FK! Mock Draft 1.0 – picks 11-20

fk! going deep mock draft by katonadaniA top10 után itt a második harmada az első körnek az első 2014-es Mock Draftunkból. Múlt héten kiderült, hogy ki lesz az 1/1, hol köt ki Johnny Football és kit választ például a Lions. Ebben a részben megtudhatjátok kit jósolunk többek között a Giantshez, a Steelershez, a Cowboyshoz, vagy a Ravenshez.

1/11 Tennessee Titans
Anthony Barr
OLB, UCLA

A Titansnek elég kevés sackje volt tavaly, a pass rusht pedig fontos lenne erősíteni, Barr pedig tökéletesen illeszkedhet Ray Horton 3-4/4-3 hibrid rendszerébe. Barr főleg a 4-3as rendszerbe illik, egy kiváló edge rusher. A titánok gondolkodhatnak még cornerben (Dennard, miután Gilbertet a Lionshoz írtam), tackleben (Taylor Lewan) vagy safetyben (HaHa Clinton-Dix vagy Calvin Pryor).

1/12 New York Giants
Taylor Lewan
OT, Michigan

Láthattuk mennyire szenvedett Eli Manning a rendkívül gyenge fala előtt, ennek volt köszönhető sok interceptionje. Lewan a Combine-on remek teljesítménnyel rukkolt elő és közel került a konszenzus top2 tacklehöz (Matthews-Robinson). Linebackeren filózhatnak például (C.J.Mosley), vagy a védőfalat is erősíthetnék (Louis Nix vagy Timmy Jernigan), de Hakeem Nicks távozásával a WR-sor sem túl veretes, így Mike Evanst is megfontolhatják.

1/13 St. Louis Rams
HaHa Cliton-Dix
S, Alabama

A Rams máris másodszor választhat, elég jó a helyzetük. Szerintem HaHa lehet a kiválasztottjuk, hiszen égető szükségük van a secondary erősítésére, nem muzsikáltak éppenséggel jól ezen egység tagjai a kosoknál. Elkapót pedig húznak majd a második körben, a WR-class úgy is nagyon mély. Ettől még lehet, hogy Evanst nem engedik el maguk mellett és inkább Bradfordnak szereznek egy magas, jókezű célpontot.

1/14 Chicago Bears
Aaron Donald
DT, Pittsburgh

Emlékeztek a Bears mennyire gyenge volt futás ellen? Tökutolsók voltak. Ezért kell a védőfalba egy nagydarab szörnyeteg, aki meg tudja állítani a középső futásokat. Donald tökéletesen alkalmas erre a feladatra, a Combine-on elképesztő 40 yardot futott, nagyon robbanékony, csak 3 századdal maradt el a 10 yardos ideje Clowneytól. A macik safetyben gondolkodhatnak (továbbra is Clinton-Dix vagy Pryor), vagy cornerben (Dennard), ha Charles Tillmant nem igazolják újra, illetve Donald helyett lehet jobbnak tartják Timmy Jernigant vagy Louis Nixet.

1/15 Pittsburgh Steelers
C.J. Mosley
ILB, Alabama

A Steelers sok helyen fejlesztésre szorul, többek között linebacker poszton is. Mosley remek propect, teljes mértékben kész az NFL-re. Itt nagyon elgondolkodtam egy safety-n, hiszen Polamalu és Clark sem lesz már fiatalabb és elkélne a vérfrissítés, viszont Mosley talán jobb értéket képvisel a két top safetynél. Elkapót is húzhatnak, Evans nagyon kecsegtető lehet.

1/16 Dallas Cowboys
Timmy Jernigan
DT, Florida St.

A dallasi védelem a béka segge alatt volt, hogy szépen fejezzem ki magam és akár két DT-t is elfogadnának, így Jernigan jó húzás lehet itt. Valamit kell kezdeni a D#-szel és ha Ware és Selvie is távozik, konkrétan az egész fal kuka. Safety irányba mozoghatnak még, jelenleg bent lehet mindkét top prospect erre a posztra.

1/17 Baltimore Ravens
Zach Martin
OT, Notre Dame

Ez a pick előrevetíti, hogy Oher és/vagy Monroe nem lesz már a csapattal. A Ravensnek idén is lehet egy nagyon mozgalmas offseasonje, bár a tavalyihoz képest nyugodt lesz. Ozzie Newsome szeret üzletelni és nem is teszi rosszul. A tavalyi támadófal gyenge volt, ezen Martin javíthat, aki remekelt a Senior Bowlon és a Combine-on, a hollóknak pedig futójátékban és passzjátékban is javulni kell. Előbbi elősegítésére mindenképp képben lehet ennél a választásnál egy elkapó, például Marqise Lee, illetve ha másik vonalat követnek, akkor C.J. Mosley a védelem közepére.

1/18 New York Jets
Mike Evans
WR, Texas A&M

A Jetsnek nincs ennél nagyobb hiányposztja, igazából harmadik számú elkapójuk sincs szinte, ha a tehetségüket nézzük. Akár Geno lesz a kezdő, akár elhozzák Vicket, mindkettejüknek kell célpont, Evans pedig egy nagydarab elkapó remek kezekkel. Evansen minden megfigyelőnek fenn akadt a szeme, mert ugyan azt tudták, hogy remek méretekkel rendelkezik, azt nem, hogy ilyen gyors. Egyáltalán nem biztos, hogy eddig csúszik, már a Bills is simán elviheti, de oda végülis tight endet írtam. A TE poszt egyébként a Jetsnél is hiányos, ha nem WR jön, akkor egy középső célpont.

1/19 Miami Dolphins
Morgan Moses
OT, Virginia

A Dolphinsnak az Incognito-Martin balhé előtt is voltak gondjai a falban, utána csak fokozódtak ezek. Ezért muszáj a tackle poszttal foglalkozni még akkor is, ha Moses reach is 1/19-en, ezért elgondolkodhatnak, hogy fel- vagy letradelnek. Fel Martinért, le ugyanúgy Mosesért vagy Kouandjióért lehet, ha kapnak jó ajánlatot. Nagyon más rányba nem tudom elképzelni, hogy menjenek, úgyhogy marad a reach Mosesért, aki viszonylag gyenge volt a Combine-on Indyben, viszont a Senior Bowlon remekelt.

1/20 Arizona Cardinals
Ra'Shede Hageman
DT, Minnesota

A Cardinalsnak a támadófalat jó lenne erősíteni, de azt csak reach-csel tudják megtenni Kouandjióval, ezért inkább a másik falat támogatják meg. Ugyan ez nem nagy hiányposztjuk, Dockett már 33 éves és egy olyan csoportban, ahol Frank Gore és Marshawn Lynch rohamoz, nem lehet elég minőségi embered a védőfalba. Mint említettem, offensive tackle kellene még, de az nagyon.

Ezzel vége a második résznek, nemsokára jön a harmadik, addig is várjuk véleményeiteket!