Kire érdemes figyelni a szabadügynök-piacon?

NFL_FA_ArticleMagyar idő szerint ma este 9-kor nyit a szabadügynök-piac. Ennek felvezetésére pedig összeállítottunk egy top3-as listát posztonként és hogy kinek hol lehet a végállomása. Még ma indítunk egy FA-értékelő postot, amely folyamatosan frissülni fog a nagyobb szabadügynök-igazolásokkal.

Irányítók

1. Michael Vick

Vick az utolsó lehetőségét keresi kezdő irányítóként, de szerintem ezt nem fogja megkapni előre, legjobb esetben is küzdenie kell majd érte valakivel. Sok csapatnál van szükség irányítóra, de ezek nagy része a Drafton (is) tervezheti a jövőt, így Vicknek és a többieknek a listán nehéz dolga van. Szerintem a Jetsnél, vagy a Billsnél köthet ki, ez két olyan csapat, ahol már van egy fiatal QB, akiknek kis mentorálásra van szüksége és még az is lehet, hogy az öreg Vick ki tudja szorítani a faitalokat a helyükről. Adrian Peterson kérése miatt elképzelhető egy hely neki a Vikings csodálatos irányítói között is.

2. Josh McCown

McCown nagyon jól mutatott Marc Trestman rendszerében, de lehet csak a rendszer tette naggyá. Ő sem fog azonnali kezdő helyet kapni, küzdenie kell majd valakivel. A Buccaneers és a Texans mutat állítólag érdeklődést iránta.

3. Josh Freeman

Freeman leet hogy teljesen leírta már magát a Vikings-nál töltött fél éve alatt. Ettől még simán megkaphat egy esélyt, például Oaklandben. Erős karja van, de a feje nem mindig van rendben, keménykezű edzőre lenne szüksége.

vickpeterson

Érdekes páros lenne

Futók

1. Ben Tate

A futó-piac egész jó nevekkel van tele a top3-on kívül is, habár a legtöbben már túl vannak fénykorukon. Tate sokat játszott Foster mögött, van benne potenciál bőven. A Browns a legegyértelműbb opció, hiszen ott nincs normális futó jelenleg, habár szerintem a Draft második körében jó lehetőségek lesznek számukra, hogy találjanak Tate mellé egy fiatal futót.

2. Chris Johnson

CJ2K-t megpróbálta elcserélni a Titans, de mivel senki nem akart neki 8 milliót fizetni, így kikerül a piacra, amint kivágják. Valószínűleg több csapat is érdeklődni fog iránta, mert szerintem még van benzin a tankjában, a kérdés csak az, mennyi.

3. Knowshon Moreno

Moreno élete szezonján van túl, de Peyton mellett valószínűleg könnyebb volt brillírozni. A fiatal futók mögötte helyet követeltek, így ő távozott. Valaki biztosan fog adni neki egy esélyt, ilyen lehet pl. a Titans is.

Elkapók

1. Eric Decker

Peytonnak rengeteg célpontja volt rajta kívül is, ő pedig szeretne első számú lenni valahol, vagy legalábbis annyi pénzt keresni, mint egy WR1. A Colts tűnik a legjobb lehetőségnek, ahol van egy sérülésből visszatérő és már lassan megöregedő Wayne és egy gyors Hilton, Decker tökéletesen egészítené ki őket.

2. Hakeem Nicks

A legtúlértékeltebb elkapó a ligában, továbbra is ezt mondom. Egy TD-je se volt tavaly és folyton sérült. Ettől még sok csapat érdeklődik utána, ő legszívesebben a Coltsba, a Panthersbe vagy a Chargersbe menne, legalábbis nagyon szeretne az ott játszó irányítóktól labdákat kapni. A Panthersben egész jó helye lehetne, ha lenne rá pénzük.

3. James Jones

Jonesnak voltak drop-problémái karrierje kezdetén, ezt egyre jobban leküzdötte. Yardokban kevésbé jeleskedik, de sok TD-t tud felmutatni. Például a Lionsnál vagy a Jetsnél tudnám elképzelni.

deckernicks

Az nfl.com szerint ez kérdés, szerintem egyértelműen Decker a jobb

Tight endek

1. Jermichael Finley

Neki az egészségügyi állapota nagy kérdés lesz, egészségesen a szabadügynök TE-k közül talán a legjobb, miután Graham és Pitta maradt jelenlegi kenyéradójánál. Több csapat is érdeklődik iránta (NYJ, NYG, PIT, SEA, KC, DET), érdekes lehet bármelyik opció.

2. Brandon Pettigrew

Sokszor bűnbak volt Detroitban, voltak dropjai és fumblejei is, de azért kezdő lehet egy tight endre vágyó csapatban, a két New York-i gárdánál pletykálnak róla.

3. Brandon Myers

Myers nem nagyon vált be a Giantsnél, így tesztelheti a piacot, valamelyik fentebb is említett gárdánál köthet ki valószínűleg.

Támadófal

1. Eugene Monroe

Nem tudott megegyezni a Ravens-szel, így megnézi, mi terem neki a FA-piacon. Monroe egy kiváló tackle, jól meg fogják fizetni valahol, mondjuk a Raidersnél, de szerintem az a legvalószínűbb, hogy mégis marad a hollóknál.

2. Jared Veldheer

Ő pedig épp a Raiderstől távozik, bár nem értem miért nem tartják meg. A Cardinals érdeklődik iránta nagyon is, ott pedig elkél a segítség OT poszton.

3. Branden Albert

Passzvédekezésben kiváló, futásblokkolásban kevésbé. A Dolphins igazolja le valószínűleg, legalábbis ezt pletykálják, a Martin-Incognito botrány után kell is a fal szélére valaki.

