst, akik jelenleg 50 millió dollárral van a fizetési sapka felett. Jerry Jones ezért gondolt egy merészet, és a draft után kivágta Tony Romót a $108 milliós fizetésével együtt, ennél nem állt meg, kirúgta a főedző Jason Garrettet, és a stábját is, ezután pedig Jerry Jones lesz Amerika csapatának kezdő irányítója, főedzője, támadókoordinátora, védőkoordinátora, és természetesen ő marad a franchise tulajdonosa és a vezérigazgató is, amely szerepkörökben eddig is kiválóan teljesített. Esetleg alkalmanként beáll a kivágott DeMarcus Ware helyére pass rushernek. Jerry Jones.

manziel1

1/17 Baltimore Ravens
Senki

Ozzie Newsome tavaly 6 éves, $120 milliós szerződéssel kínálta meg az elit irányító Joe Flaccót, ami tökéletesen indokolt volt a teljesítménye miatt. Azonban ahogy telnek-múlnak az évek, egyre nagyobb lesz az olasz csődör cap hitje a fizetési sapkában, így a general manager nehéz helyzetbe került. Hogy a sapkában legyen hely az elkövetkezendő években is, úgy döntött, hogy ezen a drafton senkit sem fog választani az első körben. Amikor a felháborodott szurkolók megkérdezték Newsome-ot a sajtótájékoztatón, hogy mégis hogy gondolta ezt, hogy egy ilyen értékes választási jogot (1/17) nem használ ki, azt felelte: “Miért, inkább tradeljem el Trent Richardsonért?

1/18 New York Jets
Bozo the Clown

A Jets nem olyan szórakoztató már, mióta nem Mark Sanchez irányít, igaz, hogy Geno Smith is megcsinálta tavaly a maga buttfumble-jét, de az messze nem volt olyan látványos, mint Sanchezé 2012-ben. John Idzik, a general manager úgy érzi, ideje visszatérni a hagyományokhoz, ahhoz, amiben igazán sikeresek, és ezért egy olyan figurát választ, amely meghatározó a szórakoztatóiparban, Amerika kedvenc bohócát, Bozót. A választásnak köszönhetően talán végre visszatér az egykori vezérszurkoló, Fireman Ed is.

1/19 Miami Dolphins
Winston Wolfe, Problémamegoldó

A Dolphinst sokan az NFL franchise-ok közül a legdiszfunkcionálisabbnak tekintik, nem kell messzire menni, elég, ha megnézzük a tavalyi Incognito – Martin botrányt, aminek következtében két kezdőjátékos esett ki szezon közben a támadófalból, és a média ezzel volt elfoglalva. Az újoncokkal rendszeresen kifizettetik a drága vacsorákat a veteránok, még azokkal is, akik a rookie minimumot keresik, emiatt sok elsőéves játékos elszegényedik. A mérgező környezet (nem úgy, mint a Bucsnál!) az öltözőben kihatással van a csapat teljesítményére is, utoljára akkor rúgtak labdába a Patriots mellett, amikor még Ray Finkle volt a csapat kickere, leszámítva a wildcat kérészéletű sikerét. Nem segített az sem, hogy a szabadügynök-piacon hatalmas pénzeket költöttek el olyan játékosokra, mint Mike Wallace, aki ahelyett, hogy elkapná a labdát, inkább panaszkodik, hogy miért nem dobnak neki többször, tehát probléma az van itt. Ezért a tulajdonos, Stephen Ross végső elkeseredésében Winston Wolfe-hoz fordul, aki foglalkozása szerint problémákat old meg. A főedző Joe Philbin, amikor ezt a döntést meghallotta, kitörő lelkesedéssel üdvözölte: “Wolfe-ot? Ideküldöd Wolfe-ot? Ó, n*gger, hát miért nem ezzel kezdted?” Wolfe-nak volt ennél nehezebb dolga is (egy hulla a kocsiban, mínusz egy fej a garázsban), de azt is megoldotta, így biztosan állítható, hogy safe pick így 1/19 felé. Ezt a választást kifejezetten dicsérik az olyan draftszakértők, mint Mel Kiper, Wolfe azonban azt üzeni nekik, hogy “na azért most még ne kezdjük el egymás fa…”

