Mekkora a tét? – Beharangozó Week #16

117-442tg.AuSt.138

Going deep, Geno edition

Eheti beharangunk nem a fantasy köré fog épülni, mert már unom kicsit és aki bejutott az elődöntőbe/döntőbe valószínűleg tudja a dolgát nagyjából. De ha nem, kommentben megtaláltok. Viszont mivel a valódi életben a playoff már vészesen közeleg és több csapatnak rengeteg forog azon a bizonyos kockán, így egy tét-mérővel készültünk, amit hülye neve miatt változtattunk NFL-fucktor-ra (így sokkal kevésbé hangzik hülyén). Ez az 1 és 10 közötti szám azt mutatja meg, hogy mekkora a tétje az adott meccsnek a playoff szempontjából. Tehát ugyan a Titans @ Jaguars biztosan jó meccs lesz, a mutató 0-val fogja őket jutalmazni, hiszen igazából semmiért sem küzdenek.

A mutató először az alapján rangsorol, hogy az adott meccsen hány csapat küzd a rájátszásért, ezután pedig előnyt élvez az a meccs, ahol a bekerülésért, és nem a playoffban elfoglalt kiemelésért folyik a csata. Apró torzítások előfordulhatnak.

Kezdjük is azokkal a találkozókkal, ahol nincs harc a rájátszásért, így a végére marad az izgalom:

16. Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars

A Jaguars az utóbbi 6 meccsből 4-et nyert a Titans ellen, otthon pedig 4ből 3-at. Igen, jól olvastátok, a jaguárok ilyen pozitív mérlegeket produkálnak a titánok ellen. Ettől függetlenül szerintem Fitzmagicék behúzzák a meccset, habár szoros lesz. Ez is valami a Jagstől.

NFL-fucktor: 0

15. Tampa Bay Buccaneers @ St. Louis Rams

A Rams nagy győzelmet aratott Breesék felett, most is otthon játszhatnak, a Bucs pedig 1-5 idegenben, pedig +8-as turnover mutatójuk van, ha otthonuktól távol lépnek pályára. Érdekes stat, de nem olyan fontos, a kosoké lesz a győzelem, legfőképp a kiváló védelemnek és Zac Stacynek köszönhetően.

NFL-fucktor: 0

14. Cleveland Browns @ New York Jets

Mostmár matematikailag sem lehet a rájátszásban a Jets, de ugye senki se gondolta komolyan egy percig sem, hogy januárban is pályára kell lépniük? Geno szegény nem tudja tartani a lépést Eli-jal az interceptionöket tekintve, de 1-2-t holnap is kioszt majd, még a Joe Haden nélküli Browns védelemnek is A förtelmes Jets-secondarynek valahogy Josh Gordont kellene megállítania akit eddig nem nagyon sikerült senkinek, még Weedennel is parádézott. Clevelandi sikert várok.

NFL-fucktor: 0

A Jets szezonja…

Ennyi volt a teljesen érdektelen meccsek sora, jöjjenek azok a párharcok, ahol az egyik csapat már lemondott a rájátszásról, a másik viszont még küzd azért.

13. Oakland Raiders @ San Diego Chargers

Ennek a csoportrangadónak az NFL-fucktora lemehet 0-ra, ha a Dolphins is nyer 19 órától (a Chargers 22.25kor kezd), hiszen számításaim szerint ez esetben a san diegó-i alakulat már nem juthat rájátszásba, mivel a Miami verte őket idén, ezzel a tiebreaker mellettük áll, ha pedig győznek a Bills ellen, a Chargersnek legfeljebb azonos mérlege lehet velük az AFC 6. helyéért folytatott harcban. Viszont ha a Miami és a Ravens elbukja a hátralévő két találkozót, a Chargers pedig nyer kettőt, akkor ők vannak bent, de ennek kis esélyét látom, főleg a delfinek sorsolása (Bills, Jets) miatt. Szóval itt csak matematikai tét van, de a találkozó kezdetére az is elszállhat. Amúgy Riversék behúzzák a meccset, ha ez kérdés volt.

