Goodell minden kommentet figyelembe vesz

NFL: Annual MeetingsRoger Goodell csütörtökön beismerte, hogy folyamatosan figyeli a kommenteket az NFL.com cikkei alatt, minden egyes hozzászólást figyelembe vesz mindennapi munkája során, és hálás, amiért ilyen értékes forrás áll rendelkezésére.

Goodell újságíróknak elmondta, hogy minden nap több órán keresztül böngészi a napi körülbelül 8.000 kommentet, ami az NFL.com-on jelenik meg. Ez munkájának jelentős részét teszi ki már 2006. óta, amikor átvette a feladatokat Paul Tagliabue-tól. A főbiztos hozzátette, mindezt azt teszi, mert a hozzászólások éleslátású véleményeket tartalmaznak a ligát érintő témák széles körében, és ezeket figyelembe veszi, amikor meghozza döntéseit.

130305120242-01-roger-goodell-single-image-cut„A rajongóink tudják, miről beszélnek, amikor a futball és a ligavezetés szövevényességéről van szó, és főbiztosként kötelességet mulasztanék, ha ezt valaha is figyelmen kívül hagynám” – mondta Goodell, hozzátéve, hogy honlap kommentjei olyan fontos információkat tartalmaznak, amelyek egyébként nem jutnának el az asztalához. A főbiztos így folytatta: „Például Mark Turner nemrég remekül rávilágított, hogy Mike Tomlin pénzbírsága túlzó mértékű, úgyhogy ezt újra fogom értékelni. Ugyanez a helyzet Sean Farnsworth hozzászólásával, aki rávezetett, hogy újragondoljam a liga hozzáállását az irányítók megvédésével kapcsolatban. Sean szerint így a védelmek már kevesebb agresszív playt hívnak, ami a játék látványosságának rovására megy. És nyilvánvalóan Mark Henderson beírása is gondolatébresztő, aki tegnap megjegyezte, hogy ’a Chargers kibaszottul szar’. Ezt is meg fogom vizsgálni.”

130514nickinzerello-mainMiközben az NFL főbiztosa az üzenőfalakra írt sürgősebb és egyértelműbb problémák esetében egyedül hoz döntést, elmondta, hogy a tulajdonosokkal megrendezett negyedéves találkozókon gyakran tár eléjük hozzászólásokat, amiket együtt vitatnak meg. Goodell szerint korábban már tárgyaltak arról, hogy vajon hallgassanak-e arra, mit Tony Pliska írt, miszerint a Giants-Redskins meccsen bíráskodó rohadt zebrákat fel kellene függeszteni, és arról szó volt, hogy Doug Beecham kijelentése nyomán nyomozást indítanak, aki azt írta egy kommentben, hogy a ligában összeesküvés van, amelynek célja, hogy fenntartsák a Patriots sikerét.

Goodell hozzátette, hogy a tulajdonosok még nem foglalkoztak az egyik hozzászólóval, aki többször is megígérte, hogy ha erre a linkre klikkelnek, olyan egyedülálló csajokra tudnak rákeresni a saját városukban, akik farokra vágynak.

A főbiztos elmondta, vannak olyan hozzászólások, amelyekkel egyszerűen nem tud mit kezdeni, hiszen annak ellenére, hogy nagyon jól látják a dolgokat, és nyomós okuk van, amiért megírták a kommentet, de ezek a döntések nem a ligavezetésre tartoznak, egyszerűen nem tud mit tenni. Példaként hozta fel a számos hozzászólást Greg Schianóról, a Buccaneers vezetőedzőjéről, akit sokak szerint ki kellene rúgni, és volt, aki azt írta, Darren McFadden, a Raiders futójátékosa „egy lerobbant csöves”, aki nem érdemel szerződéshosszabbítást.

Goodell hangsúlyozta, néhány esetben csak annyit tud tenni, hogy biztosra megy, a kommenteket látja a megfelelő személyzet a szóban forgó csapatnál. De hozzátette, tudomására jutott, hogy a csapatok vezetői is hasonlóan nagy jelentőséget tulajdonítanak a hozzászólásoknak a döntések meghozatalánál, mint ő maga, a liga vezetője: „Mindig nagyon várom, hogy a rendszeres kommentelők, mint Jeff Byrne, Ken Hoffman, és Ethan Rafferty milyen mondanivalóval állnak elő. Ezek a hozzászólók 15-20 éve néznek futballt, és mindig számíthatok arra, hogy felhívják a figyelmem a napi gondokra. Teljesen nyilvánvalóan értenek a dologhoz, és megértik, hogy ez a liga egy üzlet, ami úgy is kel vezetni. Rendkívül szerencsés vagyok, hogy ellátnak a tanácsaikkal.  Abban reménykedem, hogy sosem apadnak el.”

1200A jelentések szerint a sajtótájékoztató előtt Goodell a laptopja előtt görnyedt, és morfondírozott, hogy vajon Paul Whigmannek igaza van-e, aki azt kommentelte, hogy Ed Hochuli faszfej szokott lenni, amikor a Seahawks meccsein bíráskodik.