manziel1

1/20 Arizona Cardinals
Forgóajtó

A Cardinals támadófala tavaly a leggyengébb volt az NFL-ben, passzblokkolásban egyértelműen, hiszen Carson “Turnover Machine” Palmer rengetegszer volt nyomás alatt, de futáshoz sem blokkoltak sokkal jobban, és még gyakran szereztek büntetéseket is. Igaz, hogy azóta jött Jared Veldheer a Raiderstől, de ő egymaga kevés, hogy ezt az egységet helyrehozza, így Steve Keim, a general manager úgy döntött, hogy egy forgóajtót draftol, ami az egész támadófalat helyettesíti majd. Előnye a korábbi fallal szemben, hogy átlag 2,5 másodpercbe telik, mire a pass rusherek átmennek rajta, ez pedig fél másodperces javulás a korábbi teljesítményhez képest, több ideje lesz Palmernek, hogy megtalálja Shermant. Emellett a forgóajtótól nem kell tartani, hogy false startot csinál, de még holdingok sem lesznek.

1/21 Green Bay Packers
Kovács Sándor, LB, Budapest Hurricanes

A Packers védelme tavaly 127 szerelési kísérletet hibázott el, ebben Morgan Burnett mellett élen járt A.J. Hawk és a másik lepkevadász, Brad Jones. 3. down és 1-es szituációban az ellenfeleik a játékok 82,4%-ában szerezték meg a first downt, ami tragikus mutató. Egyértelmű erősítésre van szükség a belső linebacker poszton, elkelne végre egy igazi biztos szerelő a védelemben, illetve Dom Capers helyére sem ártana egy kompetensebb védőkoordinátor, aki jobban elemzi a play-eket, és észreveszi a lyukakat a D#-ben. Mindkét feladat ellátására képes a Hurricanes védőguruja, Kovács Sándor, ha ő a csapatban van, nem fordul elő még egyszer az, hogy Adrian Peterson 199 yardot fut ellenük egy meccsen, mert már a backfielden letartóztatja.

1/22 Philadelphia Eagles
Egy csomag óvszer

Az Eagles a safety pozíciót tekintve rosszabbul áll, mint a németek ’45-ben. Erősítésnek hozták azt a Malcolm Jenkinset, aki a liga valaha volt legrosszabb védelmének (Saints, 2012) leggyengébb játékosa volt. Ezen ugyan senki akadt ki különösebben, mert ez eltörpült amellett, hogy kivágták a legjobb elkapójukat, illetve leigazolták Mark Sanchezt, de mindenképpen kell megoldás erre a posztra is. Howie Roseman, a sasok general manare, amikor közölték vele ezt a problémát, ígérte, hogy megtalálja a megoldást, de úgy tűnik, szó szerint értette. “Safety problems? Alrighty then, we gonna draft some condoms to solve that.”  Egy csomag óvszerrel valóban megelőzhetőek a gondok, azonban a rossz nyelvek szerint valójában nem ez áll a háttérben. Michael Vick ugyanis Ron Mexico álnéven járta a nemi betegeket gondozó magánklinikákat, így értelemszerűen neki volt a legnagyobb szüksége erre, még ha már nem is az Eagles játékosa. Biztos, ami biztos a sasok szurkolói kitörő boooo-zással fogadták ezt a választást a Radio City Music Hallban, szokásukhoz híven.