NFL-fucktor: 1

12. Denver Broncos @ Houston Texans

A Texans rég kiesett, a Broncos pedig az első kiemelésért küzd, ami meg is lehet, ha nyernek, a Pats és a Chiefs is kikap. Peyton rendkívül örül, hogy dome-ban játszhat és nem fog fázni, én is várom a jó teljesítményt tőle, mert a bácsik ellen fontos láncszeme lesz a fantasy-csapatomnak. A Texansnál Keenum ujj-sérülése miatt Schaub fog kezdeni, aki megpróbálja megmenteni a karrierjét, hátha valaki elvinné őt jövőre. Sima Denver.

Ezt a videót pedig muszáj ide beraknom, mert csütörtök reggel óta ezen röhögök, köszönjük, Cefre. (feliratot kéretik bekapcsolni)

NFL-fucktor: 2

11. Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers

Az Atlanta a Redskinst a rengeteg labdaszerzés ellenére is épp, hogy verte, a szezonjuknak lőttek, Gonzalez is szögre akasztja a cipőt év végén, szóval nem túl rózsás a helyzet. Egy jó draft segíthetne mondjuk. A 49ers ha nyer, a következő kört biztosan az NFC 5. helyén kezdhetik meg, hiszen akár a Panthers, akár a Saints nyeri a rangadót, a másik biztosan 10-5-tel fog állni a másik wild card helyen, a Frisco meg ha nyer, 11-4 lesz a mérlege. Hétfő esti rangadónak elég nagy túlzás volt ezt berakni, nem is nézem meg a 49ers könnyed győzelmét. Ja, egyébként pedig ez lesz az utolsó mérkőzés a Candlestick parkban, hiszen jövőre a 9ers költözik a Levi’s Stadiumba.

NFL-fucktor: 4

10. Minnesota Vikings @ Cincinnati Bengals

A vikingekhez visszatér Adrian Peterson, ez jó hír. Cassel nem szokott kétszer egymás után jó teljesítménnyel előrukkolni, ez nyilván rossz hír. A Bengalsnak akkor fontos ez a meccs, ha később a Ravens nem tud nyerni otthon (AFC North bebiztosítása) vagy a Miami Buffalóban (rájátszás-hely bebiztosítása), csak hát ezt előre nem fogják tudni. Ha a Ravens nyer, a Bengals bármit csinálhat, hiszen a záró körben fog eldőlni az AFC North első helye. Viszont mivel előre ezt nem tudják, csak odatenném magamat a helyükben. Nem olyan meggyőző a Cincy mostanság, de azért behúzzák ezt.

NFL-fucktor: 5,5

9. New York Giants @ Detroit Lions

A jó öreg Eli 25 interceptionnél, az idei lehet a harmadik éve, amikor ő viszi a pálmát ezen a téren. A Giants nem játszik jól, sok a turnover, ezért a Lions D# jó lehet a héten fantasyban. Matt Stafford a szegény ember Tony Romója, aki a fontos helyzetekben nem tud jó döntéseket hozni. Mondjuk ha Tucker nem állítja be a leghosszabb dome-ban rúgott mezőnygólt vagy Megatron nem zsíros kenyeret evett volna kesztyűből meccs előtt, akkor a fasza Detroitról beszélnénk, így viszont már nem a saját kezükben a sorsuk. Azért még nem feltétlen kell temetni a szezont, a Packers és a Bears is komoly ellenfelet kapott erre a hétre, plusz a végén egymás ellen is megnyerhetik a Lionsnak a csoportot. Sok itt az opció, de az nem kérdés, hogy Megatronéknak mindkét fenn maradó találkozót hozni kell. Hozzáteszem nekik a legkönnyebb az utolsó két heti sorsolásuk. Egy szó mint száz, hazai sikert várok.

NFL-fucktor: 7

He really does

8. Miami Dolphins @ Buffalo Bills

E.J. Manuel sérülése miatt Thad Lewis kezd majd a Billsnél. Azt gondolhatnánk, hogy ez jó hír a delfineknek, de ne feledjük, hogy Lewis kezdett a Miami ellen már idén és be is húzta a találkozót. A Miami még életben van a hatodik helyért, már ezen a héten bejuthatnak, ha nyernek, illetve a Ravens és a Bengals is kikap. De ha ezen a héten nem is, ha a zárófordulóban is nyernek (Jets), akkor biztosan pályára lépnek januárban is.

