10 ok, amiért a Broncos nyeri a Super Bowlt

the-northwest-seattle-seahawks-vs-denver-broncos-nfl-super-bowl-xlviii-throw-asis-31381Sokan azt mondják, hacsak nem jön egy újabb hatalmas adag északi levegő, vagy Tim Tebow nem tér vissza a Broncoshoz, akkor a Denver fogja megnyerni az idei Super Bowlt. És nem azért, mert a liga legjobb támadócsapata könnyedén megbirkózik a liga legjobb védelmi egységével. Hanem mert a pályán lesz a Denver védelme is, és egyébként is óriási lenne látni Bill Belichick fejét, ha Wes Welker kapná el a győzelmet jelentő touchdown-passzt. Összeszedtük a 10 legnyilvánvalóbb okot, amiért a Broncos fog nyerni.

peyton_manning_record_TDsPeyton
Miután a Broncos kiejtette a New Englandet a rájátszásból, maga Bill Belichick is elismerte Manning nagyságát. Ennél többet nem is kell elmondani, de ne feledjük, a 18-as a dicséretet négy nyakműtét után érdemelte ki. El kellett mennie Denverbe, hogy újjászülessen, a folyamat pedig egy történelmi jelentőségű, bajnoki címben csúcsosodik ki.

Nem csak Peyton
A Broncosnál nem csak passzolni tudnak ám. Az alapszakaszban 117,1 yardot szereztek átlagban a földön meccsenként, ezzel a 15. helyet szerezték meg. A rájátszásban Knowshon Moreno és Montee Ball összesen 236 yardot és egy TD-t szereztek. Ettől persze Marshawn Lynch szégyellné magát, de épp elég ahhoz, hogy a Seahawks a légi támadások mellett a földre is figyelnie kelljen.

20111002_sea_atl_blog0009A hiányzó ember
A Seahawksnak hiányozni fog a 12. ember. Hazai pályán halálosak, de idegenben a minőségi csapatok ellen kissé már tompábbak voltak a fogaik. 6-2-es mutatót tudnak felmutatni, amikor nem a CenturyLink Fielden játszottak, javarészt nem a jobb csapatok ellen. Miután az 1. héten legyőzték a Carolinát, idegenben csak az Arizona volt az egyetlen másik olyan csapat, amely pozitív mutatóval zárt, és le tudták győzni. A Broncos pedig határozottan a jobb csapatok közé tartozik, és a Seattle-nek nem lesz ott a 137 decibelt kibocsátó fegyvere a MetLife Stadionban.

Richard Sherman
A cornerback produkciója, amit az NFC-döntő után mutatott be, bejárta a világot. A többség szívesen megnézné, amit az édesanyja, de jobb híján Peyton Manning kimossa a száját egy kis szégyenízű szappannal. Ha a futballnak vannak istenei, Shermant nem fogják megajándékozni egy gyűrűvel.

Sok ügyes kéz
A félreértések elkerülése végett: Sherman és a Seattle secondary-je nagyon jó. Viszont eddig nem kellett szembenézniük azzal a sokféleséggel, amit a Broncos fog rájuk szabadítani. Demaryius Thomas, Wes Welker, Julius Thomas és Eric Decker is egyenként több, mint 60 elkapással rendelkeznek, akárcsak Knowshon Moreno, aki mellesleg running back. Az idei szezonban egy csapat sem tudta levédeni mindannyiukat egyszerre, és valószínűleg ez a Seahawksnak sem fog sikerülni.

A Broncos meg tudja szelídíteni a Bestiát
Mindenki a Denver védelmén vigyorog, és joggal, hiszen az alapszakaszban a passz elleni védelmük a 27. helyen zárt. De zsinórban 4 meccsen nem engedtek 17 pontnál többet, és mostanában a futás ellen igen hatékonyak. Aki nem hiszi, kérdezze meg LeGarrette Blountot, aki az egyik héten 4 TD-t szerzett, a másik héten pedig gyakorlatilag nem is volt a pályán. A Broncos emellett két rájátszásmeccsen hat sacket is szerzett…

Russell Wilson
Senki nem várja el tőle, hogy olyan legyen mint Manning, de mostanában azzal is gondja volt, hogy önmaga legyen. Az alapszakasz első 13 meccsén 22 TD-t szerzett, és csak 6 INT-et dobott, az utolsó hat meccsén viszont ötöt. A rájátszásban hétszer sackelték, és a Broncos nem lesz kíméletes ezen a téren sem. A céljuk mindenképp az lesz, hogy Lynchet kivegyék a játékból, így egy másodéves irányítóra hárul a feladat oroszlánrésze.

John+Fox+Denver+Broncos+v+Carolina+Panthers+4yRZr5pQs7slJohn Fox
Kisebb nyilvánosságot kap, mint Jim Harbaugh nadrágja, de itt nem is a hírnév lesz döntő, hanem az ész. Azzal pedig nincs gond Fox esetében. Manning varázsa legyőzte az akadályokat, mint a sérülések, eltiltások, és a vezetőedző szívműtétje, amely mindössze két hónapja történt. Készen állnak bármire.

A jó védelmek nem zavarják a Denvert
Az összes csapat közül látszólag a Seahawksnak van a legnagyobb esélye, hogy megverje a Denvert, hiszen övék az elsőszámú védelem. Kétség nem fér hozzá, hogy Manning elemében volt a Dallas és az Oakland védelme ellen, amelyekre ráfér a fejlődés, de top 10-es védőcsapatokkal is szembenéztek a szezon során, egészen pontosan öt alkalommal, és átlagban 30,4 pontot szereztek ellenük. Ha ezt meg tudják közelíteni New Jersey-ben, a Seahawks bajban lesz.

NFL: Denver Broncos at New York GiantsEli Manning
A testvérek alkalmanként eljátszák a riválisok szerepét a média kedvéért, de az, hogy eli két gyűrűt tud felmutatni, Peyton pedig csak egyet, olyan mintha Roger Clintont kétszer megválasztanák az Egyesült Államok elnökévé. A dolog álmatlan éjszakákat okoz Peytonnak, főleg azok után, hogy az öcsi a második Super Bowlt Indianapolisban nyerte, ami akkor Peyton hazai pályája volt. Most pedig itt az alkalom, hogy ugyanezt megtegye a MetLife Stadionban. Mivel annyit beszélnek az örökségéről és a nagyságáról, nem hagyhatja, hogy Elinak több gyűrűje legyen.