1/23 Kansas City Chiefs
Húsz féldisznó

Andy Reid csalódott amiatt, hogy a tulajdonosok nem fogadták el szabálymódosító javaslatát (10 yardot meghaladó passz legyen tilos), így hát a Chiefs rozmárbajszú főedzője szomorúan üldögél a játékosbörze alatt. Még szomorúbb lesz, amikor eszébe jut, hogy kit választottak tavaly. – Miénk volt az 1/1-es pick, és Eric Fishert húztuk a Central Michigan Chippewas csapatából? Azt a Fishert, akivel a támadófal jobb volt, amikor nem játszott? Hát ha 1/1-re ilyet tudunk húzni, akkor mi lesz 1/23-ra? Hagyjuk is inkább a picsába az egészet, én elmegyek enni.” – gondolta a mester, és mindez érthető, hiszen jó három órája zajlik a draft, mire a Chiefs sorra került, megéhezik az ember ennyi idő alatt. Így hát húsz kansasi féldisznó a választás, ami Mike Mayock big boardján mindössze a 120. helyet foglalja el. Reach. D-

1/24 Cincinatti Bengals
Michael Scofield, Prison Break

A Bengals vezeti a ligát letartóztatásokban, 2000 óta 40 alkalommal került arra sor, hogy valamely játékosukat bekasztlizzák, ebből Adam “Pacman” Jones egymaga szerényen nyolcat vállalt, így ebben a kategóriában abszolút ligaelit. A főedző Marvin Lewis fél attól, hogy elveszíti legjobb játékosait, és csak a cinóberfejű mekkmester irányítója marad, ezért úgy döntött, hogy a draft első körében nem futballjátékost választ, hanem egy szakembert, akinek nagy tapasztalata van abban, hogy kell a rabokat kijuttatni a sittről, illetve a felszívódásban is tud segíteni. Scofield képes nagy áldozatokat hozni a csapatért, ha kell, magára tetováltatja a börtön tervrajzát, ez pedig nagy tiszteletet vált ki a Bengals játékosaiból, hamar befogadják majd.

1/25 San Diego Chargers
Michael Sam, OLB, Missouri

A Chargers tavaly választott belső linebackere, Manti Te’o nagyon magányosan érzi magát, mióta nincs mellette barátnője (tehát egy ideje), és ez a pályán nyújtott teljesítményére is kihat, negatívan. Tom Telesco, a Chargers general managere úgy döntött, hogy szeretné elkerülni azt, hogy a másodéves játékosa bust legyen, ezért választ neki egy társat, aki nem más, mint a nagy médiafigyelemben részesülő Michael Sam, aki remekül illik Te’o mellé, ketten együtt nagy dolgokat vihetnének véghez Kaliforniában. Természetesen úgy gondoltuk, hogy a linebackersorban lesz a társa, tehát mellette fog játszani, mivel Sam OLB, Te’o pedig ILB, aki máshogy értette, szégyellje magát.

1/26. Cleveland Browns
Greg Schiano, HC

Mike Pettinét idén januárban hozta főedzőnek Jimmy Haslam, a csapat tulajdonosa, azonban nem sokkal a draftot megelőzően ki is rúgta. – “Három hónapja irányítja a csapatot, de még egy meccset sem nyert. Ez még Clevelandben is elfogadhatatlan. Elbocsátottam, és pótlásáról hamarosan gondoskodom.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Haslam. Pettine azzal védekezett, hogy még nem is volt edzés, nem hogy meccs, hogy nyerhetett volna, de a tulajdonosnak erre is volt reakciója: – “Unom már, hogy az edzők sosem magukat okolják a sikertelenségért. Persze, most is a külső körülmények a hibásak, jönnek a kifogások ezrével. Ebből elegem van, hozok egy olyan HC-t, aki vállalja a felelősséget. Egyébként a világon az egyik legjobb érzés kirúgni a főedzőt, én mondom, mindenkinek ki kéne próbálnia egyszer.” – tette hozzá Haslam. Az új választott pedig nem más, mint a Buccaneersnél sikert sikerre halmozó sztáredző, Greg Schiano. Schiano kijelölése után röviden ismertette a terveit, amelyek között szerepelt Joe Haden folyamatos zónáztatása, illetve az ellenfél győztes támadóformációjának kímélet nélküli megtámadása. “A templomban térdeljenek, ne a futballpályán. Még megpróbálunk odasózni nekik egyet a végén, hátha valaki IR-re kerül” – avatta be az újságírókat a haditerv részleteibe a mester.

