Őrült vasárnap

shadyElképesztő vasárnapon vagyunk túl. Több helyen is hóban kellett játszani, ezek közül kiemelkedett a baltimore-i és a philadelphiai mérkőzés, ahol szakadt a hó, de rendesen. Adrian Peterson, Rob Gronkowski, Wes Welker és a Honey Badger is sérüléssel hagyta el a pályákat, Dennis Pitta visszatért, Josh Gordon ismét 150 yard felett végzett, Shady McCoy pedig 217 yardot futkosott össze a 10 centis hóban, Matt Prater pedig 64 yardról vágta be a field goalt, ami NFL-rekord és még a Seahawks is kikapott.

Őrült egy nap volt, az biztos, ezért szubjektív őrültség-mutatóval rangsoroljuk a találkozókat.

Minnesota Vikings @ Baltimore Ravens 26-29

Havazott rendesen baltimore-ban, ez meg is látszódott a meccs nagy részén. 2 perc 7 másodperccel a vége előtt 12-7 volt az állás a Vikings javára. Ezután az Auburn-Alabama meccsnél is drámaibb végjáték következett, aki nem látta mindenképp nézze vissza valahogy, legalább az utolsó 2 percet. A Vikings kétszer is megnyerte a meccset, de Jacoby Jones kickoff return TD-je, majd Marlon Brown TD-elkapása végül győzelmet jelentett a hollóknak. Az utolsó negyedben 6-szor fordult meg az állás. Adrian Peterson megsérült, ma megy MRI-re, de Gerhart egész jó munkát végzett helyette.

Őrültség-faktor: 10,0

Detroit Lions @ Philadelphia Eagles 20-34

Itt még nagyobb hó volt, mint az előbbi meccsen, mivel itt az egész első félidőben szakadt, Calvin Johnson egy nagy elkapás után azt vette észre, hogy tele van a facemaskje hóval, de a kamerás emberek sem úszták meg. Chip Kellynek azt mondták, hogy csak a második félidőre lesz hó, erre a bemelegítés után visszajöttek a pályára és rendesen meglepődtek a többcentis havon. Az első félidőben nem nagyon tudtak mit kezdeni az elemekkel a csapatok, 8-0 volt félidőben a vendégeknek. Egyébként a meccsen csak egy rúgott extra pont volt, az is kimaradt, tehát végig kétpontossal próbálkoztak a csapatok. A második félidőre kicsit csitult a hóesés, így magukra találtak a csapatok, főleg a sasok. A Lionsnál Jeremy Ross lehetett volna a hős a punt– és kickoff-return TD-jével, azonban LeSean McCoy learatta a babérokat a túloldalon 217 yardjával és 2 TD-jével elképesztő juke mozdulatokat bemutatva a hóban. Az Eagles 223 yardot futott a 4. negyedben, ilyenre se volt még soha példa. Foles egyébként megdobta első interceptionjét a szezonban, így nem dönti meg Peyton erre vonatkozó rekordját.

Őrültség-faktor: 9,9

1017028_617271571643953_93288692_n

volt hó rendesen

Cleveland Browns @ New England Patriots 26-27

Itt is elképesztő végjátékot láthatott a közönség, hiszen a Browns már két labdabirtoklással is vezetett, azonban a végén a Patriots egy kissé megkérdőjelezhető defensive pass interference után bevitte a kegyelemdöfést (és a végén Billy Cundiff nem tudta bevágni 57-ről… minő meglepetés). Ehhez persze kellett, hogy a Browns 2 és fél percet hagyjon a táblán 12 pontos vezetéssel és egy onside kick, ami a Patsnek már 1995. Január 1-je óta nem sikerült. Akkor is a Cleveland ellen, most is. A hazafiak mostanában rendesen elalszanak az első félidőkben, a másodikra azonban felébrednek és sikerül nekik behúzni a kisebb és nagyobb meccseket is, azonban a rájátszásban ezt már nem nagyon engedhetik meg maguknak. Sajnálatos hír, hogy Rob Gronkowski térdszalag-szakadást szenvedett.

