FK! Mock Draft 1.0 – picks 21-32

fk! going deep mock draft by katonadaniAz első és a második rész után elérkeztünk az utolsó harmadhoz, a tavalyi szezon rájátszásba jutóinak választásaihoz. És mire megtudjátok, hogy a Seahawks kit is választ, már vége is lesz az első mock draftunknak, utána pedig jöhet rowi a 2.0-val. Ti mit vártok a május 8-10-i eseménytől?

1/21 Green Bay Packers
Louis Nix
NT, Notre Dame

B.J. Raji lehet, hogy mégis marad a csapatnál, de már nem játszik olyan magas szinten, mint anno és Johnny Jolly is szabadügynök, a Packers védőfala tehát lyukas lesz, ha nem hoznak erősítést. Nix egy 0-technique nose tackle, a sajtfejek pedig váltogatják a 3-4 és a 4-3 felállásokat. Nix főleg futás ellen jó, de a pass rushból is kiveszi a részét. A Packers biztos, hogy a védelmet fogja erősíteni ezzel a pickkel, egy safety lehet logikusan még alternatíva.

1/22 Philadelphia Eagles
Calvin Pryor
S, Louisville

A sasoknak legnagyobb hiányposztjuk a safety, hiszen igazából egy épkézláb játékosuk sincs ide (oké, Wolff, aki másodéves lesz és sérült is volt). Szeretnék ezt a problémát a szabadügynök-piacon (is) orvosolni, de igazából két jó játékos kellene ide. Egy pass-rusher kellene még, de az 1/22-n nem igazán lesz (Mack és Barr rég kiment, esetleg Dee Ford lehet opció), itt cornert húzhatnak esetleg még.

1/23 Kansas City Chiefs
Marqise Lee
WR, USC

A Chiefsnek elsősorban elkapóra van szüksége, meg arra hogy a védelemből ne dőljön ki Hali és Houston. Az előbbi tudják is ezzel a pickkel orvosolni, Lee már lehet, hogy egy kicsit steal is itt, de még Beckham vagy Cooks is jó értéket képviselne. Lee egy remek elkapó, igazi playmaker, a labdában a kezében nagyon veszélyes. Andy Reid úgyis szereti a screen játékokat (mondjuk főleg Charlesnak), Alex Smith is szereti a rövid passzokat, tökéletes házasság.

1/24 Cincinnati Bengals
Darqueze Dennard
CB, Michigan State

A Bengals szeret BPA alapon draftolni, most pedig akár Dennard is lehet az a bizonyos legjobb játékos a táblájukon. Zimmer jól bánt a cornerekkel, de ő nincs többé és a Newman-Jones páros már öregszik is kissé. Dennard jó fejlesztés lehet a secondarybe. Másik irány, amerre mozoghatnak a defensive end, hiszen Michael Johnsont valószínűleg nem igazolják újra, Hunt pedig gyengélkedett első évében, ekkor Kony Ealy lenne ideális választás.

1/25 San Diego Chargers
Dee Ford
OLB, Auburn

A Chargersnek a pass rush segítése lenne fontos, Dee Ford pedig egy kiváló játékos, aki nem vehetett részt a Combine-on egészségügyi okok miatt, de a Pro Day-e után a legtöbben első körösként fognak róla beszélni. A San Diegónak a cornerback poszton is javítani kellene, így ha Dennard nem megy ki egyel korábban, akkor könnyen lehet, hogy lecsapnak rá, vagy Bradley Roby vagy Jason Verrett lehet még célpontjuk ezen a helyen.

1/26 Cleveland Browns
David Odell Beckham Jr.
WR, LSU

A Browns irányítót húz az első választásával és húz mellé egy célpontot is így már igazán veszélyes lehet a támadó alakulat is (Gordon, Cameron melléjük), már csak egy futó kell, arra pedig a második kör eleje tökéletes lehetőséget biztosít. Beckham remek teljesítményt nyújtott a Combine-on, jók a kezei és a labdával együtt is gyors. Ha itt szeretnének futót és a második körben elkapót, akkor Carlos Hyde lehet a kiválasztott, mint a class legjobb running backje.