1/27. New Orleans Saints
Boba Fett, BH

Jonathan Vilmát kivágta a Saints, ezzel pedig nagy űr keletkezett a védelemben, hiányzik ugyanis egy igazi fejvadász, aki sérültlistára teszi az ellenfél legjobbjait. A Saints játékosmegfigyelői szerint erre a feladatra a legalkalmasabb Boba Fett, aki foglalkozása szerint bounty hunter. Az érzelemmentes, szófukar Fett tökéletes zsoldos, aki nemcsak, hogy kiüti majd Matt Ryant, lefagyasztja, és Sean Payton engedélyével elviszi a hutt gengszternek, Rob Ryannek.

1/28. Carolina Panthers
Dan Smith, P, BYU

A Pantherstől négy elkapó távozott, beleértve a legjobbjaikat: Steve Smith, Brandon LaFell, Ted Ginn Jr, de még Domenik Hixon is lelépett. Helyettük jött a 32 éves Jerricho Cotchery és az eddig csak sérójával kitűnő Tiquan Underwood. Ron Rivera, az év edzője maga is érzi, hogy itt gáz van, lassan a labdaszedőket kell bevetni elkapó poszton, így inkább támadófilozófiát vált a mester, átáll a nagysikerű wishbone offense-re. és triple option játékokat fog hívni, két futóval és egy fullbackkel, csak futni fognak, kihasználván Cam Newton legjobb adottságát. Ez azonban manapság nem túl eredményes a passzorientált NFL-ben, a defenzív felfogású főedző továbbra is a védelmében bízik, ezért kell egy játékos, aki jó mezőnypozíciót biztosít Kuechly-éknek, ő pedig nem is lehetne más, mint az East/West College bowl sztárpuntere, Dan Smith a mormon BYU egyetemről. Smith különösen kiemelkedik az inside 20 puntokban, emellett holdernek és kiváló, és úgy picsán tudja rúgni a disznóbőrt, hogy az leveri a Göncölszekér alvázát. Így pedig már nem megalázó, ha a csapat gúnyneve a Carolina Punters lesz.

manziel1

6/1. New England Patriots
Colt Lyerla, TE, Oregon

A magyar Patriots rajongók hiába maradtak fenn itteni idő szerint hajnali négyig, hogy lássák, hogy választ csapatuk a draft első napján, erre nem került sor, ugyanis Bill Belichick megint letradelt. De most nem egy körrel lejjebb, hanem egészen a hatodik körig tradelt vissza a mester pulóverében, hogy aztán ebben a körben az összes draftcetlit a magáénak tudhassa, a kompenzációs pickek kivételével. Ez pedig azért jó, mert a draft olyan, mint a lottó, minél több választási lehetőséged van, annál nagyobb az esély arra, hogy bejön, 32 pickkel pedig csak nem lehet hibázni. A hatodik körben először Aaron Hernandez utódját találta meg, ez pedig nem más, mint az Oregonban eltiltott, majd tavaly októberben távozott tight end, Colt Lyerla. Lyerla a pályán is hasonlít elődjére, 2012-ben 7 touchdownt szerzett az egyetemen, és abban is, hogy droggal bukott le a draft előtt, igaz ő nem fűvel, hanem kokainnal, ez pedig egy elitebb drog, ebből is látszik, hogy Lyerla jobb prospect, mint Hernandez. A maradék 31 pickkel pedig az összes volt Rutgers játékost behúzza Belichick, akik még nem keltek el, hiszen kellenek az olyan tehetségek, mint Duron Harmon.

