FK! Mock Draft 1.0 – Top10

fk! going deep mock draft by katonadaniElkezdjük az első mock draftunkat, így a Scouting Combine végeztével. Három felé szedtem az első kört, mert egyben nagyon hosszú lenne, így emészthetőbb lesz szerintem, meg hát kellenek a postok, hogy ne unatkozzatok. Ez még csak az 1.0, tehát a szabadügynök-piac történéseivel még változhatnak a csapatok szükségletei. Na de lássunk is neki.

1/1 Houston Texans
Jadeveon Clowney
DE, South Carolina

Sokak szerint és szerintem is a legfontosabb egy irányító megtalálása lenne a Texans számára. Azonban könnyen lehet, hogy ők ezt vagy a szabadügynök-piacon, vagy a draft második körében akarják orvosolni és inkább “best player available” stratégiát választják és Clowney-t húzzák ki, aki egy valóságos fizikális szörnyeteg. A munkamoráljával kapcsolatban merülnek fel kérdések, hiszen a tavalyi évhez képest drasztikusan csökkent a teljesítménye, valószínűleg nem akart megsérülni. Ettől még hatalmas tehetség és vele együtt a Texans passz-siettetése J.J.Watt-tal együtt rendkívül félelmetes lenne. Továbbra is állítom, hogy a legnagyobb problémája a csapatnak az irányító poszton van, de Manziel kicsit boom or bust, Bridgewater pedig a Combine-on nem csinált semmit (szó szerint), ezért a versenyszellemét kérdőjelezték meg, de erről majd ha rá kerül a sor. Bortles is opció lehet, a Combine-on remek volt és egyre inkább közelít a két top irányítóhoz.

Alternatív pick: bármely QB, legyen az Manziel, Bridgewater vagy Bortles

1/2 St. Louis Rams
Greg Robinson
OT, Auburn

A Ramsnél kijelentették, hogy Bradford az irányítójuk továbbra is, ezért velük nem kell foglalkozni irányító-témában, az elején legalábbis biztosan nem. Ez egyébként egy nagyon jó cserehely lehet, hiszen aki feljön elviheti a szerinte legjobb irányítót, a Ramsnek pedig kicsit hátrébb is jut majd a Robinson-Jake Matthews duóból egy tackle, tehát nekik is jó lenne a trade, de azokkal ebben a mockban nem foglalkozok, majd legfeljebb a véglegesben közvetlen az esemény előtt. A Ramsnek a támadófal nagy hiányposztja, miután Jake Longnak decemberben elszakadt az ACL és MCL szalagja is, Saffold pedig szabadügynök. Jelenleg Matthews és Robinson a két top tackle prospect, de Taylor Lewan a jó Combine-teljesítményével zárkózik hozzájuk, közülük kerülhet ki a Rams választottja. Azért írom Robinsont, mert a Combine-on jobb teljesítményt nyújtott Matthewsnál, így talán megelőzte őt a sorban. Illetve ha a Texans QB-t választ, akkor Clowney is bekerül a képbe, aki BPA alapon jöhet ide is. A Ramsnek safety és elkapó is kell majd, az egyiket a másik elsőkörös választási jogukkal ki is húzhatják, 1/2-n legfeljebb Sammy Watkins jöhet szóba, de az OT posztot itt okosabban lehet orvosolni.

Alternatív pick: Jadeveon Clowney, Sammy Watkins, Jake Matthews

1/3 Jacksonville Jaguars
Johnny Manziel
QB, Texas A&M

A jaguároknak kell egy irányító,de egyébként úgy minden kellene. Az én scenáriómban pedig ők választhatják ki a nekik legjobban tetsző irányítót és szerintem Manziel lesz az, mivel kell a városnak, a franchise-nak egy kis felhajtás, mert az üres sorokat rossz nézni a lelátón, Johnny Football pedig mindenképpen több nézőt vonzana az EverBank Fieldre. Manziel jól teljesített a Combine-on, habár passzolni nem volt hajlandó, azt pedig mindenki tudja róla, hogy mennyire improvizatív játékos, aki bárhonnan kimenekül és hatalmas játékokra képes. Azonban alacsony a prototípus irányítóhoz képest, ezért a zsebben nem érzi annyira otthon magát, érdekes módon romlik a döntéshozó képessége és a statisztikája, ha bent marad a fal védelmében. Manziel a magasságáról annyit mondott, hogy Russell Wilson kikövezte az utat az alacsonyabb QB-k előtt, így ez nem fogja őt semmiben akadályozni. Bridgewater is lehetséges opció természetesen, még az is lehet, hogy Gus Bradley elképzeléseibe ő illik jobban.