NFL-fucktor: 7,7

7. Dallas Cowboys @ Washington Redskins

Romo, a chokekirály (köszönjük az elnevezést Varsányi Bencének) utazik a fővárosba, hogy életben tartsa a playoff-reményét. Ha kikapnak és az Eagles nyer a vasárnap esti rangadón, akkor vége a dalnak, egyébként meg az utolsó körben dől el minden, ahogy az utóbbi két évben is. Én erre számítok, tehát a Dallas behúzza ezt a meccset és az utolsó körben a chokekirály ismét elbaltázza a rájátszást, de ez már a jövő heti beharangra tartozik. Egyébként ezzel a scenárióval fennmaradna az évek óta tartó 0.500-as mérleg. Egy Redkins-győzelem is benne van a pakliban, hiszen a Skins nagyon el akarja adni Cousinst, rengeteget fog passzolni és ez ellen a Cowboys D# ellen biztosan rengeteg yardot fog felpakolni. Plusz motiváció a rézbőrűeknek, hogy a kiváló linebacker, London Fletcher utolsó meccsét fogja játszani hazai pályán (99% biztosra mondta visszavinulását).

NFL-fucktor: 7,8

CHOKEKIRÁLY

És elérkeztünk a top6-hoz, ahol olyan párosítások vannak, ahol mindkét csapat a rájátszásért küzd, vagy éppen a playoffon belüli minél jobb helyért, vagy csak egyáltalán playoff-résztvevő.

6. Pittsburgh Steelers @ Green Bay Packers

Ha a Chargersre azt mondtuk, hogy matematikailag vannak csak harcban, akkor mit mondjunk a Steelersre? Csak akkor jutnak be, ha nyerik mindkettőt, a Ravens és a ‘Fins pedig bukja mindkettőt, a Jets is megnyeri a hátralévőket, a Chargers pedig egyet nyer (igazából azt hittem a post megírása előtt, hogy már matematikailag is lehetetlen, de úgy még nem). Ezért is vannak a “mindketten küzdenek csoport” legalján. Ha a Packers nyer, jövő héten a Bears-szel játszanak olyat, mint a Dallas a Philadelphiával, tehát aki nyer, megnyeri a csoportot és játszhat januárban is. Rodgers viszont nem tud pályára lépni, Flynn pedig nem a Cowboys ellen játszik, úgyhogy kisebb meglepetésre, Steelers győzelemre számítok.

NFL-fucktor: 8

5. Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs

A Chiefs valószínűleg marad az 5. helyen és nem tudja megelőzni a Broncost, de ha a Cincy helyett a Colts-szal szeretnének inkább játszani a wild card körben, akkor itt nyerni mennek ki a pályára. Érdekes lenne, ha két hét múlva ennek a párharcnak a visszavágóját is megnézhetnénk. Az Indy harcolhat még a 3. kiemelésért, de ehhez a Bengals segítsége is kell. Jó meccs lesz, de mivel nincs akkora tét, így csak az 5. helyre elegek.

NFL-fucktor: 8,2

A valaha volt harmadik legtöbb fantasy-pontot szerző játékos egy meccsen

4. Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks

Ha nyer a Hawks, akkor megvan az NFC 1. helye és a hazai pálya. A Cardinals pedig harcol még az utolsó wild card helyért, de nagy segítség kell nekik a 49erstől meg a Saints-Panthers duótól. Viszont ennek nem lesz semmi jelentősége, mivel a csapatok nem nyerni járnak a CenturyLink Fieldre, a Hawks pedig nem engedheti meg magának, hogy elvesszen a hazai pályás rettenetről kialakított kép, ezért természetesen hazai győzelmet várok.

NFL-fucktor: 8,4

3. Chicago Bears @ Philadelphia Eagles

No ez nagyon érdekes lesz, mivel ők éjjel játszanak és tudni fogják a Cowboys, Lions, Packers meccsek eredményét, ezért több esetünk van. Az Eaglesnek egyszerűbb a leosztás, hiszen ha a Cowboys nyer, akkor nekik fölösleges ez a meccs, biztosan az utolsó körben fog eldőlni minden. Ha a Dallas kikap, akkor viszont már most bebiztosíthatják playoff-részvételüket.

