Búcsú a Candlesticktől – ATL@SF

San Francisco 49ers-Candlestick ParkA San Francisco 49ers és az Atlanta Falcons 16. heti, hétfő esti összecsapását a szezon előtt úgy emlegették, hogy ez lesz az NFC-döntő újrajátszása. Persze még mindig hívhatjuk így, csak már közel sincs akkora presztízse, mint a szezon kezdete előtt hittük. A Niners számára a rájátszásba jutás a tét, míg a 4-10-zel álló Falcons… nos 4-10-zel áll. És természetesen nagy nap a mai a stadion számára is: ha veszít a 49ers, akkor ez a hétfő esti rangadó jelenti az utolsó mérkőzést a Candlestick Park történetében. Az már biztos, hogy többé egyetlen alapszakasz-mérkőzésnek sem ad otthont.

A 49ers kickoffja után Matt Ryan QB és a Falcons támadói a 20 yardos vonalról vágtak neki, Steven Jackson futásaival meglett az első first down is, de aztán a saját 30-asukról oda kellett rúgniuk a labdát a hazaiaknak.

Colin Kaepernick QB és csapata a 32 yardos vonalon állhatott fel, de nem sokáig maradtak ott, előbb Anquan Boldin WR 5 yardos elkapásával, majd Frank Gore RB 10 yardos futásával haladtak előre, majd ismét Boldinon volt a sor, 15 yardot kapott el az Atlanta 37 yardosán. Innen Kaepernick kétszer is megpróbált futni, de a végeredmény egy mezőnygól lett a 31 yardosról, Phil Dawson 49 yardos rúgása 3 pontot ért, 0-3.

A Falcons a saját 18-asáról támadhatott, hajszálon múlt, de Harry Douglas WR megszerezte a first downt, majd hátráltak 5 yardot false start miatt. Ismét nem jutottak messze, 3. és 13-nál Tony Gonzalez TE 11 yardos elkapása nem volt elég, a saját 36 yardosukról puntoltak.

A hazaiak nem a legkedvezőbb helyen, a saját 8 yardosukon kapták meg a labdát. Gore 9 yardos futása máris jobb helyzetbe hozta őket, Kaepernick pedig megoldotta a maradékot a first downhoz. 3. és 7-nél Kaepernick Boldin irányába ívelt magasra egy labdát, a WR pedig behúzta, 22 yardot szerezve ezzel, majd Gore futásával átlépték a felezővonalat. Majd Michael Crabtree próbált elkapni egy szép passzt, de nem sikerült, ráadásul sárga zászlót is kapott, amiért ellökte a rajta lévő védőt, 10 yardot hátráltak. Ekkor jött Kassim Osgood WR egy 17 yardos elkapással középen, ami véget is vetett az 1. negyednek.

A 2. negyed azzal kezdődött, hogy 3. és 1-nél Kaepernicket sackelték, a line of scrimmage mögött 6 yarddal Stephen Nicholas OLB kapta el, és kényszerítette puntra a hazaiakat.

falcons-49ers-football-steven-jackson-navorro-bowman_pg_600Ryanék ismét a saját 20-asukon kapták meg a labdát, White és Jacquizz Rodgers RB elkapásaival megszerezték a first downt. Aztán Drew Davis WR középen elkapott egy 5 yardos passzt, és még hozzátett 45 yardot a jobb szélen az elkapás után; így rögtön a Niners 5 yardosán találták magukat. False start miatt hátráltak 5 yardot a kettesről, majd Donte Whitner S vállal ütközött Jacksonon, amiért megbüntették, így a Falcons visszakerült a 2 yardosra, ahonnan Steven Jackson a baloldalon TD-t szerzett, 7-3.

