FK! Mennyei Draft

mock

1/1 Houston Texans
Koman Vladimir

Ennyi volt, megelégelték Matt Schaub tevékenységét, hiszen annyi labdát adott el, mint a Wilson sportszergyártó egész évben, így egy tehetséges, fiatal, labdabiztos irányítóra bízzák a franchise jövőjét. A finnek elleni preseason meccsen 138-as passer ratingje végleg meggyőzte a kételkedőket.

Az idei 1/1 az orosz sztyeppéről Houstonba teszi át székhelyét!

1/2 St. Louis Rams
Dombi Tibor

Danny Amendola távozása után draftolták a hatalmas tehetségnek kikiáltott Tavon Austint, aki viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezért egy hasonló sebességgel rendelkező, rövid útvonalak megfutására kifejezetten alkalmas, legfőképp a pálya széléről történő befelé történő routok mesterének tartott veterán, leendő Hall of Famer játékost hoztak a csapathoz.

1/3 Jacksonville Jaguars
Király Gábor

A Jaguars jelenleg irányító hiányban küzd, ugyanakkor krónikus punter-mániájuk is kielégítetlen maradt az utóbbi időben. Emiatt esett a választás a kiváló kapusra, aki nem csak 60-70 yardos kirúgásokra képes, de ugyanazzal a dobómozdulattal hajítja a labdát a félpályán túlra tű pontossággal, mint Tim Tebow.

1/4 Cleveland Browns
Egervári Sándor

Miután megszabadultak az NFL Rudolf Gergelyétől (Trent Richardson) rögtön megindultak felfelé, de egy sajnálatos sérülés miatt 4-12-vel zárták a szezont. Már-már természetes módon a vezetőség a tudatos építkezés helyett inkább új edzőt hozott, akitől a stabilitáson túl alapvevő elvárás, hogy mentálisan feltüzelje a csapatot, és végre összehozzon egy Clevelandben is szerethető csapatot.

1/5 Oakland Raiders
Németh Krisztián

Mivel McFadden túlságosan sérülékeny és csak egy évre írt alá, ezért itt az ideje a jövőre gondolni, és egy olyan fiatal és tehetséges játékost szerződtetni, aki minden körülmények között gyors, eredményes és egészséges tud maradni.

1/6 Atlanta Falcons
Varga József

A támadószekció igen ütősnek nevezhető, ezért nem meglepő módon a védelem megerősítése a legfőbb cél a holtszezon során. Az ellenfél irányítójára kevés nyomást helyeztek az elmúlt időben, így egy igazi predátor kell, akinek leheletét mindig a tarkóján érzi a QB.

Leginkább Drew Brees és Cam Newton megállítása lesz a feladata.

1/7 Tampa Bay Buccaneers
Juhász Roland

Több poszton is erősítésre szorul a gárda, ezért mindenképp egy több dimenziós és tapasztalt játékosra van szükség. Fontos, hogy gyors legyen, de ugyanakkor magas is, illetve vészhelyzet esetén akár az offense-ben való szereplésre is alkalmas kell legyen.

1/8 Minnesota Vikings
Kanta József

Régóta keresik azt az embert az északiak, akik megfelelően képesek lehetnének irányítani a csapatot, de mind Cassell, mind Freeman elégtelennek bizonyult az állandóan sérüléssel küzdő Ponder helyettesítésére. Szerencsére a drafton még jutott nekik egy kész, komplex tudással rendelkező, hideg fejjel rendelkező játékos.

1/9 Buffalo Bills
Szalai Ádám

A futójáték továbbra is a Buffalo erőssége, hiszen CJ Spiller és Fred Jackson egyaránt irdatlan sebességével babonázza meg az ellenfeleket. Elkapó poszton Marquise Goodwin szintén klasszis sprinter, így mellé egy nagyobb, tight end – wide receiver hibridet hoznánk, aki linebackerekkel a nyakában is biztosan őrzi a disznóbőrt tehermentesítendő Steve Johnsont.

1/10 Detroit Lions
Vanczák Vilmos

Egyértelmű, hogy a széleken van a legnagyobb problémája a csapatnak, ezért egy olyan klasszis képességekkel rendelkező játékosra volt szükség, akit nehéz egy az egyben megverni, ráadásul a levegő ura is kell legyen.

1/11 Tennessee Titans
Dzsudzsák Balázs

Évek óta szenved a franchise, hiszen CJ2K fizetési igénye jelentősen megbénította őket, így most egy olyan játékost kell kiszemelni, akinek a pénz másodlagos szempont, a nézőknek játszik és nem saját magáért. Évek óta folyamatosan küzdenek a szélső támadásokkal, a tehetségesnek tartott, de ugyanakkor a zűrös hétköznapokkal tarkított keretbe jól jönne egy gyors, szerény sztár.