A Bears oldalán bonyolultabb a helyzet, hiszen náluk  csapat küzd a divízió-győzelemért: ha a Lions nyer, akkor a Bearsnek mindenképp meg kell erőltetnie magát, mivel a Detroit kétszer verte őket idén, így egyenlő mérleg esetén a Chicago kihullana. Tételezzük fel, hogy a Lions kikap, ekkor ismét két esetre bomlik a képzeletbeli ábránk. Ekkor ha a Packers nyer, akkor Cutleréknek teljesen mindegy ez a találkozó, hiszen az utolsó körben ha verik a sajtfejeket bent vannak. Ha a Green Bay kikap, akkor viszont mehetnek már most a csoportelsőségre (továbbra is Lions-vereséget mellégondolva).

Nézzük milyenek lehetnek az NFL-fucktorok az egyes esetekben (megjegyzendő, hogy Marc Trestman nem ódzkodik a gondolattól, hogy padoztassa sztárjait, ha a Packers nyer, a Lions pedig kikap, Chip Kelly viszont elmondta, hogy nem fog pihentetni senkit):

I. eset: Cowboys lose, Packers lose, Lions lose –> NFL-fucktor: 10

II. eset: Cowboys win, Packers lose, Lions lose –> NFL-fucktor: 9,5

III. eset: Cowboys lose, Packers win, Lions lose –> NFL-fucktor: 8,5

IV. eset: Cowboys win, Packers win, Lions lose –> NFL Fucktor: 8

V. eset: Cowboys lose, Packers win/lose, Lions win –> NFL-fucktor: 8,5

VI. eset: Cowboys win, Packers win/lose, Lions win –> NFL fucktor: 8

Szerintem nagyon jó meccs lesz, ha nem lennék Eagles-szurkoló, akkor is fent maradnék megnézni, így meg főleg. Shady McCoy 1850 scrimmage yardnál tart, holnap valószínűleg átlépi a 2000-t, ami nem kis teljesítmény, a bácsik pedig retteghetik a fantasymet. Fogalmam sincs ki fog nyerni a valóságban, a tippversenyben is 1 ponttal súlyoztam. 

Cutler és Marshall ma is “leállnak buzizni”?

2. New Orleans Saints @ Carolina Panthers

Sean Payton kicsit felforgatta az állóvizet. Kivágta Hartley-t, ez volt a kisebb meglepetés. Lecserélte Brees vakoldalának őrzőjét (Charles Brown) egy harmadik körös rookie-ra, aki még nem volt pályán egy play alkalmával sem a támadóknál (speciális egységben bevetették néha). Terron Armsteadről van szó, akire emlékezhetünk a draftról, hiszen ő volt az, aki falemberek közt rekord idő alatt futotta a 40 yardot. Most a Krakennel, Greg Hardyval nézhet majd szembe, kíváncsian várom, meg tudja-e állítani őt. Ez a párharc a csoportelsőségről dönthet, Saints győzelem esetén már most, Panthers diadal esetén meg majd a jövő héten. Carolina győzelmet várok, de hatalmas meccs lesz, érdemes lesz eljönni a Kandallóba megnézni velünk.

NFL-fucktor: 9,9

1. New England Patriots @ Baltimore Ravens

Visszavághat a Patriots a tavalyi AFC-döntőért és bebiztosíthatja az AFC Eastet, vagy akár a 2. kiemelést is (CIN és IND vereség is kell hozzá). A Ravens viszont jó formában van, és nekik ez már igazi playoff-meccs, hiszen ha kikapnak, valószínűleg lemondhatnak a rájátszásról. Bebiztosítani csak akkor tudják részvételüket, ha a Dolphins és a Chargers is kikap ezen a héten. Ha nem lenne tét, a presztízs miatt akkor is mindenki odatenné magát, így meg aztán főleg. Amúgy azt tudtátok, hogy a Ravens az egyetlen csapat a ligában, akik ellen Tom Bradynek negatív a TD-INT mutatója? A Ravensnek több forog kockán, szerintem ők nyernek. Ezt a rangadót is megnézhetitek velünk a Kandallóbanray lewis bácsi és ed reed bácsi is ott lesz.