Alternatív pick: Teddy Bridgewater

1/4 Cleveland Browns
Teddy Bridgewater
QB, Louisville

A Brownsnak ez egy tökéletes forgatókönyv, Bridgewater a leg-NFL-készebb irányító jelenleg, habár a Combine-on nemhogy nem passzolt, de még a 40 yardot sem volt hajlandó lefutni, ami miatt szakértők megkérdőjelezik a versenyképességét és versenyezni való vágyát és egyesekben felvetődhet, hogy Genóhoz hasonlóan ő is díváskodni fog-e, ami semmiképp sem jó jel. Ettől függetlenül a Louisville tehetsége remek játékos, a zsebben remekül lát, de elég atletikus az onnan való szabadulásokhoz is és jól illeszkedhet bele Kyle Shanahan rendszerébe. A Brownsnak van egy másik választása is az első körben, ahol hozhatnak játszótársat Bridgewaternek egy elkapó személyében például, a második körben pedig akár egy futóra is eshet a választásuk, ezzel pedig megoldhatják hosszabb távon a gondjaikat, ha nem hoznak hülye döntéseket, amik a korábbi vezetőségeket jellemezték.

Alternatív pick: Johnny Manziel

1/5 Oakland Raiders
Blake Bortles
QB, Central Florida

Bortles úgy döntött hogy passzol a Combine-on, ezt pedig sok más vetélytársa nem tette meg, mert szerintük rossz fényt vet magukra, ha olyan elkapóknak kell passzolniuk, akikkel nincsenek összeszokva. Pedig a scoutok nem azt nézik, hogy túldobta-e például az elkapót, hanem a lábmunkát és a dobómozdulatot. Bortles nagyon is jó döntést hozott és egyértelműen pozitív visszhangja volt a teljesítményének, ezzel pedig meghívta magát a legjobb irányítóról folytatott beszélgetésbe. Oaklandben hosszú ideje nincs normális irányító és ha szeretnének felnőni a csoportriválisok mellé, akkor mindenképpen szükségük lesz egyre, a második kör elején pedig jó alkalom nyílik a mély elkapó classból kihúzni valakit.

Alternatív pick: Sammy Watkins

1/6 Atlanta Falcons
Jake Matthews
OT, Texas A&M

A Falconsnak nagy szüksége lenne a pass rush erősítésére is, ha ezt a vonalat szeretnék erősíteni, akkor Khalil Mack lehet tökéletes választás ide. Azonban a támadófalat is meg kell foltozni, erre a feladatra pedig kiváló lehet Matthews (vagy Greg Robinson, ha a Rams Matthews mellett dönt). Matt Ryant 44-szer sackelték tavaly, jól látszik tehát, hogy égető szükség van egy kiváló tacklere.

Alternatív pick: Khalil Mack

1/7 Tampa Bay Buccaneers
Sammy Watkins
WR, Clemson

A Tampának van nagyobb hiányposztja is, viszont Watkinst nem engedhetik el maguk mellett, annyira kiváló játékos. És nem is értelmetlen húzás, hiszen ha Glennonban látják a franchise jövőjét, akkor kellenek neki célpontok, Vincent Jackson már 31 éves, a tavalyi offense pedig a mezőny hátulján kullogott. Watkins fantasztikus volt a Combine-on, nagy sztár lehet belőle az NFL-ben. Ha más téren gondolkodnak, akkor Lovie Smith erőstheti a védelmet, pontosabban a pass rusht Mack személyében, esetleg egy támadó falember jöhet szóba, ha a Matthews-Robinson páros nem kel el korábban.

Alternatív pick: Khalil Mack, Greg Robinson

1/8 Minnesota Vikings
Khalil Mack
OLB,Buffalo

Mike Zimmer, a frissen kinevezett főedző szereti, ha az erősoldali linebackerét pass rushra küldheti (pl. tavaly James Harrison), Mack pedig ezt tökéletesen meg tudja valósítani. Zimmer biztosan nagy figyelmet fog fordítani a védelmére és ugyan a cornerback posztot is erősíteni kell, Mack fölött nem fog elsiklani és vele megerősíti a gyengécske linebacker sorát és a pass rusht.

Alternatív pick: Justin Gilbert

1/9 Buffalo Bills
Eric Ebron
TE, North Carolina

Tight end a top10-ben? Igen, a Bills kihúzhatja Ebront könnyű szerrel, hiszen remek játékosról van szó, Manuelnek pedig kell egy biztos célpont a pálya közepén, akinek szorult helyzetben passzolhat. Elkapóban is gondolkodhatnak, Mike Evans feltornázta magát a Combine alatt a második elkapó prospectté, illetve Khalil Mack jöhet még szóba, ha a Vikings nem vinné el, aki még félelmetesebbé tehetné a védelmet és mellesleg Buffalóba járt egyetemre is.

Alternatív pick: Mke Evans, Khalil Mack

1/10 Detroit Lions
Justin Gilbert
CB, Oklahoma St.

A Lions szokása, hogy Megatron mellé akarnak keresni valakit az első körökben, amit meg is tehetnek, de szerintem ezt a második körre hagyják, vagy a harmadikra. Ezen a helyen Mike Evans jöhetne szóba, de ők inkább elhozzák a szerintük legjobb cornerbacket, legyen az Gilbert vagy Dennard. Szerintem Gilbert lesz a kiválasztott, szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő a Combine-on is és ezzel maga mögé utasította Dennard-t a CB-rangsorban. Az biztos, hogy az oroszlánoknak nagy hiányposztjuk a corner és 1/10-en tökéletesen lehet orvosolni ezt a problémát.

Alternatív pick: Mike Evans

Várjuk a Ti véleményeiteket is a témában!