1/12 New York Giants
Böde Dániel

New Yorkban visszasírják azokat az időket, amikor a futójáték úgy muzsikált, mint Benkő Dániel fénykorában. Azóta jönnek-mennek a sérülékeny fumble-királyok, így mindenképp szükség van újra egy Brandon Jacobs típusú tankra, aki mindig jön, amikor nála van a labda.

Egy 4&1-es szituációra sikerült bejutni az endzone-ba!

1/13 St. Louis Rams
Gera Zoltán

Bradford már évek óta szúrja néhány Rams drukker szemét, és állításuk szerint egy olyan irányítóval, aki pontosabban szolgálja ki a társakat, jól lát a pályán és higgadt tud maradni a kulcsszituációkban is, akkor már előrébb járna a csapat. Az új szerzeménytől mindenképp sokat tanulhat Sam, kinek sérülése esetén jó kezekben lenne a karmesteri pálca. Gera eredetileg magasabb prospect volt, de sérülései miatt lejjebb csúszott.

1/14 Chicago Bears
Dragan Vukmir

Eléggé nagy a zűrzavar a Chicago védelmének tengelyébe, Brian Urlacher pótlása nem egészen sikerült hibátlanul, ezért masszív, a futás ellen jól helyezkedő, kiválóan tömörülő játékosra van szükség. Bár a kiválasztott védő az alacsonyabb súlyponttal rendelkező offense játékosok ellen úgy mozog, mint csuklós busz a körforgalomban, de a nagyobb testű támadók hatástalanítására tökéletesen alkalmas.

1/15 Pittsburgh Steelers
Lisztes Krisztián

Az öltözőben évek óta a legnagyobb sztár a hajkoronájáról is ismert Polamalu. Az üzlet annyira beindult, hogy a Head&Shoulders felajánlotta az első körös választott fizetésének törlesztését egy éven keresztül, ezért a Steelers vezetők trollkodtak egy hatalmasat.

1/16 Dallas Cowboys
Szakály Péter

Tony Romo-val bármikor történhet valami, vállműtétéből még mindig lábadozik, és mivel a vezetőség nem akarja a kérdőjeles mentalitású Kyle Orton kezébe adni a csapatkapitányi karszalagot, ezért egy ritkán hibázó, rutinos karmesterre volt szükségük. Sajnos Gera Zoltánt már korábban draftolták.

1/17 Baltimore Ravens
Szűcs Lajos

Ed Reed távozása óta keresi a csapat a megoldást arra, hogy a védelmi vonal mögött egy rutinos ember uralja a légteret. Ihedigbo távozása után egyértelmű need lett a safety poszt, így a bravúros mentésekre is képes portás kiválasztása tökéletes húzásnak tűnik.

Ritkán emberezik, viszont a saját zónáját kiválóan védi.

1/18 New York Jets
Nemanja Nikolics

Mark Sanchez és Geno Smith után ideje konzisztens teljesítményt vinni a Jets támadásaiba. Ez a húzás igaz steal, kész csoda, hogy eddig még nem csapott le senki a liga egyik legpontérzékenyebb támadójára.

1/19 Miami Dolphins
Vass Ádám

A Dolphins háza táján most már csak kemény legényekkel erősítenek, nem kell nekik egy újabb balhé. Kizárólag tetovált játékosok jöhetnek szóba, mint Incognito, Wallace és még sorolhatnánk. A pass rush egy olyan dolog, amit sose lehet eléggé megerősíteni, ezért jónak tűnik a Miami választása.

1/20 Arizona Cardinals
Torghelle Sándor

Bruce Arians megelégelte, hogy a 49ers és Seahawks árnyékában kénytelenek dolgozni, ezért egy tipikus boom or bust húzással próbálnak az ellenfelek elé kerülni. Larry Fitzgerald mellett nem rendelkeznek All Pro támadóval, de ezen problémájuk most orvoslásra kerül, ráadásul egy olyan mentalitású játékost sikerült hozni, aki a fent említett front sevenek ellen is több tacklet is képes kihordani két lábon és stiff armját tökéletesen használja.

1/21 Green Bay Packers
Illés Béla

Wisconsinban kissé megijedtek, amikor Aaron Rodgers sérülést szenvedett és emiatt olyan csereirányítók kezébe került a tojáslabda, mint Matt Flynn, Scott Tolzien vagy Seneca Wallace. Ezt a luxust többé nem engedheti meg magának a klub, így nem rettennek el olyan már visszavonult játékosok behívásától sem, mint Brett Favre vagy aktuális választottjuk.

Egy évvel öregebb, mint Brett Favre, de tanácsai aranyat érhetnek.

