Nincs téli álom – DAL@CHI

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMivel vasárnap a Philadelphia Eagles és a San Francisco 49ers is győzött, a Dallas Cowboys távolabb került az idei rájátszástól. Viszont ha össze tudnák kapni magukat, és behúzni zsinórban a 3. győzelmüket is, ezúttal a Chicago Bears elleni hétfő esti rangadón, akkor övék lehet a 3. seed az NFC-ben. Bizony. De ha a tavaly októberi hétfő esti rangadójukra alapozunk, amelyet szintén a Bears ellen játszottak, nos, nem sok jóra számíthatnak. Akkor ötször adták el a labdát, hogy 16 pontos vereséget szenvedjenek. De az több, mint egy éve volt. Idén a Cowboys erősebb, a Chicagót pedig sérülések tizedelték meg. Amióta egy hónapja elvesztették Jay Cutlert, az irányítójukat, mindössze egy meccset tudtak megnyerni. És Cutler továbbra is pihenget… A -20 fokos hidegben biztos nem is lett volna nagy kedve játszani.

Először a Cowboys támadhatott, a saját 25-ösükről indultak, és DeMarco Murray RB rögtön egy 19 yardos futással indított a jobboldalon. Aztán ehhez még hozzátett néhány rövidebbet, így jutottak el a Chicago 38 yardos vonaláig, ahol néhány sikertelen passz után Tony Romótól, ismét Murray szerezte meg a first downt, elkapásból. A következő first down is elkapásból született, Cole Beasley WR gyönyörűen oldotta meg középen. Aztán megint Murray jött, 12 yardot szerzett, hogy a Bears 2 yardosáig törhessenek előre. A touchdownt Dez Bryant WR szerezte meg, 2 yardos elkapásával az állás 7-0.

earl-bennett_pg_600A Bears támadói a saját 22 yardosukról támadtak először. Cutler hiányában Josh McCown állt a center mögé, és rögtön dobott egy 11 yardos passzt az egykori Cowboynak, Martellus Bennett TE-nek, később pedig egy 15 yardosat Alshon Jeffery WR-nek. Az újabb first down Matt Forte RB érdeme, sőt, a következő is egy 12 yardos futással. Ezzel már a Dallas 26 yardosán jártak. Aztán Brandon Marshall villant egy elkapással, 14 yardot szerzett, de egy korábbi false start miatt a first downt csak Forte 13 yardos futása után szerezték meg. A touchdownt pedig Earl Bennett WR szerezte meg 4 yardos elkapásával, 7-7.

A Dallas a saját 16-osáról indulva igyekezett összehozni ismét valamit, Murray nem is késlekedett, ismét 14 yardot tört előre.

Romo sackje 3. és 7-nél már a 2. negyedben történt, James Anderson OLB 8 yarddal tolta hátrébb a Dallast, akik így puntolni kényszerültek.

josh-mccown_pg_600A Chicago a saját 35-öséről indult neki, Jeffery jött egy 11 yardos, majd Marshall egy 20 yardos elkapással, és máris a Cowboys 34 yardosán találták magukat. SÉ annak ellenére is megszerezték a first downt, hogy Jeffery egy futás során 7 yardot vesztett. Marshall 15 yardos elkapásával megoldották a problémát. Majd McCown futott 7 yardot, hogy folytathassák a támadást a Dallas 10 yardosán, és újabb 7 yardot a touchdownért középen, 7-14.

jason-witten_pg_600A Dallas a 32 yardosról indult, Romo pedig rögtön dobott egy 25 yardos passzt az újonc TE-nek, Gavin Escobarnak. Aztán Murray szerzett három futásból ugyanennyit, és máris a Bears 20 yardosán belül voltak. Romo 10 yardos passzát Jason Witten TE kapta el, és touchdownt szerzett a jobb szélen, 14-14.

