Éktelen zaj és szent némaság – NO@SEA

20110820_SEAHAWKS_MINN_1060A New Orleans Saints büszkélkedhet a liga második legjobb támadócsapatával, már ami a passzjátékot illeti, és megújult védelmüknek is köszönhető, hogy az NFC egyik legkeményebb csapata lettek. Millió okot lehetne felsorolni, hogy kiért sikeresek, de az igazi szintfelmérő a ma esti rangadó. A Seahaws-nak semmit nem kell már bizonyítania, épp elégszer megtették. Most már ők a mérce, amihez más csapatok mérik magukat. A két csapat abban hasonlít, hogy hazai pályán remekül szerepelnek. Összesen három vereséget tudnak felmutatni, mindet idegenben szedték össze. De Seattle-ben a CenturyLink Fielden ott van a 12th man…

A Saints kezdhette az estét, de Pierre Thomas 4 yardos területvesztése rányomta a bélyeget az első drive-ra, 4. és 7-nél Breesék a saját 23 yardosukról puntoltak.

Russel Wilson QB és bandája a saját 31-esükről jöhettek, a második play már egy 21 yardos passz volt Michael Robinson FB-nek, aztán maga Wilson szerzett 10 yardot a földön, majd a levegőben 12 yardot Golden Tate WR-rel együttműködve. Rövid idő alatt a Saints 13 yardosán találtuk őket. Lynch egy elkapás után elejtette a labdát, de May Unger C visszaszerezte a 8 yardos vonalon, viszont ezzel lőttek a TD-nek. Steven Hauschka K 3 pontot szerzett 26 yardról, 0-3.

saints-seahawks-football-michael-bennett_pg_600Breesék a saját 20-asukról próbálkoztak ismét, de hiába volt Marques Colston 4 yardos elkapása és Mark Ingram rövid futása, a következő playnél Cliff Avril kiütötte a labdát a passzolni készülő Brees kezéből, ami egyenesen Michael Bennett DE kezeibe esett. Innen már csak 22 yardot kellett megtennie a TD-ért, 0-10.

A Saints támadói tehát ismét visszatérhettek, hogy megküzdjenek az iszonyatosan hangos Seahawks-szurkolókkal. Ismét a saját 20-asukról indultak, és szereztek is 4 yardot, mielőtt puntoltak.

saints-seahawks-football-zach-miller_pg_600Holding miatt a Seattle a saját 27-eséről indult, pedig Golden Tate szépen visszahordta a puntot. Egy sikertelen passz után Marshawn Lynch RB-nek sikerült elkapni a labdát középen, és 9 yardot szerzett, majd 3. és 1-nél Wilson Zach Miller TE-nek ívelt egy passzt, akit csak 60 yard megtétele után, a Saints 4 yardosán sikerült földre vinni. Lynch innen szerzett 2 yardot, majd jól megérdemelten Miller kapta el a TD-passzt, 0-17.

És ismét Brees, ismét a 20-asól. Pierre Thomas 9 yardos elkapása jelentette eddig a Saints leghosszabb play-jét az este során, és Jed Collins FB megszerezte az első first downjukat is az 1. negyed végén.

saints-seahawks-football-jimmy-graham_pg_600A másodikat, már a 2. negyedben, Cliff Avril szerezte meg nekik, és ezzel be is juttatta a Szenteket a hazaiak térfelére. Thomas 6 yardos elkapásával a Seattle 40 yardosán jártak, Colston 4 yardosa pedig azt jelentette, folytathatják a támadást. Aztán 3. és 1-nél lejárt a támadóidejük, ami a hatalmas zaj miatt valószínűleg még elő fog fordulni a vendégekkel. 3. és 6-nál jött Jimmy Graham TE 20 yardos elkapása a Seattle 12-esén. Richard Sherman is tett egy szívességet a Saintsnek, amikor az egyik elkapót letarolta az end zone-ban, teljesen indokolatlanul. Így a New Orleans már a6 yardos vonalukon toporgott, Graham meg is szerezte középen a TD-t, 7-17.

