#TeamSanders vagy #TeamRice?

deionjerryprobowlA 2014-es Pro Bowl végre megújult, az unconferenced (ilyen szó igazából nincs is, de nagyon jól hangzik) formátum és a több újítás felpezsdítheti ezt a kissé unalmassá vált eseményt. Kedden és szerdán legendás játékosok, Deion Sanders és Jerry Rice játszottak egy kis fantasy-focit és draftoltak maguknak csapatot, nézzük hogy történt az egész és hogy kinek lett jobb a csapata.

Már hetekkel a Pro Bowl előtt ment a trash-talk Deion “Primetime” Sanders és Jerry “Goat” Rice között, akik aktív korukban is többször összecsaptak. Mindketten azt állítják, hogy dominálták a másikat, azonban inkább neveznénk ezt egyenlő erők küzdelmének, habár a számok Rice mellett vannak (11 elkapott TD, a túloldalon 4 INT).

Kedden Hawaii-n volt a pénzfeldobás, Rice eltalálta a fejet, így választhatott, hogy kezdi a draftot vagy választ a két kapitány-páros közül. Rice a Brees-Qiunn duó mellett döntött, ezzel átadva az első választás jogát Sandersnek, aki megkapta maga mellé J.J. Wattot és Jamaal Charlest. Rice részéről érthető a választás, hiszen ugyan Robert Quinn nem tartozik a legnagyobb zsenik közé, Drew Brees stratégialag valószínűleg jó erőt képviselt, habár szerintem kicsit túlzottan is befolyásolta a választásokat, erről nemsokára.

Ilyen mezekben láthatjuk majd a csapatokat

Ilyen mezekben láthatjuk majd a csapatokat

Kedden kicsit unalmas volt a Draft első napja, hiszen ekkor csak a DT-ket, guardokat, centereket, fullbackeket, puntereket és special teamereket húztak a csapatok és nem is lehetett variálni, csoportonként mentek, tehát először az összes DL, majd a guardok, stb. Így végülis az 1/1 Ndamokung Suh lett. Brees már a guardok kiválasztásánál nagyon magához ragadta a stafétabotot és mindkét pro-bowler guardját maga mellé húzta ki. Na de nézzük az első nap alapján melyik csapat kiket húzott és ki draftolt jobban.

Belső védő falemberek:

#Sanders: Suh, McCoy, Poe

#Rice: Hatcher, Dareus, Williams

Egyértelműen Primetime Sanders egysége erősebb.

Guardok:

#Sanders: Yanda, Mankins, Long

#Rice: Evans, Grubbs, Mathis

Deion Sanders felrúgta az “5 vagy kevesebb pro bowl” szabályát Mankins-szel, és jobb kezdő párost is hozott talán össze, a csereguard posztnál viszont Mathis veri Longot.

Centerek:

#Sanders: Pouncey, Mack

#Rice: Kalil, Mangold

Rice-nak itt előnye van

 Fullback, special teamer, punter:

#Sanders: Reece, Slater, Fields

#Rice: Tolbert, Bethel, Hekker

Nem adok előnyt senkinek mert ők nem olyan fontosak és sok különbség nincs is köztük.

Deion Sanders és kapitányai: Jamaal Charles és J.J. Watt

Deion Sanders és kapitányai: Jamaal Charles és J.J. Watt

Na és akkor ennyi volt az első nap, felvezetésnek jó volt, de a második nap volt igazán érdekel, ahol nagy csinnadratta volt, “green zone” a játékosoknak (nem, nem füvet szívtak, hanem várták, hogy kiválasszák őket, panaszkodtak, hogy miért nem húzzák már őket és photobombolták a csinos riporterlányokat), Marshall Faulk és Steve Mariucci az óceánnál próbáltak elemezni a nagy szélben, csak a sok reklám idegesített igazából.

Ugyebár Deion húzhatott először, és ugyan valószínűleg Cam Newtont akarta, végül Andrew Luckra esett a választása. Valószínűleg azért, mert Chuck Pagano edzi majd Sanders csapatát és megállapodtak, hogy akkor Luck bizony itt játszik (a túloldalt Ron Rivera fog edzősködni). Jerry Rice (ismét Brees nyomására gondolom) Jimmy Grahamet drafolta. Ugyan nem okos stratégia, de Cam Newton lett Sanders második választottja, akit imád (Cam, oooh, Cam, szokta énekelni). A választások további sorrendjébe nem mennék bele, egy-egy érdekességet majd elsütök posztonként.

