Playoff Ranking #15

Peyton Manning, Tom BradyEz az utolsó előtti playoff ranking, mármint találgatási szempontból. Ezek a találgatások most azonban igen magas számon pörögnek, mivel ugye 1-1 kiadó helyre az NFC-ben ketten, illetve hárman startolnak, és az AFC hatodik helyezettje is a legkevésbé biztos egyelőre. Nézzük tehát, hogyan is állunk most, a hét kérdése pedig: a sok-sok rinyálás után vajon befér a top 12-be az Eagles?

1. (1.) Seattle Seahawks

Továbbra sem kérdéses, a legkevésbé sem. De az is igaz, hogy az elmúlt években egyetlen ekkora favorit sem játszott februárban.

2. (2.) Denver Broncos

Hát, igen. Azért prime time-ban hidegebb van, mint a délutáni napsütésben. Dehogy még Rivers is jobban bírja a hideget San Diegóból…

3. (4.) San Francisco 49ers

Nagyon ideálisnak tűnik a formaidőzítés, hétről-hétre magabiztosabbak, még 1-2 meccs, és Crabtree is csúcsközelben lehet. Nehéz lesz ellenük. Mindenkinek.

4. (8.) Kansas City Chiefs

Figyelemre méltó előzés, és ha a Broncos nekiáll buzizni.., ja, Houstonban dome van.

5. (7.) Carolina Panthers

Múlt héten egy minimális mértékben figyelmetlen voltam, de egyből mentették a csapatok a púzóm. Akkor csoportdöntő, és még mindig nem tennék a Saintsre.

6. (3.) New Orleans Saints

Baszott nagy szerencséje a Brees-Graham párosnak, hogy Desean és Charles is hozta a pontokat, ezáltal nem ment a fantasy-döntőm jimmyfiún. Amúgy vitán felül a leglúzerebb csapat a ‘boys, de azért ez is egy finom öntökönlövés volt.1387156135000-USATSI-7617573

7. (6.) New England Patriots

Nincs az a védelem, amely ellen Bradynek nem elegendő 1 perc egy 70-80 yardos drive-ra. De ha nincs redzone célpont, baszhatjuk.

8. (5.) Cincinnati Bengals

Ők is nehezítik szépen a saját életüket, de azért a Vikings ellen némi külsős segítséggel révbe érhetnek végre.

9. (9.) Miami Dolphins

Nagyon közel a playoff, és tulajdonképpen ha a Jets-Bills páros ellen ezt nem sikerül bebiztosítani, akkor egyrészt szlamb, másrészt tök felesleges volt ez a szép győzelem.

10. (11.) Indianapolis Colts

Nem vonnék le messzemenő következtetéseket egy Texans elleni simából. Engem ők meggyőzni csak januárban tudnak majd, meglátjuk, sikerül-e.

11. (!) Chicago Bears

A Lions vagyis heretucker eljátszotta az esélyét egyelőre, és személy szerint ezt a csoportot érzem a legmegtippelhetetlenebbnek. A Bears vezet jelenleg, ezért itt vannak, a Packers csinált egy nagy fordítást ugyan, de könyörgöm… Nincs még egy ilyen nevetséges brigád, mint a Cowboys.

12. (!) Arizona Cardinals

Tudjátok mit? Leszarom, hogy itt az NFC East győztesének kéne következnie. Egy 11-5, esetleg 10-6-os szezon is bőven kevés lesz ennek a Cardinalsnak, miközben a Dallas képes 26-3-ról kikapni a Flynn vezette Green Baytől otthon, a Philly meg 50 pontot kap a Minnesota B-től? Én egyik brigádot sem vagyok hajlandó ideírni. Ameddig a Cards rászolgál, itt lesz, akkor is, ha szinte biztosan csupán két meccsük van a szezonból. Pont.

Utolsó figyelmeztetés: A Dolphins folyamatosan él az esélyével, de ha ez megváltozik, azonnal távozhatnak a pikszisből. És mondanom sem kell, hogy az NFC North-ból is bárki benézhet a jövő héten.