Pettine máris elbukott

Browns Pettine Football.JPEG-06482A Cleveland Browns vezetősége kijelentette, hogy a csapatnak egy „új, friss szemléletre” van szüksége, ezért pénteken úgy döntöttek, elbocsátják Mike Pettine-t, aki a Buffalo Bills védelmi koordinátora volt, és akit a csapat mindössze 16 órával korábban szerződtetett le.

Pettine 0-0-s mutatóval távozik Clevelandből, amely épp elég jó ahhoz, hogy az ott töltött ideje az egyik legsikeresebb időszak legyen a franchise történetében. Michael Lombardi, a csapat GM-je elmondta, a Brownsnál úgy döntöttek, megválnak Pettine-től, Mindenért hálásak Mike-nak, amit a majdnem egy teljes napig tartó ottléte alatt tett a csapatért, és sikeres jövőt kívánnak neki, de sajnos nem látták a fejlődést egyik óráról a másikra, márpedig nekik ez volt a céljuk.

Pettine így reagált, miközben ugyanabba a kartondobozba rakosgatta a cuccait, amiből az előző délután kipakolt: „Szomorú vagyok, hogy ilyen körülmények között kell itt hagynom a csapatot, de megértem, hogy ez egy üzleti döntés volt. Ez egy olyan liga, ahol gyakran elhangzik a kérdés: mit tettél értem mostanában? A lényeg az, hogy nem teljesítettük az elvárásokat. Köszönöm a lehetőséget a Brownsnak. Rengeteg jó játékosuk van, legalábbis úgy hallottam, és biztosan nagyon hiányoznának, ha lett volna alkalmam találkozni velük.”

Majd hozzátette: „Megmutatná valaki merre is van a bejárati ajtó?”

Lombardi újságíróknak elmondta, azonnal elkezdik keresni a Browns új vezetőedzőjét, a keresést pedig azzal a hatékonysággal és hozzáértéssel fogják lefolytatni, amelyhez a büszke franchise rajongói hozzászokhattak.