Random gondolatok

140112220400-nfl-divisional-round-denver-broncos-new-england-patriots-single-image-cutA szerkesztőség minden tagja rendkívül okosnak képzeli magát (én meg aztán főleg) és senki se találta el a 4 meccs győzteseit, pedig csak a papírformát kellett volna tippelni, de hát mi azt hisszük jobban tudjuk, és lesz meglepetés. Azonban nem volt, így a lehető legjobb párosítások jöttek össze a konferencia-döntőkre. Random gondolatok, érdekességek következnek, amik nem férnének be egy facebook-postba.

Kezdjük azzal, hogy tényleg a lehető legjobb párosítások jöttek létre, Peyton vs Brady tizenötödször, 49ers vs Seahawks idén harmadszor. Szerintem senkinek se kell elmondani, mekkora presztízsűek ezek a meccsek. Az AFC-döntőben old school QB-k, az NFCdöntőben meg new school irányítók csapnak össze, ez is érdekes párhuzam. A konferenciadöntőkben meglátjuk, hogy az egyes kategóriákat ki nyeri, a Super Bowlban pedig azt, hogy az összesített versenyt ki. Az AFC-beli két csapat inkább a támadójátékáról, az NFC-beliek pedig a védekező-focijaikról híresek.

Az utóbbi 12 Super Bowlból 7-szer volt ott vagy Peyton Manning vagy Tom Brady a pályán. Peyton és Brady eddig háromszor találkoztak a rájátszásban, mindig a hazai csapat nyert és ők a Super Bowlt is megnyerték végül. Tegnaptól kezdve ez a két QB passzolta a legtöbb (Brady, 6147) és a második legtöbb (Manning, 5909) yardot a rájátszások történetben. A vasárnapi lesz Brady elő idegenbeli rájátszás-meccse 2006 óta, ahol épp Manningtől kapott ki az AFC-döntőben.

Rendkívül jó ivós játék lenne egy Broncos meccsen, hogy mindig iszol, amikor Peyton kimondja az OMAHA szót. Tegnap nagyon bebasztunk volna… Nem sikerült beraknom ide a videót, de mindenképpen érdemes megnézni

Még Omaha városa is megköszönte Peytonnak a sok említést, az Omaha Steaks pedig gúnyolta kicsit:

Manning tegnap a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy gondol-e a nyaksérülésére annyit válaszolt, hogy “az jár a fejemben, hogy milyen hamar kaphatok egy Bud Light-ot a győzelem után”.

Érdekes azt is megnézni, hogy mi lesz, ha a Super Bowlba jut valamelyik irányító (és persze egyikük oda fog). Ha Peyton jut be, akkor a tesója házábn érheti utol őt gyűrűk számában. Ha Brady kerül oda, akkor egyrészt a csoportrivális Jets otthonában, másrészt annak a Giantsnek az otthonában nyerhet Lombardi-trófeát, akik az utóbbi pár évben már kétszer is megfosztották őket ettől az örömtől.

A konferenciadöntőkbe jutott irányítók közül csak ketten, Kaep és Peyton passzolt TD-t és mind a négy irányító 230 yard alatt, Peyton kivételével mindenki 200 alatt maradt a divisional roundban.

A 49ers csapata 2003 és 2010 között nem tudott egy pozitív mérlegű szezont produkálni. Utána jött Jim Harbough, aki első három évében háromszor juttatta el a gárdát az NFC döntőjében, erre eddig senki sem volt képes.