Őrültség-faktor: 9,4

Miami Dolphins @ Pittsburgh Steelers 34-28

Pittsburghben is hóesés hátráltatta a csapatokat, de korántsem olyan erős, mint az első két találkozón. Big Ben ezen a meccsen lett a franchise legtöbb TD-t passzoló irányítója Terry Bradshawt megelőzve. Troy Polamalu is eredményes volt a meccsen egy picksix-szel, Hartline-nak volt egy gyönyörű elkapása az endzone-ban és Clay is csinált egy nagy játékot, de a vége volt a legkeményebb. A Steelersnek pár másodperce maradt, próbálkoztak a hátrapasszos “sohasemsikerül” játékkal, Antonio Brownhoz került a labda, aki a saját 40 yardosáról megiramodott is végig is nyargalt az ellenfél célterületére. Csak azt nem vette észre, hogy kilépett a 12 yardosnál. Majdnem sikerült a Steelersnek, de ezzel a Dolphins maradt életben.

Őrültség-faktor: 9,3

1477626_560546857353610_49570150_n

Ennyit múlott. Mike Tomlin most nem tudott segíteni.

Oakland Raiders @ New York Jets 27-37

Geno Smith 138 passzkísérlet után dobott TD-t, az már magában őrület, de emellé még futott is egyet, persze a szokásos interception a meccs elején nem maradhatott el. Ed Reed először nyert idén, ehhez egy interception is társult a részéről. A Jets blokkolt egy puntot és TD-t is szerzett belőle, tovább fokozva az őrültségek sorát. Marcel Reece futott, Rod Streater pedig elkapott egy hosszú TD-t és Chris Ivory is futott egyet beast mode-ot, ahol senki se tudta szerelni.

Őrültség-faktor: 9

Kansas City Chiefs @ Washington Redskins 45-10

Hatalmas versét kapott a fővárosi gárda, 20 perc után már 31-0 volt az állás. A meccset a hóesés,  McCluster punt return TD-je, Demphs kickoff return TD-je és Paulsen gyönyörű egykezes hat pontot érő elkapása tette őrültté. Ez utóbbi az egyetlen pozitívum volt a Redskinsnél. Mike Shanahanről szólnak az utóhangok, aki megszellőztette tavalyi vitáját a tulajdonos Dan Snyderrel és az év végén valószínűleg távozik is a csapattól.

Őrültség-faktor: 8

Demphs 95 yardos visszahordás

Tennessee Titans @ Denver Broncos 28-51

A Broncos ismét 50 pont fölé ment, Peyton meg megmutatta, hogy tud hidegben játszani, ha hagyják. Az elején ellépett a Titans, de ez csak bemérgesítette az ismét John Fox által vezényelt hazaiakat. Matt Prater az első félidő utolsó másodpercében a denveri magaslatot kihasználva megdöntötte a leghosszabb field goal rekordját, így egyedül áll 64 yarddal a csúcson. Wes Welker ismét agyrázkódással hagyta el a pályát, egyszerűen nem tud egészséges maradni.

Őröltség-faktor: 6,5

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers 21-22

Itt is esett kicsit a hó, de nem volt olyan vészes. A Packers pedig úgy állt hozzá a meccshez, hogy ha kikapnak és a Lions nyer, tehát ha elveszik a playoff-remény, akkor Rodgerst nem fogják erőltetni. Mindkét meccs máshogy alakult, így A-Rod valószínűleg jövő héten pályára is lép. Flynn-nek volt egy fumble-je és egy elképesztően szerencsétlen picksixe is, meg a végén egy szép TD-passza Quarlessnek. A Falcons próbálkozott mezőnygól-távolságba jutni, de nem sikerült nekik, így a Green Bay életben tartja a rájátszás-reményeit.