A Seattle a saját 16-asoról indult, és úgy tűnt, talán elakadnak, de aztán ment a passz középen Doug Baldwinnak, aki 52 yardot szerzett, majd Miller 13 yardos elkapásával a Saints yardosán voltak. Wilson false startja után 3. és 13 volt a Saints 28 yardosán, de egy jobboldali screennel így is megszerezték a first downt, Tate volt az elkövető. De a 7 yardosról már nem sikerült a mutatvány, jöhetett Hauschka a 20 yardos mezőnygóljával, 7-20.

Két perccel a szünet előtt a Seahawks ismét megkapta a labdát, a saját 12-esükről a 8-asig hátráltak. 3. és 9-nél ismét megszerezték a first downt, a jobb szélen Jermaine Kearse szerzett 19 yardot, aztán Baldwin is összehozott egy first downt. Majd Lynch futott 12 yardot, amivel a Saints 42 yardosára juttatta a csapatát. Ezt másolta le Robert Turbin, hogy a 30 yardos vonalra vigye a hazaiakat 40 másodperccel a nagyszünet előtt. Wilson következett a futással, 15 yardot szerzett a jobboldalon, Kearse 7 yardos elkapásával, és egy offside-dal megszerezték a first downt a Saints 4 yardosán, ahonnan Baldwin kapta el a touchdown passzt, 7-27.

A 2. félidőt a hazaiak kezdték a 18-asukról, de Lynchet kétszer is elkapták a line of scrimmage mögött, a first downt nem sikerült megszerezniük, puntoltak.

A Saints a saját 17-eséről indult volna, de visszakellett ballagniuk a 9-esre, mert az egyik falember arcba nyúlkált. Aztán Jahri Evans holdingolt, hogy csapata még hátrébb kerüljön, most már a 4 yardosra. 3. és 23-nál Darren Sproles RB-nek sikerült elkapnia a labdát középen, de csak 10 yardra volt jó, ami édeskevés. Punt.

saints-seahawks-football-derrick-coleman_pg_600A Seahawks a 21 yardosról indult, Baldwin 14 yardos elkapásával meg is lett a first down. Majd Ricardo Lockette WR 33 yardos elkapásával jutottak el a Saints 28-asára. Aztán Akeem Hicks erőszakoskodott Wilsonnal, ami 10 yardjába került a Saintsnek. Egy play-jel később Wilson a jobb sarokba küldött egy passzt, és némi zsonglőrködés után a labda végül Derrick Coleman FB kezeiben kötött ki, aki beesett az end zone-ba, 7-34.

A Saints a 22-eséről kísérelhetett meg szépíteni, és nem is tudtak volna first downt szerezni Earl Thomas S segítsége nélkül, aki belecsapott Brees arcába. De semmit nem tudtak kezdeni a lehetőséggel, a saját 41 yardosukról puntoltak.

Amikor ismét megkapták a labdát, Breesék a saját 25-ösükről indultak, és ha nehezen is, de végül Lance Moore WR elkapásával megszerezték a first downt, majd Sproles futott 10 yardot két próbálkozásból a 3. negyed végén.

A 4. negyedet Jimmy Graham kezdte egy 20 yardos elkapással, amivel már a Seattle 32 yardosán jártak. 4. és 10-nél is megpróbáltak TD-t szerezni, de nem sikerült, így a Seahawks a saját 32 yardosán megkapta a labdát, de 3. és 10-nél Parys Haralson OLB sackelte Wilsont, így ismét puntolniuk kellett.

A vendégek a saját 43-asukon kaptak egy újabb esélyt, Sproles két elkapásával meglett a first down, aztán Colston járult hozzá 14 yarddal a drive-hoz. A Seattle 22 yardosán voltak, amikor 4. és 1-nél ismét nekimentek, de ezúttal sem sikerült kimászni a bajból.

Wilsonék lassan, de biztosan haladta előre, Miller szerezte meg az első first downt, a másodikat pedig Cameron Jordan DE intézte el nekik. A Saints 46-osán ők is nekimentek 4. és 1-nél, Turbinnek sikerült 2 yardot szereznie, így folytathatták a támadást. Két perccel a vége előtt ismét bajban voltak 4. és 7-nél, a New Orleans 41 yardosán, de át kellett adniuk a labdát a Saintsnek a 37-esen. Amikor visszakapták, már csak le kellett térdelniük a maradék 18 másodpercet.