Merre megy Monroe?

Merre megy Monroe?

Védőfal széle (Defensive endek)

1. Lamarr Houston

Talán a Raiders legjobb játékosa volt tavaly, még csak 27 éves, remek pass rusher és a futás ellen is jó, több nem is kell, nagy szerződést fog kapni. A Bears nagyon érdeklődik iránta, mivel nem tudták Martellusnak megszerezni az öccsét, Michael Bennett-tet. A Titanst se zárjuk ki.

2. Michael Johnson

Johnson is nagy pénzt fog kapni, a futás ellen is jól védekezik és neki volt az egyik legtöbb leütött passza a line of scrimmage körül a ligában. A Bears, a Buccaneers és a Vikings  és a Falcons is szívesen látná.

3. Jared Allen

A legszebb évei már mögötte vannak és egy Super Bowl-esélyes csapatba szeretnek kerülni, ez azonban nem olyan egyszerű. A Broncosról pletykálnak.

Védőfal közepe (Defensive tackle-ök)

1. Jason Hatcher

Hatcher már nem fiatal, 32 évesen már azért elgondolkodnak a GM-ek, hogy megfizessék-e őt rendesen. Futás ellen kevésbé jeleskedik, de passz-siettetésben kiváló, így valakitől biztos magas csekket fog kapni.

2. Henry Melton

Ha nem épp ACL-sérülésből jönne vissza, az egyik legkívánatosabb szabadügynök lehetne. Fiatal és egészségesen top-5 játékos lehet a posztján.

3. B.J. Raji

Randy Starkst is írhattam volna vagy Linval Josephet, de Raji valószínűleg nagyobb média-érdeklődést kelthet. A neve miatt túl fogják fizetni, pedig a tavalyi teljesítménye alapján nem érdemelne túl sokat.

Most balra vagy jobbra??

Most balra vagy jobbra??

Linebackerek

1.LaMarr Woodley

Woodley nagyon tehetséges, ő a legjobb 3-4 OLB a piacon. A sérülései kis aggodalomra adhatnak okot, de valaki le fog rá csapni és valószínűleg jól is jár majd vele. Jó pár csapatnak szüksége van pass rusherekre, úgyhogy a kereslet-kínálat szerint sokat is fog keresni.

2. Karlos Dansby

Dansby összesen 5 védősnapet hagyott ki tavaly, pedig már 33 éves lesz idén. A kora miatt nem feltétlen kap nagyon hosszú szerződést, de például a Titansnél jól mutatna és rajtuk kívül a Browns mutatott érdeklődést iránta.

3. Daryl Smith

Smith kiváló középső linebacker, ez emberek többsége csak tavaly jött erre rá, mert előtte a Jaguarsban játszott. Nem teljesen értem a Ravens miért nem igazolta eddig vissza, de így könnyen elveszíthetik, pedig nem mutatnak jól ILB poszton.

Cornerbackek

0. Darrelle Revis

Revis még nem szabadügynök, de ha ne tudják elcserélni, akkor állítólag holnap este 9-kor kivágja a Bucs, mivel ha ez után tenné ezt meg, akkor a Jetsnek harmadik körös picket kellene adnia, így pedig negyediket. Ő lehet a legnagyobb sztár idén a szabadügynök piacon, ahogy tavaly is ő keltette a legnagyobb szenzációt azzal, hogy egy első körös pickért (és persze az idei 3. vagy 4. körösért) a Buccaneers elhozta a Jetstől.

1. Alterraun Verner

Verner remek idényen van túl, ha felé dobtak az irányítók, akkor a negyedik legrosszabb volt a passer ratingjük. Verner nem olyan nagy név, mégis ő a legjobb corner a piacon. A Lions, a Steelers, a Jets, a Vikings mind érdeklődnek iránta.

2. Aqib Talib

Talib és a Patriots lehet, hogy szeretne megegyezni egymással, azonban a hazafiaknak nincs sok pénzük a sapka alatt, legalábbis nem engedhetik meg maguknak, hogy túlfizessék őt. A sérülékenysége probléma lehet. Nem lepne meg, ha visszatérne New Englandbe, de a Redskins és a fentebb említett csapatok mind érdekeltek lehetnek.

3. Vontae Davis

Nagyon mentek a tárgyalások a Colts-szal és lehet, hogy végül marad náluk. Ha nem, akkor viszont nagyon kelendő lesz, a Jets hajt rá állítólag.

Engem kivágni?  hahaha

Egy év után kivágni? hahaha

Safety-k

1. Jairus Byrd

Két nagy név van a piacon, Byrd és Ward, akik a nyitás után azonnal gazdára találhatnak. Byrd után szinte minden safety-szükségletes csapat érdeklődik, ami nem meglepő, hiszen az egyik legjobb a posztján. Byrdre például a Browns hajt nagyon, illetve a Dolphins, de sok más csapatnál is logikus döntésnek tűnne, habár sokat kell majd érte fizetni, valahol 9-10 millió környékén évente.

2. T.J. Ward

Ő is kiemelkedp safety és mivel a drafton csak két top safety van, a többi azért jóval gyengébb, így nagy pénzt fognak keresni a szabadügynökök. A Jets, a Broncos és a Lions is nagy erőkkel érdeklődik Ward után.

3. Donte Whitner

Whitner egy meccset hagyott ki az utóbbi 4 évben, hatalmasakat ütközik, néha túlzottan is és egy kiváló strong safety. Pletykálnak a Brownsról, Jetsről, Bearsről is, de még akár maradhat is a 9ersnél.

Én! Én vagyok a liga legjobb safety-je!

Én! Én vagyok a liga legjobb safety-je!