Őröltség-faktor: 6,25

Seattle Seahawks @ San Francisco 49ers 17-19

Végig szoros volt a Candlestick park utolsó előtti hazai alapszakasz meccse, ahol végül a hazai csapat kerekedett felül. Kicsit jobb meccsre számítottam, annyira a védelmek sem nyűgöztek le. A végén a 49ers nagyon jól menedzselte az órát, de kellett persze Frank Gore 51 yardos futása hozzá és egy Kaepernick futás is harmadik kísérletnél. Kellett a győzelem a 9ersnek, mert különben a Cardinals utolérte volna őket.

Őrültség-faktor: 6

Indinapolis Colts @ Cincinnati Bengals 28-42

A Colts megint elaludt, az első félidőben pontot se szereztek, a harmadik negyedben pedig 21-0 is volt az állás. Ezután elővették az ismeretlenebb elkapókat, Rodgers és Brazill is kapott két-két hatpontos átadást. Brazill elsője sikerült látványosra, amikor 6 vagy 7 védőt rázott le, illetve Andy Daltonnak volt egy touchdown-futása, ami érdekessé tette a találkozót, de azért annyira nem, hiszen korán eldőlt a meccs. Az Indy ugyan kikapott, de mivel Peyton Manningnek még hazahúzott a szíve, így verték a Titanst és ezzel a Colts megnyerte csoportját.

Őröltség-faktor: 5

Marvin Jones örül

Buffalo Bills @ Tampa Bay Buccaneers 6-27

Bobby Rainey egy 80 yardos touchdown-futással kezdett, ez pedig a Bucs franchise leghosszabb futásává vált. Glennon csak 90 yardot passzolt, de 2 TD-t, ez is valami rekordféle lehet. Manuel pedig 4szer találta meg az ellenfél játékosait, szóval nem volt jó napja. Összességében sima Buccaneers-siker, de ez a meccs senkit nem érdekelt, pedig voltak benne érdekesebb játékok.

Őrültség-faktor: 4

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 13-31

A harmadik negyed közepéig néztem körülbelül a meccset, utána már érdektelenné vált és inkább aludtam egy jót. A Saints szinte tökéletesen játszott, a Panthers védelme viszont maga alatt volt, ami meglepett. A Saints folyamatos nyomást tudott helyezni Cam Newtonra, a Panthersnek pedig ez kevésbé ment a túloldalon. Brees pedig átlépte az 50.000 passzolt yardot karrierje során, már csak 4-en vannak előtte. A meccs eleji bemutatkozós videóknál Greg Hardy vicces kedvében volt, Krakenként aposztrofálta magát és a Roxfortot nevezte meg iskolájául. Erődemonstráció volt, két hét múlva visszavágó Charlotte-ban.

Őrültség-faktor: 3,5

New York Giants @ San Diego Chargers 14-37

Eli Manning látogatta meg a csapatot, amelyik draftolta és akikkel nem volt hajlandó leszerződni (állítólag apja nyomására), kapott is egy jó kis verést tőlük. Dobott két interceptiont, mert nem tetszett neki, hogy Geno megelőzte ebben a mutatóban. A túloldalon Keenan Allen volt a király, aki megdöntötte LaDanian Tomlinson ‘legtöbb elkapás újoncként’ rekordját. Ez pedig talán a hét elkapása, majd packernation eldönti:

Őrültség-faktor: 2

Danny Woodhead röplabdázik

St. Louis Rams @ Arizona Cardinals 10-30

Az nfl.com 41 másodperces összefoglalója alapján nem volt egy érdekes meccs, annak pedig a nagy része a Honey Badger Tyrann Matthieu sérüléséről szólt egy punt return alkalmával, valószínűleg elszakadt a keresztszalagja. Azért egy szép safety volt a meccsen, illetve Tavon Austin szokásához híven megmutatta, milyen gyors

Őröltség-faktor: 1,5

Tavon Austin nem lassú