1/30 San Francisco 49ers
Richie Incognito, OG, Psychiatric Care Facility Of Arizona

Jim Harbaugh főedző megsajnálta egykori játékosát, a csapattársai által szekált Jonathan Martint, akit még a Stanfordról ismer, ezért megkérte Baalkét, hogy tradeljen érte, hogy más környezetbe kerüljön a falember, hátha ez segít helyrebillenteni a lelki egyensúlyát. Harbaugh azonban nem ilyen jólelkű, ahogy ebből tűnhet, épp ellenkezőleg, őt csak és kizárólag az eredményesség érdekli. Megvan a kockázata annak, hogy Martin megint úgy fog játszani, mint Miamiban, vagyis az ellenfél pass rusherei átmennek rajta, mint fing a gatyán, ezt pedig nem hagyhatja Jim, így elhozza az arizónai pszichiátriai intézet futballcsapatából Richie Incognitót is, és kilátásba helyezi Martinnak, hogyha ismét gyengén játszik, összeereszti régi barátjával. Ez nagy szemétségnek tűnhet, az újságírók meg is kérdezték a főedzőt a sajtótájékoztatón, hogy ez az ötlet nem túl durva-e. A mester válasza: “Ez itt a Nemzeti Futball Liga. Kit érdekel, ha durva? Aki érzelgősségre vágyik, nézze a Született Feleségeket. Az NFL az biznisz, itt csak az eredmény számít, a pénzről szól minden. Egyébként szerintem Martin remekül kijön majd vele, Richie majd feláll a székből, ha Martin ebédelni jön, SMS-ben fenyegeti, ha nem edz elég keményen, és transzvesztita prostituáltakat rendel neki meglepetésképpen. Who’s got it better than us?”

1/31 Denver Broncos
Faxgép

A Broncos tavaly egyik legjobb pass rusherét, Elvis Dumervilt veszítette el a faxgépük meghibásodása miatt, és hogy ilyen többet ne forduljon elő, erről rögtön az első pickkel gondoskodik John Elway. A vadlovak ügyvezető alelnöke elmondta, hogy mindez azért történt, mert Bill Belichick tavaly megsértődött az egyik igazolásukon. – “Leigazoltuk Welkert, ezért egy bizonyos pulóveres HC féktelen dühbe gurult, és eltervezte, hogy bosszút áll. Felbérelt koreai hackereket, akik betörtek a rendszerünkbe, és elérték, hogy a fax a határidő után küldje el a papírokat, így ki kellett vágnunk a játékost. Ezt azonban nem hagyom annyiban, visszavágásképpen elhalásztam előlük Aqib Talibot is.” – nyilatkozta Elway. Tim Tebownak, a Broncos egykori irányítójának azonban egészen más véleménye van a történtekről. – A faxgépet egy démon szállta meg. Mindez azért történt, mert Elway eladta a lelkét a sátánnak, ez volt az ára annak, hogy megszerezhesse Peyton Manninget. Ezt tükrözi DeMarcus Ware szerződésének éves számai is: $9,666,666, $11,666,666 és $8,666,667, ez sem véletlen. Aztán, hogy kigúnyoljon engem, mint igaz hitű keresztényt, eltradelt a Jetsbe. De még nem tudják Denver lakói, hogy örök szenvedés vár rájuk. Elég csak megnézni az idei Super Bowl végeredményét, ehhez hasonló megsemmisítő vereségekben lesz részük, egészen addig, amíg a város Szodoma és Gomorra sorsára jut Elway paktuma és a marihuána legalizációja miatt – véli Tebow.

manziel1

1/32 Seattle Seahawks
Egy tartály tiszta vizelet

Mióta Pete Carroll a Seahawks főedzője, a halászsasok vezetik a ligát eltiltásokban, 2010 óta tiltott anyaghasználat miatt hét alkalommal lettek felfüggesztve a játékosaik. Ebben benne vannak a drogok, mint például a fű, illetve a teljesítménynövelő szerek is, mint az Adderall. Az egyre több lebukás miatt érik az, hogy a játékosaikat egy egész szezonra is eltiltják, ezt pedig nem engedheti a general manager, John Schneider, aki úgy véli, hogy egy tartály tiszta vizelettel megelőzhető a probléma. “Mindenki kap belőle egy kis adagot, amit magánál tart, amíg jönnek az ellenőrök. Ha ez megvan, nem kell félni attól, hogy az eltiltások miatt kiesnek a kulcsjátékosok, egyben tartható egy olyan fontos csapatrész, mint a Legion of Weed” – jegyezte meg a GM a sajtótájékoztatón.

manziel1