falcons-49ers-football_pg_600Nem sokkal később az Atlanta ismét visszakapta a labdát a saját 22-esén. Jackson és White gond nélkül megszerezték a first downt, kétszer is. Majd Justin Smith sackelte Matt Ryant, amivel 7 yardot vesztettek, 4. és 6-nál puntoltak. És két perccel a nagyszünet előtt ismét náluk volt a labda, Robert McClain 22 yardos punt visszahordása után a Niners 42-esén kaptak újabb lehetőséget. Ismét White elkapásával lett meg a first down, majd Tony Gonzalez TE tette meg ugyanezt. 3. és 12-nél Douglas szerzett 11 yardot 10 másodperccel a félidő előtt, jött tehát Matt Bryant K, és 35 yardról szerzett 3 pontot, 10-3.

falcons-49ers-football-anquan-boldin_pg_600A 3. negyedet a Niners kezdte a saját 17-eséről, de sem Vernon Davis, sem Michael Crabtree nem tudtak elkapni olyan labdákat, amik máskor nem okoztak gondot. De aztán Crabtree-nek végre sikerült a jobb szélen, 47 yardot szerzett, hogy az Atlanta 31 yardosáig jussanak előre. Majd ismét Crabtree villant egy 19 yardossal, Anquan Boldin pedig a 10 yardosról szaladt be az end zone-ba egy screen passz elkapása után, 10-10.

Kaepernickék a saját 20-asukon kapták vissza a játékszert, Crabtree és Boldin összesen 20 yardot, Gore pedig 11 yardot futott az első 3 play során. 3. és 2-nél Kaepernick ismét Crabtree-t találta meg középen, az elkapó 22 yardot szerzett. Majd Kaepernick próbált menekülni a védők gyűrűjéből, de egyenesen belefordult Jonathan Massaquoi DE-be, 9 yardot vesztettek, de a first down így is meglett az Atlanta 20-asán, miután Boldint akadályozták az elkapásban a következő play során. Touchdownt nem sikerült szerezni, de Phil Dawson hozzátett 3 pontot az álláshoz, 10-13.

Két perccel a 3. negyed vége előtt ismét a Ninersnél volt a labda, Kaepernick pedig 22 yardot szerzett futva a drive elején, majd ismét futott 9 yardért, ezt már a 4. negyedben. Gore is szerezte a yardokat, neki köszönhetően jutottak el a 4 yardosra, ahonnan ismét Kaepernick iramodott neki, és szerezte meg a touchdownt, 10-20.

Az Atlanta a saját 31-eséről indult, nyögvenyelősen, de haladta előre, White ismét first downt szerzett a yardoson, majd egy 18 yardos elkapással ismét megtette ugyanezt középen a hazaiak 39-esén. A következő play-nél Ryan ismét White-ot kereste, és meg is találta az end zone-ban egy 39 passzal a touchdownért, 17-20.

A Niners a saját 24-eséről indulva próbálta meg visszaállítani a különbséget, Gore pedig három futásból azonnal szerzett 29 yardot, aztán átadta a helyet Kendall Hunter RB-nek, aki 45 yardot tett meg az Atlanta 2 yardos vonaláig, a touchdownt már Gore szerezte meg, 17-27.

Az Atlanta a saját 20-asáról indulva ismét kínlódott, a saját 28-asukon 4. és 2-nél nekimentek, és White elkapásával sikerült is megszereznie a first downt, majd szerzett még 22 yardot. Douglas és Gonzalez elkapásaival gyorsan eljutottak a Niners 16 yardosára, és 3 perccel a vég előtt a 7 yardoson álldogáltak, ahol Douglas meg is sérült. A 3 yardoson megszerezték a first downt, Tony Gonzalez pedig megszerezte a TD-t egy elkapással, 24-27.

falcons-49ers-football_pg_600 (1)Onside kickkel próbálkoztak, Jason Snelling FB pedig lazán egy kézzel visszaszerezte a labdát a Falconsnak a 30 yardoson. Douglas elkapásával máris a 19 yardoson álltak. De aztán amikor Ryan balra akart passzolni egy rövidet Douglasnak, Navorro Bowman LB szépen megszerezte a lepattanó labdát, és 89 yardon keresztül meg sem állt az end zone-ig, hogy ismét 10 pontosra növelje a különbséget, és 1 perc 10 másodperccel a vége előtt bejuttassa a 49ers a rájátszásba. A végeredmény 24-34.
1504394_10151804478086006_442371052_o