Championship Predictions

champweekMúlt héten nagy sikernek örvendett a beharangozónk (legnézettebb post a költözés óta), bár ez lehet annak tudható be, hogy jót lehetett röhögni azon, hogy egyikünk sem találta el mind a négy nyertest. Most jobb esélyekkel indulunk, hiszen csak két találkozó van vasárnap és minden eshetőségre van legalább egy tippünk.

New England Patriots @ Denver Broncos

Nekem hosszú évek óta a Brady-Manning párharcok az év meccsei, ezek után aligha kell ecsetelnem, mit jelent számomra ez a mérkőzés, különösen figyelembe véve azt, hogy miről is dönt. Úgy szeretném érezni érzem, hogy bármennyire is fantasztikus játékos Peyton, nem 37 évesen fogja elkezdeni bírni azt a nyomást, ami ismételten rajta van. Első kiemelés, hazai pálya, az NFL legjobb elkapósora… Eközben a Patsnel olyan mentálisan erős csapat formálódott, hogy most, ennyire közel a célhoz nem fogunk elbukni. Jön majd a Game Winning Drive, Gostkowski lába pedig nem remeg meg a végén.

Tipp: 30-27

(gomes88)

A Denver ezen a meccsen 5,5 pontos favorit a fogadóirodákban, ami szerintem egy kicsit sok. Amikor Tom Brady-t tartják esélytelennek, általában jól játszik, és múlt heti teljesítményt sem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor úgy tűnt, nagyon egyben van az, aminek egyben kell lennie. Egész évben csak egyszer kaptak ki úgy, hogy a különbség nagyobb volt 4 pontnál, és egy AFC-döntőre Bill Belichick valószínűleg rendesen összekapja a csapatot.

A San Diego elleni meccsen Chris Harris, a Denver cornerbackje elszakította az ACL-jét, és a 34 éves Quentin Jammer játszik a helyén, és ezt Brady nem fogja elfelejteni. Brady egyébként az eddigi 14 meccsből 10-et nyert meg Peyton Manning ellen, annak ellenére is, hogy a számok szerint Manning volt a jobb. Szerintem Brady begyűjti a 11. győzelmét is a nagy rivális ellen.

Tipp: 36-31

(wolfmouldy)

tumblr_mzgcyytyh21qclcbeo1_500

Sokan alulértékelik ezt a Patriots-ot, pedig Vereen, Edelman, Amendola és Blount hordoz magában veszélyeket. A védelem ugyan nem ligaelit, de még így is összeszedettebbnek tűnik, mint a Broncos D#. Manning kétségtelenül fantasztikus szezont produkál, de az ilyen tündérmesék ritkán tartanak ki a Super Bowlig. A fegyvertár Peyton keze alatt fantasztikus, de a Chargers ellen is megmutatkozott, hogy itt nem feltétlen kell 40 pont körüli teljesítményre számítani. Ezzel ellentétben a lesajnált, idén kissé kevesebb reflektorfényt kapó Patriots 43 pontot szórt a Colts ellen és ha sikerül a pálya szélén tartani a rájátszásban betliző Manninget, akkor meglehet a továbbjutás.

Eredmény: 34-24

(Cefre)

Elképesztő presztízs, fenomenális irányítók, csudajó párosítás. Old school QB-k egymás ellen, kívánni se lehet jobbat. Kivéve persze az NFC-döntőt, az még jobb lesz. Tom Brady 10-4-el áll Peyton Manning ellen, de bármikor egymás ellen játszottak a rájátszásban, a hazai csapat jutott tovább. Idén már megmérkőztek egymással, akkor borzasztóan kezdett a Pats, a Broncos pedig leutánozta őket a második félidőben, egy hosszabbítás lett, ott meg a jobb momentummal rendelkező hazafiak nyertek. Hasonló izgalmakra lehet számítani most is, de azért remélem nem csak 30-30 percet játszanak a csapatok felváltott ritmusban.

LeGarrette Blount elég jó formában van, múlt héten 4 TD-t tudott felmutatni és a Broncos védelme sem túl acélos, bár a Coltsénál azért jobb, főleg az utóbbi három meccsen, ahol minden statisztikában rengeteget javultak a korábbiakhoz képest (bár ezeken még részben játszott Von Miller és Chris Harris). Bradynek azért passzolnia is kell holnap, mert a futás valószínűleg nem lesz elég. A túloldal is a támadókról szól, mondhatjuk, hogy az NFL valaha volt legjobb támadóegysége a Broncosé. Mindkét csapat pontszerzési kényszer alatt lesz, mert tudják, hogy ha ők nem jutnak el a célterületre, a következő drive-ban az ellenfél valószínűleg megteszi ezt. Nálam a Broncos az esélyesebb és ne feledjük, hogy OMAHA.