1/22 Philadelphia Eagles
Gyurcsó Ádám

Chip Kelly rendszerébe nem sok játékos illik bele, hiszen rendkívül gyorsan kell reagálni adott játékszituációkra, jó indulósebességgel kell rendelkezni és elég technikásnak ahhoz, hogy a labda minden körülmények közt megszelídítésre kerüljön. Riley Cooper és DeSean Jackson mellett tökéletes kiegészítő ember lesz, aki a cornernek többségét képes lesz megoldhatatlan feladat elé állítani.

1/23 Kansas City Chiefs
Kovács István

Dwayne Bowe kicsit háttérbe szorult Jamaal Charles hihetetlen idényének köszönhetően, mely kiválóan rámutatott az új QB (Alex Smith) és rendszer előnyeire és hátrányai egyaránt. A hosszú passzok nem fognak működni, ezért a rövidpasszos játékban stabilan teljesítő, alacsony testfelépítésű fiatal tehetségre lesz szükség. Szakértői vélemények a két Kovács között meg lesz a szükséges chemistry, melyre szükség is lesz a Broncos ellen.

1/24 Cincinnati Bengals
Futács Márkó

BenJarvus Green-Ellis kicsit darabosan mozgott az utóbbi időben, így a tehetséges, fürge és alacsony Gio mellé egy nagy darab, a defensive line-ban nagy pusztítást végezni képes, főként rövid yardos szituációknál bevethető fullback-tight end hibridre van szüksége a csapatnak.

1/25 San Diego Chargers
Lipták Zoltán

A legnagyobb need 2014-ben a DT/NT poszt, ergo a védelem közepén kell egy szikla, aki stabilan áll a lábán, semmi pénzért nem lehet eltolni a labda közeléből, és a running back-eket azelőtt megakadályozza a yardok szerzésében, mielőtt mögé kerülnének.

1/26 Cleveland Browns
Kemenes Szabolcs

Joe Haden letép minden embert a pályáról, ezért a másik cornerback pozíciójába is egy olyan játékost szemelt ki az új vezetőség, aki remek rugókkal rendelkezik és húzza le az ellenfélnek szánt labdákat.

1/27 New Orleans Saints
Muhamed Besic

Nagy exodus van most a Saints táján, hiszen kellett a pénz Graham megtartására, de ezek ellenére a védelmet is sikerült megerősíteni Byrd érkezésével. Ettől még vannak lyukak bőven a defense oldalon, így mindenképp ebbe a csapatrészbe kell igazolni. Sproles távozásával az sem baj, ha visszahordó skill-ek is vannak a játékosban, így adta magát a választás.

Fair catch Besic módra

1/28 Carolina Panthers
Marek Strestik

Steve Smith kijelentette, hogy amint a Panthers ellen fog játszani, kegyetlen hentelés lesz, így ezt a hadüzenetet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Carolina D# linebacker sora amúgy is klasszis, de Luke Kuechly mellé kell a mélység.

1/29 New England Patriots
Radó András

Tavaly kitűnően helyettesítette Wes Welkert Julian Edelman, aki most épp free agent, így Tom Bradynek új közeli célpontra van szüksége. A kiszemelt támadó gyors, a route-okat jól futja, és a korábbi évek során kiemelkedő mennyiségű DPI zászlót dobtak a rajta védekező emberekre.

1/30 San Francisco 49ers
Pintér Attila

A városon belül pletykák terjengnek arról, hogy Harbaugh kissé mereven ragaszkodik az elképzeléseihez, meg amúgy is egy szigorú állat, így eljött az idő, hogy egy teljesen más stílusú, jó modorú, ám de ugyanakkor taktikailag hibátlanul felkészült edző szerződjön a Nyugati-partra. A vadonat új 4-1-4-1 védekezési sémában lehet kissé idegenül fog mozogni Aldon Smith, de az elnökség bízik az új head coach szakértelmében.

1/31 Denver Broncos
Kabát Péter

Manning tárháza folyamatosan bővül, de mivel Decker távozóban és Wes Welker agyrázkódáshullámban szenved, ezért szükség van vérfrissítésre az elkapó poszton. Fontos, hogy a támadó intelligens legyen, mert Manning utasításait precízen kell végrehajtani.

1/32 Seattle Seahawks
Julian Jenner

Seattle a vitathatatlan zsenik gyűjtőhelye, még akkor is, ha akadnak a kamera előtt magatartásbeli problémák. Az államban legalizált fű hivatott a játékosok idegállapotát rendbe hozni, így a magyar közegben önmegvalósítási problémákkal küzdő, ámbár megkérdőjelezhetetlenül technikás Julian Jenner meglelheti második otthonát a Seahawks-nál.