Irányítók:

#Sanders: Luck, Newton, Foles

#Rice: Brees, Rivers, Smith

A kezdő QB Rice-nál, a másik kettő Sandersnél erősebb, így utóbbinak adom az előnyt. Egyébként Alex Smith lett a Mr. Irrelevant

Luck itt is 1/1 lett, ami a skill pozíciókat illeti, mint a 2012-es NFL Drafton

Luck itt is 1/1 lett, ami a skill pozíciókat illeti, mint a 2012-es NFL Drafton

Futók:

#Sanders: Charles, Lacy, Morris

#Rice: McCoy, Forte, Murray

Nem sok szerelést láthatunk majd rajtuk, Charles és Shady mindenkit kikerül, Lacyvel meg ki akar majd ütközni? Előny, Primetime

Elkapók:

#Sanders: Green, Bryant, Brown, Jackson

#Rice: Marshall, Gordon, Jeffery, Fitzgerlad

Egyértelmű Rice, bár a saját posztjára illett is behúznia. Brandon Marshall sokáig bent maradt, mert sok pro bowlon volt már és a kapitányok inkább a fiatalokat preferálták, Marshall be is szólogatott Dionnak.

Tight endek:

#Sanders: Cameron, Witten

#Rice: Graham, Gonzalez

Ez is egyértelmű Rice, Sanders nem is húzott TE-t, csak mivel Rice behúzta a legjobbakat, a maradékot odadobták neki.

Jerry Rice és kapitányai: Drew Brees és Robert Quinn

Jerry Rice és kapitányai: Drew Brees és Robert Quinn

Tackle-ök:

#Sanders: Albert, Williams, Brown

#Rice: Thomas, Smith, Gross

Joe Thomas 8.-ként lett kiválasztva, kiment a pódiumra és bevallotta, hogy még vagy másfél-két óráig nem várta a nevét, nem is figyelt igazán. Valószínűleg azért csapott le rá Jerry Rice, mert egyrészt ő a legjobb vakoldal tackle, másrészt a túloldalon már egy elég erős védőfal formálódott (Suh, McCoy, Watt). Thomas miatt ez az egység Rice-nál erősebb.

Defensive endek:

#Sanders: Watt, Hardy, Williams

#Rice: Quinn, Jordan, Wake

Itt ugyebár két kapitány is van és ugyan Wattnak gyengébb szezonja volt, őket tartom erősebbnek egy hajszállal.

Outside linebackerek:

#Sanders: Suggs, Hali, Orakpo

#Rice: Houston, Abraham, Mathis

Itt volt egy trade, amire a második választónak, tehát Rice-nak joga volt a játékszabályok szerint, ő pedig odaadta Orakpót Mathisért, nagyon jól járt vele, így nála az előny. A trade nélkül félelmetes pass rush lett volna Sanderséknél a Watt-Hardy-Hali/Suggs-Mathis négyessel, így egy kicsit gyengült a dolog. Érdekes egyébként, hogy ugyan 3 LB van egy csapatban, abból 2 pass rusher, és csak egy belső LB.

T-Sizzle miután végre draftolták

T-Sizzle miután végre draftolták

Inside linebackerek:

#Sanders: Kuechly, Posluszny

#Rice: Burfict, Johnson

ILB poszton nagyon egyenlő a dolog, talán Ricenál az előny.

Cornerbackek:

#Sanders: Peterson, Revis, Grimes, Jennings

#Rice: Haden, Flowers, Cromartie, Verner

Vegyesek az érzéseim, hiszen ez Deion posztja, azonban Haden nagy húzás volt a túloldalon, Revis meg idén gyenge volt (sérülés után meg zónarendszerben mondjuk nem csodálom). Még így is Primetime egysége jobb.

Safetyk:

#Sanders: Ward, Berry, Weddle

#Rice: Byrd, Reid, Rolle

Sandersnek adom az előnyt, de itt is mindkét egység kiváló, nehéz is lenne rossz sorokat összerakni a pro bowlra.

Rúgók, visszahordók:

#Sanders: Tucker, Patterson

#Rice: Gostkowski, McCluster

Primetime Sanders kiválasztotta Primetime Tuckert, milyen meglepő, Gostkowski kb kényszerből mosolygott a pódiumon is, de hát Belichickől eltanulhatta a morcosságot. A visszahordóknál én jobban szeretem Pattersont, így itt is Sanders jobb szerintem.

Összességében kicsit Deion Sanders csapatát tartom jobbnak, de egy ilyen all-star gálán nagy különbségek nincsenek, de mindenképp szórakoztató találkozót láthatunk majd, ezzel az új formátummal egyértelműen sokat javítottak a Pro Bowlon.

a2621c34-1f95-48f6-9894-1780221d046e_500
Cefre tegnap kielemezte a lányokat egyesével, így most egy csoportképet kaptok