Öt perccel a nagyszünet előtt tehát ismét a hazaiakhoz került a labda, a saját 23-asukról támadhattak. Bennett és Marshall elkapásaival haladtak előre, majd Jeffery kapott el 26 yardot, amihez hozzáadtak még 15-öt, mert a Cowboys védői csúnyán bántak McCownnal. Dante Rosario TE is megmutatta magát egy 13 yardos elkapással, a kétperces figyelmeztetés a Dallas 5 yardosán találta a Bearst, de végül 10 yardos veszteség után csak egy mezőnygólra futotta, Robbie Gould 27 yardosa sikeres volt, 14-17.

A Bears az első félidő vége előtt 47 másodperccel ismét visszakapta a labdát, leginkább Jeffery és Marshall elkapásaival eljutottak a Dallas 25 yardosáig, ahonnan McCown 25 yardos TD-passzt adott Jeffery-nek, 14-24 félidőben.

A 2. félidőben ismét McCownék támadhattak, George Selvie pedig megajándékozta őket 15 yarddal. Forte előbb futott 4 yardot, majd elkapásból szerzett a jobb szélen 34-et. Gond nélkül jutottak el a Cowboys 18-asáig. Viszont itt elakadtak, Gould 34 yardról szerzett 3 pontot, 14-27.

A Dallas a Bears 46 yardosáról kezdhette a támadást egy remek kickoff visszahordás után, Murray ekkor lépte át a 100 futott yardos határt, de a Cowboys puntolni kényszerült.

cowboys-bears-football-j-j-wilcox-cameron-lawrence-matt-forte_pg_600A Bears a saját 10-eséről vágott neki, és rögtön az első playnél Bennett 15 yardos elkapásával meglett a first down. A következőhöz Brandon Carr CB holdingja kellett. Bennett ismét villant egy 13 yardos elkapással, ami újabb first downt jelentett, majd Forte oldotta meg két futásból a folytatást, aztán Michael Bush RB tette meg ugyanezt. Forte 5 yardos futásával bejutottak az ellenfél red zone-jába, és egy újabb futással már a 7 yardoson kopogtattak. És a TD-t is Forte szerezte meg egy 4 yardos elkapással a jobb oldalon. Kétpontosra mentek, és sikerült is Marshall elkapásával, 14-35.

A Cowboys a saját 40 yardosáról próbálhatott javítani a helyzeten, Terrance Williams 18 yardos elkapásával jól is indítottak, de Jeremiah Ratliff sackelte Romót, ami miatt 5 yardot hátráltak. Ez okozta a drive halálát, Romo 4. és 9-nél is a talajnak passzolt.

A Bears a saját 42-esén kapta meg a játékszert, és ebből a birtoklásból is TD-t szereztek, miután a Cowboys ismét segített nekik közelebb kerülni az end zone-hoz. Ezúttal Michael Bush nyargalt be a 17 yardosról, 14-42 a 4. negyed elején.

A Cowboys a 30-asról indult, és Murray három futása után a Bears 24 yardosán jártak, majd Beasley a 9 yardosról indított passzt elkapta az end zone-ban, 21-42.

A Dallas onside kickjét Marshall szerezte meg a saját 45 yardosukon, Forte pedig a Cowboys 35-ösére vitte csapatát egy futással. Bush futásával meglett a first down is a 18 yardoson, de aztán DeMarcus Ware sackelte McCownt. 3. és 12-nél ismét Forte kellett a first downhoz, de a 6-osról nem tudtak továbbmenni, Gould újabb 3 pontot szerzett, 21-45.

A Dallas a saját 25-ösén kapta meg a labdát kevesebb, mint 4 perccel a vége előtt. Romo már nem is jött fel a pályára, Kyle Orton QB–ra bízták a befejezést. Escobar elkapása first downt ért a 35-ösön, aztán Joseph Randle 18 yardos futásával a Bears 46-osán álltak két perccel a lefújás előtt. Miles Austin 15 yardos elkapása után a Bears 21 yardosán 4. és 1-nél nekimentek, Randle 3-at szerzett. Majd egy 18 yardos elkapással Terrance Williams az 1 yardos vonalra helyezte a line of scrimmage-et, ahonnan Randle vitte be a labdát 6 másodperccel a lefújás előtt 28-45.