Tipp: 31-38

(katonadani)

44803637

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Ezután következik egy teljesen más mérkőzés, jön az új hullám. Elliott Harrison egészen odáig ment, hogy ezt a meccset jobban varja, mert neki mar elég a két _öregből. Hát, azért nem tudom. Minimum érdekes kijelentés. Mindenesetre nagyon paprikás, anyázós, verekedős, hosszabbításos meccsen 9ers sikert varok, viszont indoklást ne várjatok, mert egyszerűen nem tudok érvelni igazan egyik oldal mellett sem.

Tipp: 23-20 h.u.

(gomes88)

Amikor a Niners az idei szezonban először ment Seattle-be, 29-3-ra győzött a Seahawks, ennek ellenére sokan már a 49ersnek adták a vasárnapi meccset, de szerintem a Seattle fog elutazni a Super Bowlra. Hazai pályán nagyon nehéz fogást találni rajtuk.

A San Franciscót egy ellenséges, és nagyon hangos környezet fogadja majd, és egy olyan csapat, amely összességében talán a legjobb futballt játszotta idén. A Niners tavaly a 16. héten 42-13-ra kapott ki Seattle-ben, idén pedig ugye 29-3-ra. A kihívás nem kicsi az NFC jelenlegi bajnokai számára. Viszont az is az egyenlet része, hogy a Niners a mostani rájátszásban két meccset is megnyert idegenben, sorozatban pedig nyolcat húztak be, tehát érthető, ha sokan mellettük teszik le a voksukat. De szerintem ezt a meccset a Seahawks nyeri egy szoros küzdelemben, maximum talán egy TD-vel.

Tipp: 19-24

(wolfmouldy)

b17e14ded94dafb4d4968565352b08a6695d7d316b1305eda8c6abd25b0166e6

Idén már sikerült kikapnia Russell Wilsonnak hazai pályán, és ebben a szezonban már győzte le a 49ers a Seattle-t. Tavalyelőtt a Giantstől kapott ki a 49ers, tavaly már csak a SuperBowlban sikerült őket megállítani, idén lehet, hogy már ott sem fogják őket. Ezek ellenére a Seahawks az esélyes, de ilyen defense hangsúlyos mérkőzésen akár a hosszabbítás is benne lehet a pakliban.

Eredmény: 20-17 hosszabbítás után

(Cefre)

gomes88-cal ellentétben én ezt a rangadót várom jobban, szeretem a mobilis irányítókat és a kemény védelmeket. A legnagyobb párharc itt a niners elkapói és a seahawks secondaryje között lesz szerintem. Shermanket pedig nem egyszerű megállítani. A Frisco jobb elkapókkal rendelkezik, mint a Seahawks, Harvin nélkül meg főleg. Viszont a hazai secondary jobb, mint a vendég, tehát így kiegyenlítik egymást (Vernon Davist pedig hagyományosan jól lefogják (5 elkapás a két idei meccsen), ahogy Jimmy Grahamet is múlt héten). Kell a jó futójáték, amihez mindkét fél emberállománya adott támadóoldalon. Szerintem Lynch egy kicsit jobb, mint Gore, de a 49ers front7 kicsit jobb, mint a Seattle front 7, tehát megint egálban vagyunk. Mindkét védelem képes arra, hogy a zsebben tartsa az ellenfél irányítóját, aki ezt jobban meg tudja valósítani, nyerhet is. Meg persze ne feledkezzünk el a specális egységekről, ez a meccs egy nagy visszahordáson vagy kihagyott mezőnygólon is eldőlhet.

Ha San Franciscóban lenne a meccs, lehet inkább a 49ersre tenném a voksom, de mivel a CenturyLink fielden rendezik a találkozót, így maradok a Seahawks mellett. (Semleges pályán fogalmam sincs, ki lenne az esélyesebb.) Az NFL Networkon bemutatták, hogy egy motor hangja milyen hatással van a playhívásokra (semmit se hallasz abból, amit az irányítód mond), a 12th man pedig annál is hangosabb, úgyhogy SEAHAWKS győzelmet várok.

Tipp: 17-23

(katonadani)

A többiek lusták voltak időhiányban csak a voksaikat adták le, íme az összesített tábla:

tippek2