1/27 New Orleans Saints
Kyle Fuller
CB, Virginia Tech

Jabari Greer kivágása előtt is hiányposzt volt a corner, így meg talán még inkább. Mivel ezen a helyen 3-4es pass rusher és safety is csak reach lenne (ezek még a nagyobb hiányposztjaik), így inkább a CB poszt felé mozognak.

1/28 Carolina Panthers
Brandin Cooks
WR, Oregon State

A Panthersnak az volt a legnagyobb baja tavaly, hogy nem volt egy normális elkapója Steve Smith-en kívül. Ron Rivera a Combine alatt hosszan beszélt a WR-poszt fontosságáról, azonban nem mondta ki, hogy Smith is a csapattal lesz idén, ezen pedig a remek elkapó be is sértődött kicsit. Ha marad, akkor is kell egy elkapó, ha pedig megy, akkor még inkább. Cooks gyors, robbanékony és ugyan nem ideális a testfelépítése, remek WR lehet belőle a profik között.

1/29 New England Patriots
Jace Amaro
TE, Texas Tech

Rengeteg mock draft írja Amarót a Patriotshoz és én is logikusnak tartom, hiszen Hernandez már nincs többé, Gronk meg folyton sérült, Hoomanawanui pedig nem megoldás. Amarónak nem volt valami jó Combine-ja, így valószínűleg nem viszik el korábban. Nagyobb hiányposztja a csapatnak még a CB, a védőfal és a center pozíció, ezek közül a CB lehet még értékben megfelelő itt, mondjuk Roby személyében.

1/30 San Francisco 49ers
Bradley Roby
CB, Ohio State

A 49ers védelmének gyenge pontja a secondary és lehet, hogy Carlos Ridgerst ki is vágják, hiszen több, mint 6 millió ütné a markát és csapolná meg a fizetési sapkát, 32 évesen pedig már nem olyan jó játékos ő. A helyére érkezne Roby, aki remek fizikai adottságokkal rendelkezik, parádézott a Combine-on, az első kör végén könnyedén elkelhet, a 49ers pedig örülni fog neki minden bizonnyal. Ha nem CB, akkor elvihetnek valakit a védőfalba (Ealy például vagy Tuitt) vagy sokak szerint elkapót is húzhatnak, de szerintem felesleges lenne.

1/31 Denver Broncos
Kony Ealy
DE, Missouri

A Broncosnak a cornerback elég nagy hiányposztja, hiszen Champ Bailey sokat vesztett már korábbi fényéből, DRC pedig szabadügynök, de 4 corner is kiment már (Lamarcus Joyner lehetne a következő), illetve a középső linebacker poszt is hiányos, de oda nincs jó értéken prospect 1/31-en. A védőfalat is meg kellene erősíteni, Ealy pedig egy kiváló játékos, aki ugyan kicsit lassabb volt a vártnál a Combine-on, év közben rendkívül jól játszott.

1/32 Seattle Seahawks
Kelvin Benjamin
WR, Florida State

A bajnokcsapat legnagyobb problémája az elkapó poszton volt egész évben és láthattuk mennyit segített egy egészséges Harvin. Sidney Rice-t már kivágták, elég volt nekik egy sérülékeny WR, így ide hoznak erősítést. Benjamin egy nagydarab elkapó, Russell Wilson imádni fogja a vörös zónában. Tight endben gondolkodhatnak még, ha Miller nem lesz a csapat tagja május elején, vagy támadófalban, esetleg pass rusherben, mert abból sose elég.

Ezzel vége az én, és az FK! idei első mock draftjának, továbbra is várjuk a véleményeiteket! rowi is jön majd a saját mockjával, addig is itt az enyém: összesítése:

mock1.0